آخرین اخبار از شیوع کووید ۱۹ درجهان
ادامه شیوع کرونا درجهان
از پیش افتادن اروپا از آسیا در شیوع کرونا تا خروج مردم از خانه ها در شهر ووهان
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما , تکرار مواضع نژاد پرستانه ترامپ علیه چین , فروپاشی منطقه شنگن و اعلام وضع فوق العاده در اروپا , ادامه سقوط بازارهای مالی جهان و توقف شیوع ویروس کرونا در ووهان چین در صدر اخبار جهان قرارداشت.
سردبیر روزنامه رای الیوم با اشاره به احتمال شیوع عمدی کرونا در کشورهایی که قربانی تحریم های آمریکا هستند، اجرای تحقیقات بین المللی مستقل و بی طرف را خواستار شد.
>>>بسته پیشین اخبار شیوع ویروس کرونا در جهان>>>
بین الملل
سازمان بهداشت جهانی
-براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز پنجشنبه ۱۹ مارس ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۲۲۰ هزار و ۸۴۶ نفر رسید.
-از این تعداد بیش از ۹ هزار نفر جان باخته و ۸۵ هزار و ۷۷۸ نفر بهبود پیدا کرده اند.
-براساس این گزارش از میان ۱۲۶ هزار و ۸۰ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۵ درصد آنها یعنی ۶ هزار و ۸۲۵ نفر وخیم گزارش شده است.
- ویروس کرونا تاکنون به ۱۷۶ کشور جهان رسیده است.
-سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا را دشمن بشریت خواند .
-ویروس کرونا همچنان با سرعت در جهان در حال گسترش است و ایتالیا ظرف یک روز مرگ ۴۷۵ نفر بر اثر این بیماری را گزارش کرد. -اما اخباری که روز پنج شنبه از چین بیرون آمد کمی امیدبخش بود. چین برای اولین بار اعلام کرد مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا ندارد.
-ابتلای بیش از پنجاه هزار نفر به کرونا طی سه روز گذشته در سراسر جهان
آخرین یافته های پزشکی
- براساس مطالعهای که در نشریه پزشکی نیو انگلند منتشر شد قرص حاوی ترکیبی از داروی اچ آی وی که به عنوان یک درمان احتمالی برای بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، کووید ۱۹، به کار گرفته شد بی اثر است.
روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس نوشت مقامات بهداشتی توصیه می کنند افرادی که نشانه های بیماری ندارند از ماسک استفاده نکنند.
استفاده از ماسک جراحی تا حدی از قطرات تنفسی محافظت می کند اما محافظت آن کامل نیست. فیلتر این ماسک ها تضمین نمی کنند که افرادی که از آنها استفاده می کنند بیمار نشوند. به علاوه باید مراقب باشیم آن را لمس نکنیم.
به این ترتیب استفاده از ماسک به معنای محافظت مطلق نیست اما استفاده از آن خطرات را کاهش می دهد.
اقتصاد بین الملل
نفت
کاهش قیمت نفت به پایینترین سطح خود در ۲۰ سال گذشته رسید
-فراوانی عرضه و کاهش شدید تقاضای جهانی به علت همه گیری ویروس کرونا این سقوط را رقم زده است.
در بازار نیویورک، هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه آوریل با کاهشی معادل ۲۴.۴ درصد نسبت به پایان معاملات روز قبل، ۲۰ دلار و ۳۷ سنت معامله شد که پایینترین سطح از فوریه ۲۰۰۲ است، یعنی حدفاصل بین حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تا مداخله نظامی آمریکا در عراق که مارس ۲۰۰۳ آغاز شد.
در بازار لندن، بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه مه بیش از ۱۳ درصد کاهش یافت و به ۲۴ دلار و ۸۸ سنت رسید که پایینترین سطح تاریخی از مه ۲۰۰۳ است.
نفت خام وست تگزاس اینترمدیت و نفت خام برنت از زمان آخرین اوج خود در پی بالا گرفتن تنش بین آمریکا و ایران در اوایل ژانویه پس از حمله پهپادی آمریکا دربغداد به (سردار) قاسم سلیمانی، ژنرال ایرانی، بیش از ۶۰ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
زورآزمایی جنبش وحشت در بازارهای طلای سیاه جمعه شش مارس در آخرین روز نشست وزیران کشورهای عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانشان در وین اتریش، آغاز شد.
صنایع خودرو سازی
-شرکت های جنرال موتورز , فورد از تعلیق تولید خودروهای خود در آمریکای شمالی خبردادند.
شرکتهای تویوتا ,بی ام دبلیو نیز بسیاری از کارخانه های خود را در سراسر جهان به حالت نیمه تعطیل درآوردند.
صنعت هوانوردی
آینده شرکت هواپیمایی لوفتهانزا در معرض خطر
-رئیس شرکت هواپیمایی لوفتهانزا اعلام کرد اگر بحران ناشی از شیوع «ویروس کرونای جدید » در کشورهای جهان ادامه یابد و دولت آلمان نیز حاضر نشود به این شرکت کمک مالی کند احتمال ورشکستگی این شرکت وجود دارد .
بازارهای مالی
کاهش شدید شاخص سهام کل بورس توکیو
-شاخص سهام "نیکی ۲۲۵"، Nikkei ۲۲۵، یکی از دو شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو که سهام ۲۲۵ شرکت بزرگ ژاپن در آن فهرست و در هر روز کاری ارزشگذاری میشوند در پایان معاملات امروز با یک و چهار دهم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۱۶ هزار و ۵۵۲ واحد رسید.
ارزش شاخص سهام "توپیکس"، TOPIX، دیگرشاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو، هم در پایان داد و ستدهای امروز با ۹۷ صدم درصد کاهش به یک هزار و ۲۸۳ واحد رسید.
-بانک مرکزی اروپا اعلام کرد برای تزریق نقدینگی بیشتر به بازار با هدف فراهم شدن رشد اقتصادی مجموع کشورهای عضو منطقه یورو ۷۵۰ میلیارد یورو از اوراق قرضه و بهادار دولتی را بازخرید میکند.
شرق آسیا
چین
شادی مردم چین در روز بدون مورد جدید ابتلا به کرونا
در حالیکه جهان گرفتار شیوع ویروس کروناست، چین که مبدأ انتشار این ویروس بوده است اعلام کرد برای اولین بار، روز بدون مورد جدید ابتلا به این ویروس را ثبت کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، به این ترتیب بازگشت تیمهای پزشکی که به شهر ووهان رفته بودند، آغاز شد. برخی افراد در این شهر همچنان تحت درمان هستند و در ۲۴ ساعت گذشته, ۸ مورد مرگ ناشی از کوید-۱۹ گزارش شده است. اما آمار و ارقام مربوط به این بیماری، در چین با کاهش قابل توجه همراه بوده است.
میفِنگ سخنگوی کمیسیون ملی بهداشت چین اعلام کرد: در هوبئی، دیروز هیچ مورد تایید شدهای از آلودگی به کرونا وجود نداشت.
گزارشگر بی بی سی از پکن اعلام کرد مردم در ووهان -جایی که این بحران از آنجا شروع شد- بالاخره امکان یافتند از خانه خارج شوند. آنها بعد از شش هفته از خانه خارج شده اند.
مردم ووهان برای اولین بار اجازه یافتند از خانه های خود خارج شوند
-چین اعلام کرد برای اولین بار از سال گذشته که اولین مورد آلوده به ویروس کرونا در شهر ووهان گزارش شد, هیچ مورد جدیدی از آلودگی به این ویروس را ثبت نکرده است. 34 مورد جدید گزارش شده است اما اینها افرادی هستند که از خارج به چین آمده اند.
خروج پزشکان از ووهان
پزشکان و پرستارانی که برای کمک به بیماران مبتلا به ویروس کرونا به شهر ووهان چین رفته بودند، این شهر را ترک کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، به صفر رسیدن شمار مبتلایان جدید به ویروس کرونا در شهر ووهان چین، نشانه پیروزی این شهر بر این بیماری است.
گزارشگر شبکه روسیا الیوم گفت: شیوع این بیماری در چین اوایل ماه دسامبر گذشته از استان هوبئی که شهر ووهان مرکز آن است، آغاز شد. ۱۱ میلیون نفر از اهالی استان هوبئی در قرنطینه قرار گرفتند تا شیوع این بیماری کشنده، محدود شود. حدود ۸۱ هزار نفر در چین به ویروس کرونا مبتلا شدند که بیش از ۷۰ هزار نفر از آنها بهبود یافتند. پزشکانی که از سراسر چین برای کمک به کادر پزشکی در استان هوبئی آمده بودند، اکنون توانستند این استان را ترک کنند. ۴۱ کادر پزشکی متشکل از سه هزار نفر، توانستند با خروج از استان هوبئی، به مرخصی بروند و نزد خانواده هایشان بازگردند. پزشکان و پرستاران چینی که سرباز نبرد علیه ویروس کرونا بودند، با گریه شهر ووهان را پس از یک تجربه دشوار، ترک کردند. با پایبندی مردم به توصیه ها، برنامه ریزی و استفاده از دانش و فناوری، چین بهترین نمونه از کنترل ویروس کرونا را به نمایش گذاشت و سازمان جهانی بهداشت، تلاشهای این کشور را تحسین کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: پکن کادرهای پزشکی برای کمک به ایتالیا در مقابله با شیوع ویروس کرونا اعزام کرد. چین برای کمک به دیگر کشورها هم اعلام آمادگی کرد.
گزارشگر بی بی سی در شهر ووهان
- چین ازثبت ۳۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و مجموع موارد تایید شده به ۸۰ هزار ۹۲۸ مورد رسید.
با مرگ هشت نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا در چین مجموع جان باختگان از ابتدای شیوع ویروس کرونا به ۳۲۴۵ نفر رسید.
-رویترز : برای اولین بار از زمان شیوع ویروس کرونا، شهر ووهان چین، مرکز شیوع این ویروس هیچ مورد جدید ابتلایی گزارش نداده است.
- اعلام آمادگی چین برای ارسال کمک های دارویی به روسیه
سنگاپور
شمار افراد آلوده به کرونا به ۳۴۵ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، سنگاپور اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور با ثبت ۳۲ مورد جدید به ۳۴۵ نفر رسید.
کره جنوبی
-ابتلای دو ملی پوش شمشیربازی کره جنوبی به کرونا
فدراسیون شمشیربازی کره جنوبی اعلام کرد این مساله بیم مبتلا شدن سایر ملی پوشان این کشور را بیشتر کرده است. در حال حاضر از ۲۶ ورزشکار و مربی که در قرنطینه هستند آزمایش گرفته شده است و هنوز نتیجه آن مشخص نیست.
کره جنوبی روز پنجشنبه (۱۹ مارس) شاهد افزایش قابل توجه موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا بود و بدین ترتیب روند رو به کاهش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در این کشور بار دیگر سیر صعودی به خود گرفت.
-مجموع مبتلایان در این کشور به هشت هزار و ۵۶۵ مورد رسید.
- مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی روز پنجشنبه از بودجه اضطراری ۳۹ میلیارد دلاری برای کمک به شرکتهای کوچک و متوسط و تدابیر پشتیبانی اقتصادی دیگر در این کشور خبر داد که به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است.
ژاپن
-تعلیق سفر امپراطور ژاپن به انگلیس در پی شیوع ویروس کرونا
هند
ممنوعیت فرود هواپیماهای بین المللی مسافربری در هند
به گزارش خبرگزاری رویترز از دهلی نو، دولت هند روز پنجشنبه اعلام کرد فرود همه پروازهای مسافری بین المللی را در این کشور از تاریخ ۲۲ مارس (۳ فروردین) به مدت یک هفته ممنوع میکند. این اقدام به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا صورت میگیرد.
-وزارت سلامت و رفاه خانواده فدرال هند اعلام کرد تعداد افرادی که آلوده شدن آنها به ویروس کرونا در این کشور تایید شده، به ۱۶۹ نفر افزایش یافته است.
-دولتهای محلی در بیشتر ایالتهای هند موسسات آموزشی، ورزشگاهها، سالنهای سینما، موزهها و استخرها را تا ۳۱ مارس تعطیل کرده اند تا بتوانند مانع از گسترش ویروس کرونا در کشور شوند. حتی مسابقات مهم ورزشی هم لغو شدند.
افزایش تدریجی تعداد مبتلایان به کرونا در هند
اندونزی
لغو تمامی مراسم مذهبی در اندونزی به دلیل شیوع ویروس کرونا
-اندونزی ضمن ممانعت از تجمع گسترده نزدیک به ۹ هزار زائر مسلمان روز پنجشنبه اقدام به قرنطینه و غربالگری آنها در چارچوب تلاشها برای مقابله به شیوع ویروس کرونا کرد.
این مراسم چهار روزه که قرار بود از پنجشنبه شب در منطقهای روستایی نشین در استان سولاوسی جنوبی برگزار شود با مخالفت مقامات اندونزی و نگرانیها درباره احتمال شیوع گسترده ویروس کرونا در چهارمین کشور پرجمعیت جهان مواجه شد.
اندونزی با جمعیتی بیش از ۲۶۷ میلیون نفر تاکنون ۲۲۷ مورد ابتلا به ویروس کرونا را در این کشور گزارش کرده است و ۱۹ نفر نیز جان خود را از دست داده اند که این رقم بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در جنوب شرق آسیا محسوب میشود.
پاکستان
۲ بیمار کرونایی در پاکستان جان باختند
مقامات وزارت بهداشت پاکستان مرگ دو شهروند پاکستانی مبتلا به ویروس کرونا را تایید کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد به نقل از رسانههای پاکستان، مقامات وزارت بهداشت پاکستان اعلام کردند: شهروند ۵۰ ساله پاکستانی مبتلا به کرونا که اخیراً از عربستان بازگشته بود، در بیمارستانی در شهر پیشاور پاکستان جان باخت.
این درحالی است "تیمور سلیم خان" وزیر بهداشت دولت محلی ایالت خیبرپختونخوا پاکستان نیز در پیامی اعلام کرد: یک شهروند پاکستانی ۳۶ ساله ساکن شهر "هنگو" که از شهر دبی امارات به پاکستان بازگشته بود بر اثر بیماری کرونا درگذشت.
براساس آخرین آمار تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۳۱۱ نفر رسیده است که از این میان ۴ نفر بهبود یافتند و ۲ بیمار نیز جان سپردند.
دولت پاکستان که پیشتر با اعلام وضعیت اضطراری در هر ۴ ایالت این کشور تمامی مراکز آموزشی را به مدت ۲ هفته تعطیل اعلام کرده روز گذشته امتحانات مدارس، دانشگاهها و دیگر مراکز آموزشی پاکستان را به مدت ۳ ماه به تعویق انداخته است.
علاوه بر آن با توجه به اینکه بیش از ۲۰۰ مورد ابتلا به کرونا در ایالت سند پاکستان گزارش شده است، دولت محلی ایالت سند تمامی نهادهای دولتی را نیز به مدت ۲ هفته تعطیل اعلام کرد.
افغانستان
تشدید اقدامات دولت افغانستان برای مقابله با ویروس کرونا
دولت افغانستان اقدامات خود را برای مقابله با ویروس کرونا تشدید کرد.
دولت افغانستان در تازهترین تصمیم خود اعلام کرد: هتلها، سالنهای عروسی، استخرها، حمامهای عمومی و مکانهایی که امکان تجمع مردم وجود دارد تا اطلاع بعدی مسدود خواهد بود.
دولت افغانستان همچنین مکانهایی را که در آنجاها مراسم نوروزی برگزار میشد، تعطیل کرد و از مردم خواست تا عید را در منزل بمانند.
مدارس و دانشگاهها هم که قرار بود از اول فروردین ماه، سال تحصیلی جدید خود را شروع کنند یک ماه دیرتر آغاز به کار خواهند کرد.
دولت افغانستان همچنین در دو روز گذشته چهارصد واحد تولیدی را به خاطر گران فروشی مهر و موم کرد.
در همین حال، طالبان نیز در مناطق تحت حاکمیت خود، برای همکاری با سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با ویروس کرونا اعلام آمادگی کرد.
غرب آسیا
لبنان
بستن همه مرزهای لبنان
-وزارت بهداشت عمومی لبنان از مرگ چهارمین فرد مبتلا به کرونا در این کشور خبر داد.
وزارت بهداشت لبنان همچنین از مشاهده ۱۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد که به این ترتیب شمار مبتلایان این بیماری به ۱۳۳ مورد رسیده است.
این در حالی است که لبنان از ساعت ۱۲ دیشب برای جلوگیری از شیوع کرونا، همه مرزهای دریایی و هوایی خود را بسته است.
فلسطین اشغالی
نتانیاهو متهم به سوء استفاده از بحران کروناست
نخست وزیر رژیم صهیونیستی متهم است که از بحران شیوع کرونا در جهت منافع شخصی و حفظ موقعیت سیاسی اش بهره برداری میکند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از بیت المقدس با عنوان "نتانیاهو متهم به سوء استفاده از بحران شیوع ویروس کرونا" نوشت:
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با مجموعه اقدامات فوق العاده دولتش برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، با اتهامات فزایندهای درباره سوء استفاده از این بحران به منظور تقویت قدرت خود و تضعیف مبانی و بنیان دموکراتیک در اسرائیل مواجه شده است.
در بحبوحه اعمال موجی از محدودیتها که اسرائیل را در آستانه تعطیلی قرار داده، بنیامین نتانیاهو توانسته است برگزاری دادگاه خود را به تعویق اندازد، مجوز نظارت الکترونیکی بی سابقه بر شهروندان اسرائیلی را صادر کند و مانع از تصویب قانونی در پارلمان اسرائیل شود که وی را از سمت نخست وزیری اش دور کند.
-سخنگوی کابینه تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد با ثبت سه مورد جدید از مبتلایان به ویروس کرونا، آمار کلی مبتلایان به ۴۷ مورد رسیده است.
ابراز نگرانی از امتناع رژیم اشغالگر از ارائه خدمات بهداشتی به اسرا
-رئیس موسسه اسیر در فلسطین, بی توجهی مدیریت زندان های رژیم صهیونیستی را در برخورد با خطر ویروس کرونا میان اسرای فلسطینی نگران کننده خواند.
وی افزود: بی توجهی به اوضاع اسرا در شرایطی است که بسیاری از کشورها, حتی رژیم (صهیونیستی) برای مقابله با ویروس کرونا تدابیر شدیدی اتخاذ کرده اند. این نگرانی اقتضا می کند سازمان های بین المللی و در صدر آنها سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی برای فشار بر اسرائیل برای اتخاذ تدابیر درست, مداخله کنند تا این ویروس وارد بازداشتگاهها و زندانها نشود.
سوریه
وزارت امور خارجه سوریه تحریمهای یک جانبه آمریکا را محکوم کرد
وزارت امور خارجه سوریه تداوم تحریمهای یک جانبه آمریکا را علیه کشورهایی که در حال مبارزه با روند رو به رشد ویروس کرونا هستند محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، منبعی رسمی در وزارت امور خارجه سوریه تاکید کرد، هم زمان با روند صعودی خطر ویروس کرونا و بسیج جهانی برای مبارزه با این خطر فراگیر، آمریکا و اتحادیه اروپا به تدابیر یک جانبه، محدود کننده و غیر قانونی خود علیه برخی کشورهای درگیر این بیماری ادامه میدهند که این کار نقض آشکار حقوق بشر و زیر پا نهادن سادهترین ارزشها و اصول انسانی است.
عربستان
آمار کلی به ۲۳۸ نفر رسیدآمار مبتلایان به کووید ۱۹ درعربستان به ۲۳۸ نفر رسید.
روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط چاپ لندن، به نقل از سخنان روز گذشته منابع وابسته به وزارت بهداشت عربستان از ابتلای ۹۷ مورد جدید به ویروس کرونا خبر داد بدین ترتیب آمار کلی مبتلایان در این کشور به ۲۳۸ نفر برسد.
وزارت بهداشت عربستان بیشترین آمار مبتلایان در طول ۲۴ ساعت را با ۴۵ مورد متعلق به دو روز قبل دانست و تصریح کرد این مبتلایان از انگلیس، ترکیه، سوئیس، فرانسه، اندونزی و عراق وارد کشور شدند ضمن اینکه یازده نفر نیز با آنانی که مبتلا بوده اند ارتباط داشته اند.
عربستان از تداوم تدابیر بازدارنده در گذرگاهها و حتی تقویت این تدابیر خبر داد و افزود، بیش از ۷۰۰ هزار نفر از مسافران در گذرگاهها مورد معاینات
پزشکی قرار گرفته اند.
محمد العبد العالی سخنگوی ورازت بهداشت عربستان بیشتر مبتلایان در عربستان را از کسانی دانست که به کشورهای درگیر این ویروس سفر داشته اند.
کویت
آمار مبتلایان به ۱۴۸ نفر رسید
با شناسایی شش مورد جدید از ابتلا به کووید ۱۹ در کویت، آمار کل مبتلایان در این کشور به ۱۴۸ نفر رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، عبدالله سند سخنگوی وزارت بهداشت کویت با بیان این خبر افزود، حال سه نفر از مبتلایان بسیار وخیم است و در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند ضمن اینکه تاکنون هجده نفر نیز معالجه شده اند.
اردن
ارتش ورودیهای پایتخت را بست
نیروهای ارتش اردن با استقرار در امان پایتخت این کشور، برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، ورودیهای این شهر را بستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحره، سازمان نیروهای مسلح اردن اعلام کرده بود از صبح امروز، همه ورودیهای امان را میبندد و شهروندان میتوانند فقط در صورت لزوم، در پایتخت این کشور تردد کنند. ارتش اردن تاکید کرد شهروندان اجازه ورود یا خروج از امان را نخواهند داشت. تصمیمات مشابهی هم برای توقف تردد بین دیگر استانهای اردن هم اتخاذ شده است.
یک روز پس از اعلام اجرای قانون دفاع ملی در اردن برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، بهای انواع مواد غذایی و کالاهای اساسی در پایتخت این کشور تا ۴۰ درصد افزایش یافت. گفتنی است شمار مبتلایان به ویروس کرونا بر اساس آمار وزارت بهداشت اردن به ۵۶ نفر رسیده است.
اقیانوسیه
استرالیا
-نخست وزیر استرالیا اعلام کرد: از ورود افراد غیر مقیم این کشور جلوگیری میشود.
-بانک مرکزی استرالیا برای محدود کردن پیامدهای اقتصادی همه گیری جهانی ویروس جدید کرونا، نرخ بهره اصلی خود را یک چهارم درصد کاهش داد و به ۲۵ صدم درصد رساند که پایینترین سطح محسوب میشود.
-بانک مرکزی استرالیا همچنین تدابیری برای خرید اوراق قرضه و حمایت از بخش بانکی اعلام کرد.
استرالیا و نیوزیلند محدودیت های مرزی را باز هم افزایش دادند
-استرالیا تاکنون ۶۴۲ مورد از آلودگی به ویروس جدید کرونا به ثبت رسانده است، رقمی که از تقریبا هر سه روز دو برابر میشود.
-در نیوزیلند ۲۸ مورد از آلودگی به این ویروس شناسایی شده است.
اروپا
ایتالیا
جدی گرفتن محدودیت شدید در ایتالیا
اکثر مردم ایتالیا با جدی گرفتن محدودیتهای شدید و مقررات جدید برای مقابله با کرونا، خانه نشین شده اند.
قرنطینه تعدادی از اعضای ناتو به علت ابتلا به ویروس کرونا
دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درباره تدابیر این سازمان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، ینس استولتنبرگ در نشستی خبری در بروکسل درباره شیوع ویروس کرونا گفت: به منظور کاهش دادن مخاطرات ناشی از ویروس کرونا برای نظامیان و افراد غیرنظامی ناتو و برای اطمینان از ادامه فعالیتهای اساسی این سازمان - شامل حفظ بازدارندگی، سلامت نیروها و ایمنی نظامیان ما - محدود کردن شیوع ویروس کرونا اهمیت بسزایی دارد. بسیار اهمیت دارد که آمادگی خود را حفظ کنیم. ما دیروز به همراه ژنرال والترز، وضعیت را ارزیابی کردیم.
آزمایش کرونا در برخی از افراد ما مثبت اعلام شده است. برخی از افراد ما قرنطینه شدند و برنامه بعضی رزمایشهای ما تغییر یافت یا لغو شد. اما توانایی ناتو در اجرای عملیات، تضعیف نشده است. نیروهای ما همچنان آماده هستند و کار ما ادامه دارد. پلیس هوایی ناتو، استقرار نیروهای ناتو در بخش دریایی و ماموریتهای ناتو از افغانستان تا کوزوو همچنان به قوت خود باقی است. ما در ستاد فرماندهی ناتو نیز اقدامات پیشگیرانه را براساس دستور العملهای سازمان جهانی بهداشت اتخاذ کردیم.
مبتلا شدن مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: میشل بارنیه مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا به ویروس کرونا مبتلا شد.
بارنیه: ناقل کرونا هستم
به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، میشل بارنیه مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در پرونده برگزیت روز پنجشنبه اعلام کرد ناقل ویروس کرونا است.
بارنیه در توئیتر خود اعلام کرد آزمایش کرونای وی مثبت بوده است، اما حال و روحیه اش خوب است. وی تاکید کرد خود و دیگر همکارانش همه توصیههای پزشکی را رعایت میکنند.
-فروپاشی منطقه شنگن درپی بسته شدن اکثر مرزهای کشورهای اروپایی و اعلام وضعیت فوق العاده و ادامه شیوع ویروس کرونا در ایتالیا ,اسپانیا و پرتغال
کرونا در اروپا از آسیا هم مرگبارتر میشود.
اروپا برای مقابله با ویروس کرونا که برای این منطقه بسیار مرگبارتر از آسیا شده است، مرزهای خود را بسته است.
بانک مرکزی اروپا هم از برنامه کمک ۷۵۰ میلیارد یورویی خبر داد و رئیس جمهور فرانسه کشورها را به همبستگی مالی دعوت کرد.
موناکو
ابتلای شاهزاده موناکو به کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از موناکو، کاخ پادشاهی موناکو اعلام کرد آزمایش کرونای آلبرت دوم شاهزاده موناکو مثبت اعلام شد، اما وضعیت جسمانی وی نگران کننده نیست.
اوکراین
صفهای طولانی اتوبوس در اوکراین پس از توقف فعالیت مترو
کرواسی
تایید اولین مورد مرگ بر اثر آلودگی به کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، کرواسی از اولین مورد مرگ بر اثر آلودگی به ویروس کرونا خبر داد.
اسپانیا
شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به کرونا به ۷۶۷ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در اسپانیا از ۵۵۸ نفر در روز چهارشنبه به ۷۶۷ نفر رسید.
تعداد افراد آلوده به این ویروس در اسپانیا نیز ۱۳ هزار و ۷۱۶ نفر در روز چهارشنبه به ۱۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسید.
-در اسپانیا ویروس کرونا به رغم اعمال محدودیت های رفت و آمد و اجتماعات، به سرعت در حال گسترش است.
-تاکنون نزدیک به 14 هزار مورد تایید شده که در 24 ساعت گذشته، افزایشی سریع را نشان می دهد.
-گزارشگر بی بی سی از مادرید و در مقابل یک خانه سالمندان، می گوید در این مکان، صد و بیست سالمند بیمار نگهداری می شوند و اکنون ورود ویروس به این محل مشخص شده است و ظرف یک هفته تلفات زیادی را برجا گذاشت. مرتبا با ماشین های نعش کش تماس گرفته می شود و ساکنان اطراف این منطقه شاهد رفت و آمد مکرر آنها به این ساختمان هستند.
گزارش تلویزیون بی بی سی از جهش شیوع کرونا در اسپانیا
انگلیس
کرونا همه مسابقات فوتبال در انگلیس را لغو کرد
اتحادیه فوتبال انگلیس مسابقات مردان و زنان و بازیهای لیگ را لغو کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ در حالی که برغم پافشاری افکار عمومی و خانوادهها مبنی بر ضرورت تعطیلی اجتماعات و مسابقات ورزشی دولت انگلیس فعلا تعطیلی آنها را لازم نمیداند اتحادیه فوتبال انگلیس برخلاف نظر دولت تصمیم گرفته است همه بازیهای لیگ و مسابقات فوتبال زنان و مردان را در این کشور دست کم تا دهم اردیبهشت ماه لغو کند.
پیشتر در پی تهیه توماری الکترونیکی با حدود هفتصد هزار امضا خانواده های نگران سلامت فرزندانشان از دولت خواستند مدارس را تعطیل کند دولت ابتدا مقاومت کرد، اما با گسترش موج اعتراضات تن به تعطیلی مدارس داد.
رویکرد دولت انگلیس در مبارزه با گسترش ویروس کرونا در این کشور در محافل علمی، سیاسی و رسانهای در حال افزایش است و در تازهترین مورد گردون براون نخست وزیر اسبق انگلیس در روزنامه گاردین رویکرد دولت را در مهار بحران کرونا ضعیف و ناکارامد توصیف کرد.
شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به کرونا به ۱۲۸ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در انگلیس به ۱۲۸ نفر رسید.
دولت انگلیس تدابیر جدیدی را برای مبارزه با کرونا تصویب میکند
دولت انگلیس که تاکنون شرایط را از نظر همه گیری ویروس کرونا در این کشور عادی اعلام و برغم اصرار خانوادهها و دانشمندان حتی حاضر به تعطیلی مدارس، دانشگاهها و فعالیتهای غیر ضروری نبود اعلام کرد قوانین جدیدی را در مبارزه با ویروس کرونا به اجرا میگذارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ دولت انگلیس دیروز و در پی فشار افکار عمومی و خانوادهها مجبور شد مدارس را از فردا تعطیل اعلام کند و امروز هم اعلام شد چهل ایستگاه مترو در مناطق پر ازدحام را تعطیل کرده است.
به گفته رسانهها در انگلیس دولت این کشور همچنین قصد دارد خدمات حمل و نقل عمومی را محدود سازد.
برخی فعالیتهای اقتصادی از جمله فروشگاههای پر ازحام نیز تعطیل شده است تا مردم به صورت اینترنتی مبادرت به خرید کنند.
در انگلیس قفسه فروشگاهها هر روز خالیتر از دیروز و صفهای خرید نیز هر روز بیشتر و طولانیتر میشود.
اکنون و در اغاز راه همه گیری ویروس کرونا در انگلیس ضروریترین اقلام بهداشتی همچون صابون، مواد شوینده و ضد عفونی کننده، دستمال توالت و کاغذی و مواد غذایی خشک و دارای ماندگاری همچون ماکارونی و انوع کنسروها با اینکه فروش ان به هر فرد محدود به یک یا چند عدد شده است به شدت کمیاب و برخی کالاها نایاب است و نیروهای پلیس برای جلوگیری از درگیری در صفهای خرید برابر فروشگاهها مستقر شده اند.
مطالبه مالی سفارت انگلیس برای بازگرداندن شهروندان این کشور
رسانهها در انگلیس اعلام کردند سفارت بریتانیا در پرو برای بازگرداندن شهروندان انگلیسی گرفتار کرونا در این کشور سه تا شش هزار و پانصد پوند مطالبه کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ رسانهها در انگلیس نوشتند حدود چهارصد نفر از اتباع انگلیسی که به عنوان توریست به پرو سفر کرده بودند در پی همه گیری ویروس کرونا در این کشور امریکای جنوبی گرفتار شدند و هنگام مراجعه به سفارت انگلیس به انان گفته شد برای انتقالشان باید سه تا شش هزار و پانصد پوند بپردازند تا توسط یک شرکت هواپیمایی کلمبیایی به انگلیس منتقل شوند.
برخی نهادهای مدنی در انگلیس با توجه به اینکه این شهروندان که بسیاری از انان به عنوان توریست به پرو سفر کرده اند ممکن است تهیه این مبلغ برایشان امکان پذیر نباشد این اقدام دولت را بی توجهی به سرنوشت شهروندان این کشور در شرایط بحرانی کنونی و نوعی بی مسئولیتی ارزیابی کردند.
صف طولانی مردم برای خرید نیازهای ضروری همزمان با احتمال قرنطینه
تصاویری از صف طولانی مردم انگلیس برای خرید از فروشگاهی در منطقه واتفورد (نزدیک لندن) در شرایطی که احتمال قرنطینه برای مهار بیماری کرونا وجود دارد.
خروج نیمی از نیروها از عراق
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: وزارت دفاع انگلیس از تصمیم این کشور برای خروج نیمی از نیروهای این کشور از عراق به علت نگرانی از شیوع ویروس کرونا خبر داد و همه تمرینهای آموزشی را هم به مدت ۶۰ روز به حال تعلیق درآورد.
آماده باش نیروهای ذخیره نظامی
به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی شیوع ویروس کرونا انگلیس نیروهای نظامی ذخیره را به حالت آماده باش در آورد.
تست کرونای سومین عضو پارلمان انگلیس مثبت شد
-لوید راسل مویله عضو حزب کارگر در پارلمان انگلیس تایید کرد که تست کرونای وی مثبت شده است.
راسل مویله سومین عضو پارلمان انگلیس است که آزمایش کرونای وی مثبت شده است. نادین دوریس وزیر بهداشت انگلیس و کیت اسبورنه از حزب کارگر نیز به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
راسل مویله از شیوه های آزمایش گیری دولت انگلیس به شدت انتقاد کرد و گفت: اگر ما درباره توصیه های سازمان جهانی بهداشت برای تست جدی باشیم، در این صورت ما باید بهتر از این انجام دهیم. چرا تست ما باید شش روز طول بکشد.
قفسه های خالی فروشگاه ها در انگلیس و صف ها طولانی شهروندان
ایتالیا
دهها جسد کرونایی برای سوزاندن آماده شدند
ارتش ایتالیا دهها جسد افرادی را که در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان داده اند برای سوزاندن آماده کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، در شهر برگامو در شمال ایتالیا شصت جسد با خودروهای ارتش به محلی انتقال داده شده اند که محل سوزاندن اجساد است. مقامات ایتالیا از افزایش قابل توجه آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در این کشور خبر داده اند.
ارتش برای تخلیه اجساد بیماران کرونایی به لمباردی اعزام شد
ایتالیا برای تخلیه اجساد قربانیان ویروس کرونا دربرگامو، شهری واقع در اصلیترین کانون همه گیری ایتالیا از نیروهای ارتش استفاده میکند. خدمات خاکسپاری در این شهر، دیگر ظرفیت پذیرش اجساد را ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از میلان، تصاویر فیلمبرداری شده، توسط ساکنان لمباردی در شمال شرقی میلان و انتشار آن در پایگاه اینترنتی روزنامه محلی اکو دی برگامو، نشان دهنده صفهای طولانی خوردوهای نظامی است که در خیابانهای شهر حرکت میکنند و تابوتها را به گورستانها میرسانند. سخنگوی ارتش ایتالیا روز پنجشنبه تایید کرد: ۱۵ کامیون و ۵۰ سرباز برای انتقال اجساد به سوی استانهای همجوار اعزام شده اند. مقامات محلی برگامو، پیشتر برای سوزاندن اجساد قربانیان که تعداد آنها بیش از ظرفیتهای شهر است، تقاضای کمک کرده بودند. ایتالیا روز چهارشنبه از بالاترین میزان قربانیان روزانه ویروس کرونا خبر داد که برابر با افزایش ۴۷۵ نفری شمار قربانیان طی یک روز بود. به این ترتیب شمار قربانیان ویروس کرونا در ایتالیا به حدود ۳ هزار نفر رسیده است. ایتالیا، مردم خود را قرنطینه کرده است و در برابر افزایش بی وقفه شمار قربانیان، جوزپه کونته، نخست وزیر این کشور اعلام کرد: این محدودیتها تمدید خواهند شد. تصاویر کامیونهای ارتش که اجساد را تخلیه میکنند نشان دهنده اختلال در نظام بهداشت ایتالیا به ویژه در مناطق شمالی این کشور است که به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته اند. گیاکامو آنجلونی، مسئول گورستان برگامو گفت: محل سوزاندن اجساد شهر به طور دائم کار میکند و روزانه ۲۴ جسد را میسوزاند که تقریبا دو برابر میزان معمول است. این روند به این شکل نمیتواند ادامه یابد. آتیلیو فونتانا، فرماندار لمباردی هم گفت: پزشکان و پرستاران بیمارستانهای این منطقه با قدرت تمام کار میکنند. وی افزود: من نگران احتمال تسلیم شدن روحی و جسمی آنها هستم. زیرا تسلیم آنها واقعا فاجعه بار خواهد بود.
-شمار قربانیان ویروس کرونا در ایتالیا به آمار قربانیان چین نزدیک می شود.
حفاظت مدنی ایتالیا روز چهارشنبه اعلام کرد همه گیری ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۷۵ جان نفر را در ایتالیا گرفت. این بدترین آمار ثبت شده در تنها یک کشور و یک روز بود.
به این ترتیب شمار قربانیان کرونا در ایتالیا به ۳ هزار نفر رسید. این آمار به قربانیان ۳ هزار و ۲۰۰ نفری چین که محل آغاز این همه گیری بود بسیار نزدیک است.
جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا : مقررات قرنطینه در این کشور که از یک هفته پیش به اجرا گذاشته شده است تمدید می شود.
ایرلند شمالی
تایید نخستین مورد مرگ بر اثر آلودگی به کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایرلند شمالی از نخستین مورد مرگ بر اثر آلودگی به ویروس کووید ۱۹ خبر داد.
پرتغال
تخلیه خیابانهای لیسبون در پی اعلام وضعیت فوق العاده
خیابانهای شهر لیسبون، پایتخت پرتغال، به دنبال اعلام وضعیت فوق العاده در این کشور بر اثر شیوع گسترده ویروس کرونای جدید، تقریباً از مردم خالی شده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز از لیسبون، ساکنان این شهر هنگامی که صبح امروز (پنجشنبه) از خواب بیدار شدند، متوجه شدند پس از آن که مارسلو رِبِلو دِسوسا، رئیس جمهور پرتغال، وضعیت فوق العادهِ ملی در این کشور اعلام کرد، خیابانهای پایتخت پرتغال گویی از اکثر مردم تخلیه شده اند.
در مرکز شهر لیسبون، همان تعدادِ کمی از شهروندان که برای کارهای ضروری از خانه بیرون آمده بودند، همگی ماسک محافظ به چهره زده بودند و دستکشهای بهداشتی در دستان خود داشتند. هیچکس در مراکز جاذبههای گردشگری و باستانی شهر لیسبون حضور نداشت.
دولت پرتغال در روز چهارشنبه اعلام کرد- علاوه بر اعلام وضعیت فوق العادهِ ملی در این کشور، این دولت ممکن است تدابیر بیشتری، از جمله وضع قانون منع عبور و مرور، تعطیلی موقت شرکتها و کسب و کارها، به حالت تعلیق در آمدن حق اعتصاب و اِعمال محدودیت بر برگزاری تظاهرات یا تجمعات بزرگ، نیز اتخاذ کند.
اگر دولت پرتغال هر یک از این تدابیر فوق العاده را اعلام کند، میتواند ارتش این کشور را برای اجرای صحیح و کاملِ این تدابیر، بسیج کند.
دولت پرتغال همچنین یک بسته کمکهای مالیِ ۹/۲ میلیارد یورویی برای حمایت از کارگران و کارمندان و فراهم ساختن نقدینگی برای شرکتهایی که تحت تأثیر شیوع ویروس کرونای جدید قرار گرفته اند، اعلام کرده است.
برای این که مشخص شود دولت پرتغال در نظر دارد کدامیک از تدابیر یاد شده را و برای چه مدت، به اجرا گذارد، وزرای کابینه این کشور قرار است در روز پنجشنبه نشستی برگزار و در این خصوص با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنند.
تاکنون، ابتلای ۶۴۲ تن در کشور پرتغال به ویروس کووید-۱۹ مورد تأیید قرار گرفته است که دو تن از این افراد تا به حال جان باخته اند.
در سراسر جهان، حدود ۲۱۹ هزار تن به ویروس کرونای جدید آلوده شده و بیش از ۸۹۰۰ تن بر اثر ابتلا به این ویروس، فوت کرده اند.
-اعلام حالت فوق العاده در پرتغال با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داد.
فرانسه
مکرون شرکتها و حقوق بگیران را به ادامه فعالیت هایشان ترغیب کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه شرکتها و حقوق بگیران را به ادامه فعالیت هایشان ترغیب کرد.
ادامه منع آمد و شد در سراسر فرانسه
در دومین روز اجرای دستورالعمل منع آمد و شد در فرانسه ۵۰۰۰ نفر بخاطر تردد غیر مجاز جریمه نقدی شدند.
سازمان بهداشت فرانسه از تمدید مدت زمان قرنطینه در این کشور در پی شیوع کرونا به مدت دو هفته خبر داد.
حمایت فرانسه از تدابیر بانک مرکزی اروپا
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به دنبال شیوع ویروس کرونا و تدابیر اقتصادی بانک مرکزی اروپا در صفحه توئیتر خود نوشت از تدابیر و اقدامات استثنایی این بانک حمایت می کند.
مکرون افزود ما باید با تدابیر اتخاذ شده در بودجه های کشورهای خود و همچنین همبستگی بزرگ مالی در منطقه یورو، بانک مرکزی اروپا را همراهی کنیم.ملتها و اقتصاد کشورهای ما به این همبستگی نیاز دارند.
اتریش
قرنطینه استان تیرول اتریش برای مقابله با کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا از شب گذشته استان تیرول اتریش با ۲۷۹ منطقه و روستا قرنطینه کامل شد و مردم این استان تنها برای رفتن به محل کار یا تامین مواد غذایی اجازه دارند خانه هایشان را ترک کنند.
افزایش شمار مبتلایان به هزار و ۸۴۳ نفر
همچنین در اتریش آمار مبتلایان به ویروس کرونا به هزار و ۸۴۳ نفر رسیده است. ۹ نفر نیز تاکنون براثر ابتلا به این بیماری در اتریش فوت کرده اند. تا به امروز در اتریش از حدود ۱۴ هزار نفر تست کرونا گرفته شده است.
از سوی دیگر استان تیرول اتریش با بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا و برای جلوگیری از گسترش این ویروس به استانهای دیگر از شب گذشته تحت قرنطینه کامل قرار گرفت. در ۲۷۹ منطقه و روستای این استان، مردم فقط برای رفتن به محل کار یا تامین مواد غذایی اجازه دارند خانه هایشان را ترک کنند.
خطر ابتلا به ویروس کرونا در اتریش از سوی مردم با جدیت پیگیری میشود و در نظرسنجی موسسه گالوپ؛ ۹۰ درصد از مردم اتریش گفته اند تدابیر و دستورات پیشگیری را که از سوی وزیر بهداشت و دیگر مقامات ذیربط کشور درخواست شده است با جدیت دنبال میکنند.
آلمان
فراخوانده شدن نیروهای ذخیره ارتش
شبکه تلویزیونی الحدث لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: ارتش آلمان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، نظامیان ذخیره را فراخواند.
قرنطینه کامل اولین شهر آلمان آغاز شد
شهر میترتایش در ایالت بایرن آلمان در قرنطینه کامل قرار گرفت و مقررات منع آمد و شد در این شهر، با اِعمال جریمه نقدی و مجازات زندان برای شهروندان خاطی، به اجرا در آمد.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز از آلمان، شهر کوچک میترتایش در ایالت بایرن، به نخستین شهر در این کشور تبدیل شد که به علت شیوع ویروس کووید-۱۹، روز گذشته (چهارشنبه) در قرنطینه کامل قرار گرفت. مقامات آلمانی با برقراری مقررات منع رفت و آمد در این شهر که هفت هزار ساکن دارد، تلاش میکنند از سرعت شیوع ویروس کرونای جدید در این شهر بکاهند. مردم این شهر از انجام هرگونه تردد یا سفر غیرضروری منع شده اند و تنها سه مورد- شامل خرید مایحتاج زندگی، رفتن به محل کار و رفتن به بیمارستان یا مطب پزشک- از این قانون مستثنی شده اند.
یوآخیم هرمان، وزیر امور داخلی ایالت بایرن، در اواخر روز چهارشنبه از شهر میترتایش دیدن کرد و گفت: ما مجبور بودیم مقررات منع عبور و مرور را در این شهر اِعمال کنیم و این کار را کردیم. از اینرو، هرکس از این مقررات تخطی کند، با جرایم نقدی و حتی مجازات حبس تا دو سال زندان، روبرو خواهد شد.
مقامات محلی گفتند: علت وضع مقررات منع رفت و آمد در این شهر این بوده است که جواب تست کرونای ۴۷ تن از مردم در ناحیه تیرشنرویت- که شهر میترتایش در آن قرار دارد- مثبت بوده است که رقمی بسیار بالا و غیرعادی برای این منطقه کوچک در ایالت بایرن آلمان، در نزدیکی مرز جمهوری چک، به حساب میآید. ۲۵ تن از ۴۷ فردِ مبتلا به کرونای جدید در این ناحیه، در شهر میترتایش زندگی میکنند. از اینرو، مقامات این ناحیه تدابیر سختگیرانه تری را برای مقابله با انتشار گسترده بیماری کرونا اتخاذ کرده اند، از جمله این که در شهر میترتایش که بخشی از این ناحیه با تعداد نسبتاً بالای مبتلایان کروناست، قرنطینه کامل و قانون منع عبور و مرور اعلام کرده اند که قرار است تا ۲ آوریل (۱۴ فروردین) ادامه داشته باشد.
مرکل: با مهمترین چالش بعد از جنگ جهانی مواجهیم
-آنگلا مرکل در نطق تلویزیونی خطاب به مردم گفت: اوضاع بسیار جدی و نگران کننده است .
در سراسر جهان تلاش و تحقیقات در کار است اما نه درمانی و نه واکسنی برای مقابله با کرونا موجود نیست.
صدر اظم آلمان به مردم توصیه کرد از زندگی اجتماعی تا آنجا که ممکن است فاصله بگیرند البته با درایت چرا که کشور باید سر پا باشد و نیازهای جامعه باید تامین شود.
-وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد: « امیدوارم آن روز را که بازارهای اروپا بعد از کمک بانک مرکزی اروپا, توانسته اند با بحران (کرونا) مقابله کنند, ببینم».
سازمان بهداشت و درمان آلمان اعلام کرد با مبتلا شدن ۲ هزارو ۸۰۱ نفر دیگر به ویروس کرونا شمار آلوده شدگان در این کشور به ۱۰ هزارو ۹۹۹ نفر رسید.
روسیه
شمار افراد آلوده به کرونا به ۱۹۹ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در روسیه با ۵۲ مورد افزایش در ۲۴ ساعت گذشته به ۱۹۹ نفر رسید.
آمادگی بخش بهداشت و سلامت برای مقابله با شیوع بیماری
نخست وزیر روسیه از آماده شدن بخش بهداشت و سلامت این کشور برای مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، میخاییل میشوستین گفت تدابیر روسیه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا ادامه دارد و بخش پزشکی کشور برای تعامل با شیوع این ویروس آماده است. روسیه تاکنون تدابیر کارآمدی برای مقابله با شیوع گسترده ویروس کرونا و نیز محدود کردن پیامدهای آن بر اقتصاد کشور اتخاذ کرده است. این تدابیر ضروری است و با هماهنگی همه سازمانها اجرا میشود.
میشوستین افزود: مواد غذایی کافی در روسیه وجود دارد و تلاش خواهیم کرد شهروندان بتوانند مواد غذایی تازه خریداری کنند. از شرکتها برای سرمایه گذاری در بخش بهداشت، حمایت خواهیم کرد. تعرفههای واردات کالاهای اساسی از جمله دارو و تجهیزات پزشکی را به مدت یک ماه، لغو کردیم.
نخست وزیر روسیه خاطر نشان کرد: نیازی به وحشت نیست و روسیه در مقابله با شیوع بیماریهای واگیردار در داخل و خارج کشور تجربه دارد و میتواند با شیوع ویروس کرونا مقابله کند.
از سوی دیگر، دولت روسیه طرحی را برای کمک به سراسر این کشور برای مقابله با شیوع این بیماری تصویب کرد.
وزارت بهداست روسیه: دانشمندان روسی موفق شدند از ژنوم ویروس کرونا رمزگشایی کنند
وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد: پس از انجام مطالعات گسترده و دقیق، دانشمندان روسی موفق شدند از ژنوم ویروس کرونا به طور کامل رمزگشایی کنند. این امر گام بلندی برای یافتن دارو و واکسن ویروس کوئید-۱۹ به شمار می رود.
- ثبت اولین قربانی در روسیه
مخالفت دولت روسیه با قرنطینه کردن مسکو در پی شیوع کرونا
نیروی ضربت برای مبارزه با ویروس کرونا در روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد: گزارش های مربوط به اینکه مسکو با قرنطینه شدن در پی شیوع کرونا تعطیل می شود, صحت ندارد.
-مقامات روسیه لغو تحریم های آمریکا ضد ایران را به علت شیوع کرونا خواستار شدند.
ترکیه
توقف تولید دو کارخانۀ خودروسازی در ترکیه
-پس از شرکت خودروسازی فورد اتوسان که پیشتر اعلام کرده بود برای مقابله با شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا به طور موقت به فعالیتهای خود پایان میدهد شرکت تویوتا اتوموتیو نیز اعلام کرد با توجه به توصیههای وزارت بهداشت و برای حمایت از سلامتی جامعه به مدت دو هفته کارخانۀ خود را در شهر ساکاریا تعطیل میکند.
-در چارچوب تدابیر برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در ترکیه بسیاری از فروشگاههای زنجیرهای در این کشور از جمله فروشگاه ًبوینر ً و ً وای کی ام ً که هزاران کارمند و صدها شعبه در سراسر ترکیه دارند تا اطلاع ثانوی به فعالیت خود پایان داده اند.
رویترز-کرونا/ بسته شدن فروشگاهها و مغازه ها در ترکیه
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی / 1398/12/29
فروشگاههای پوشاک ازجمله فروشگاههای زنجیره ایی ماوی جیپ و واکو تکستیل در ترکیه در مقابله با شیوع ویروس کرونا موقتا بسته شدند .
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه تا کنون در این کشور ۱۹۱ مورد ابتلا به ویروس کرونا رویت شده و تعداد افرادی که از ابتلا به این ویروس جان باخته اند به ۲ نفر رسیده است.
-ترکیه مرزهای خود را با یونان و بلغارستان بست .
هلند
وزیر بهداشت هلند روز چهارشنبه در نشست پارلمان درباره بحران کرونا غش کرد و به روی زمین افتاد.
برونو بروینز، ۵۶ ساله، پشت تریبون در حال شنیدن پرسشها بود که غش کرد، اما با کمک چند وزیر توانست ازجا برخیزد و پس از نوشیدن اندکی آب پارلمان را ترک کرد.
تصویر غش کردن وزیر بهداشت هلند
-شمار مبتلایان تایید شده به کرونا در هلند روز چهارشنبه به دو هزار و چهارصد و شصت مورد رسید. تاکنون ۵۸ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
سارایوو
آغاز قرنطینه خانگی در سراسر این کشور
-قرنطینه خانگی در بوسنی از دیروز آغاز شد و دیشب برای نخستین بار مردم سراسر بوسنی و هرزگوین از ساعت ۸ شب از پنجره ها و بالکن های منازل خود یک صدا با دست زدن و سوت و هلهله و شادی برای دست اندرکاران و کسانیکه در مراقبت های بهداشتی و درمانی در خصوص مبارزه با ویروس کرونا سهیم هستند تشکر و قدردانی کردند.
سوئیس
شمار افراد آلوده به کرونا به ۳۸۸۸ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در سوئیس به ۳ هزار و ۸۸۸ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ در بسیاری از شهرهای سوییس از فردا جمعه فعالیتهای ساختمانی ممنوع اعلام شده است و افرادی که این دستور را نقض کنند باید جریمه مالی به میزان سیصد هزار فرانک سوییس بپردازند.
بانک مرکزی سوئیس از رکود اقتصادی در نیمسال اول سال ۲۰۲۰ خبر داد
بانک مرکزی سوئیس در نشست سه ماهه سیاستهای پولی خود در روز پنجشنبه در واکنش به شیوع ویروس کرونا اعلام کرد: انتظار دارد فعالیتهای اقتصادی در نیمه نخست امسال به شدت کاهش یابد. این بانک احتمال داد رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ منفی شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از زوریخ، بانک ملی سوئیس که انتظار رشد اقتصادی حدود ۱.۵ تا ۲ درصدی را در سال جاری داشت ارزیابی چشم انداز اقتصادی در شرایط کنونی را دشوار دانست و تاکید کرد سرعتی که اقتصاد جهانی بتواند با آن، بار دیگر به راه بیفتد اساسا به تاثیر ترکیبی سیاستهای بهداشتی، بودجهای و پولی وابسته خواهد بود.
آمریکا
آمریکای شمالی
آمریکا
بایدن: ترامپ، تمهیدات دولت اوباما را برای مقابله با بیماری همه گیر حذف کردجو بایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب دموکرات با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: دولت اوباما، «اداره شورای امنیت ملی کاخ سفید برای امنیت بهداشت جهانی و دفاع زیستی» را به منظور کسب آمادگی برای بیماریهای همه گیر در آینده نظیر کووید ۱۹ تشکیل داد. دونالد ترامپ آن را برچید و اکنون ما بهای این کار را میپردازیم.
برنی سندرز: در ثروتمندترین کشور دنیا با کمبود تجهیزات پزشکی روبرو هستیمبرنی سندرز نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: در ثروتمندترین کشور روی زمین، کارکنان مراکز بهداشت و درمان ما با کمبود تجهیزات ابتدایی مورد نیاز برای مبارزه با این همه گیری {ویروس کرونا} روبرو هستند.
ما باید بی درنگ تولیدات در آمریکا برای ساختن کیتهای آزمایش، دستگاههای تنفس مصنوعی، تجهیزات حفاظتی و دیگر تجهیزات نجات دهنده جان انسانها که به آن نیاز داریم، افزایش دهیم.
پمپئو، آزادی شهروندان آمریکایی حبس شده را در ونزوئلا خواستار شد
وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیهای از ونزوئلا خواست شهروندان آمریکایی زندانی شده در این کشور را به علت خطر ابتلا به ویروس کرونا و به دلایل بشردوستانه آزاد کند.
پلوسی: کمبود تجهیزات دارویی به توانایی آمریکا برای مقابله با همه گیری کرونا صدمه میزند
به گزارش خبرگزاری رویترز، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای اعلام کرد کمبود تجهیزات مهم دارویی و محافظت شخصی به توانایی ما برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا صدمه وارد میکند.
بر اساس یک نظر سنجی، ترامپ خطرات کرونا را کم اهمیت نشان داده است
بر اساس نتایج یک نظر سنجی، بیشتر آمریکاییها دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور را متهم میکنند که خطرات ویروس کرونا را کم اهمیت نشان داده است.
به گزارش شبکه خبری العالم، بر اثر نتایج یک نظر سنجی که دیروز (چهارشنبه) منتشر شد، اکثر آمریکاییها معتقدند دونالد ترامپ خطرات ویروس کرونا را که تهدید بزرگی برای اقتصاد این کشور است، کم اهمیت نشان داده است.
بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقاتی آمریکایی پیو که از دهم تا شانزدهم مارس از ۹ هزار آمریکایی صورت گرفته است، دو سوم از کسانی که مورد نظر سنجی قرار گرفتند، معتقدند کرونا تهدید بزرگی برای اقتصاد آمریکا به شمار میرود. ۴۷ درصد از شرکت کنندگان نیز معتقدند این ویروس سلامت آمریکاییها را تهدید میکند. بر اساس این نظر سنجی، بیش از نیمی از آمریکاییها به ترامپ و معاونش مایک پنس که مسوول هماهنگی تلاشها در زمینه مبارزه با کروناست، اعتماد ندارند.
پلیس: در صورت تمام شدن دستمال توالت با اورژانس تماس نگیرید
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، با ادامه وحشت مردم آمریکا از تمام شدن کالاهای اساسی، پلیس در ایالت اورگن از مردم خواست در صورتی که دستمال توالت آنها تمام شد، با اورژانس تماس نگیرند.
خبرنگار الحدث در واشنگتن گفت: در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همواره در سخنان خود خوشبینانه سخن میگوید، مردم این کشور درباره گسترش شیوع ویروس کرونا نگران هستند. در آمریکا تختهای بیمارستانی یا تجهیزات تنفسی کافی برای تامین نیازهای مبتلایان به ویروس کرونا وجود ندارد. این موضوع باعث نگرانی شدید مردم شده است. بیمارستانها از مردم میخواهند از مراجعه به بیمارستانها خودداری کنند و خواستار دادن تست کرونا نشوند، مگر آنکه تنگی نفس شدید داشته باشند یا تب آنها بیش از سه روز ادامه پیدا کرد.
وی افزود: از نظر اقتصادی هم نگرانیها درباره پیامدهای شیوع کرونا افزایش یافته است. استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا از نیاز این کشور به هزار میلیارد دلار اعتبار برای مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا خبر داد. منوچین هشدار داد در غیر اینصورت، میزان بیکاری در آمریکا به ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت که مانند شرایط دوره رکود بزرگ در دهه ۲۰ قرن گذشته است. در ایالت اوهایو که ۱۲ میلیون نفر زندگی میکنند، تعداد افرادی که خواستار دریافت بیمه کاری شدند، در مقایسه با شرایط سه هفته پیش، بیش از ۷۰ برابر شده است. در این ایالت فقط در یک روز ۳۶ هزار نفر در شغل خود اخراج شدند. نظرسنجی جدید در آمریکا نشان میدهد ۳۶ درصد از مردم این کشور، پیش بینی میکنند اگر پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بیش از دو هفته ادامه پیدا کند، شغل خود را از دست خواهند داد. مقامات بهداشتی در آمریکا از مبتلایان به کرونا که نیازی به دریافت خدمات سلامت ندارند، میخواهند برای جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران، به بیمارستانها مراجعه نکنند.
استفاده ترامپ از اختیارات فوق العاده رئیس جمهور در زمان جنگ
رئیس جمهور آمریکا با توصیف خود به عنوان "رئیس جمهور زمان جنگ" که با دشمنی پنهان در نبرد است، به اختیارات فوق العاده خود برای بسیج همه امکانات پزشکی برای مقابله با کرونا متوسل شد و با اختصاص بسته حمایتی که مرخصی استعلاجی به کارگران بیمار را تضمین می کند، موافقت کرد.
بیمارستان های آمریکا ظرفیت رسیدگی به بیماران کرونایی را ندارند
طبق مطالعات پژوهشگران هاروارد بیمارستان های آمریکا برای مقابله با هجوم بیماران ناشی از شیوع ویروس کرونا که به سرعت در حال گسترش است با مشکلات بسیاری رو به رو خواهند بود.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به مشکلات قشر آسیب پذیر در نیویورک پرداخت و نوشت: مقامات نیویورک برای کمک به افراد بی خانمان و مهاجران غیر قانونی در این شهر در دوران شیوع ویروس کرونا با کمبودهای جدی مواجهند و به کمک قابل توجهی از سوی دولت فدرال نیاز دارند.
ایندیپندنت:آمریکا ۱۸ ماه با شیوع کرونا و پیامدهای جدی آن دست به گریبان خواهد بود
روزنامه ایندیپندنت گزارش داد براساس یک گزارش دولتی، همه گیری ویروس کرونا در آمریکا ۱۸ ماه ادامه خواهد داشت و درحالی که این بیماری جامعه آمریکا را مختل میکند، این کشور با کمبودهای جدی در تجهیزات پزشکی ضروری مواجه میشود.
بر اساس این گزارش ۱۰۰ صفحهای که رونوشت آن به دست نیویورک تایمز رسیده است با ادامه شیوع ویروس کرونا در سراسر آمریکا، دولتهای فدرالی و محلی و همچنین کانالهای ارتباطی و زیرساختی مهم تحت فشار خواهند بود و عملا قابل اتکا نیستند.
این گزارش روز جمعه و درست زمانی منتشر شد که دونالد ترامپ درخصوص شیوع ویروس کرونا، اعلام وضع اضطراری کرد. ویروس کرونا به همه ۵۰ ایالت آمریکا سرایت کرده است.
واشنگتن پست:طرح کمک یک تریلیون دلاری ترامپ، تلاش برای انتخاب مجدد است
روزنامه واشنگتن پست نوشت: شماری از حامیان و مخالفان ترامپ بسته کمک های اقتصادی را اقدامی مدیریت نشده می دانند.
در این گزارش به قلم رابرت کاستا با عنوان "طرح کمک یک تریلیون دلاری ترامپ برای مبارزه با ویروس کرونا قماری برای انتخاب مجدد است" آمده است: ویروس کرونا شرایط جدیدی را در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، هشت ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ایجاد کرده است. ترامپ روی این مسئله قمار کرده است که ارائه بزرگترین بسته نجات در تاریخ آمریکا می تواند از
مردم آمریکا در مقابل مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ حفاظت کند.
-آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به حدود ۹ هزار تن رسید
تلویزیون سی ان ان گزارش داد ویروس کرونا در سطحی قابل توجه در آمریکا در حال گسترش است و هر ساعت که میگذرد اوضاع در این کشور وخیمتر میشود.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر بیش از هشت هزار و ۷۳۶ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۱۴۹ تن نیز تاکنون بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند.
بی بی سی: کرونا در حال فلج کردن اقتصاد آمریکاست
ویروس کرونا قلب تجاری آمریکا را به خاموشی کشانده است.
خبرنگار بی بی سی گزارش داد، در نیویورک دیگر از رفت و آمد مردم خبری نیست. به شرکت ها دستور داده شده است دستکم نیمی از کارکنان خود را به خانه بفرستند. شهری که به داشتن انرژی مثبت مشهور است و به اینکه هیچگاه از جنب و جوش نمی افتد، به خود می بالد، نوعی ممنوعیت اجباری رفت و آمد را تجربه می کند.
در حال حاضر، بزرگترین منطقه تجاری آمریکا با بیشترین شیوع ویروس کرونا درگیر شده است.
ترامپ مجددا ویروس کرونا را ویروس چینی نامید
-ترامپ درکنفرانس خبری در کاخ سفید گفت:از هم شما متشکرم.من می خواهم برخی تحولات مهم درباره جنگ ما ضد ویروس چینی اعلام کنم.
در ادامه خبرنگاری پرسید:چرا شما این ویروس را چینی می دانید؟گزارش هایی از اقداماتی ضد آمریکایی های چینی تبار در این کشور گزارش شده است.آقای آیزار وزیر بهداشت شما از این عبارت استفاده نکرد.او اعلام کرد که قومیت سبب این ویروس نمی شود.چرا شما از این عبارت استفاده می کنید؟
ترامپ در پاسخ گفت:زیرا این(ویروس) از چین آمده است.
در ادامه خبرنگار پرسید:افراد زیادی می گویند که این اقدامی نژادپرستانه است؟
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ گفت:این هرگز نژادپرستانه نیست.هرگز اما این ویروس از چین آمده است.این دلیل من است.این از چین آماده است.من می خواهم دقیق باشم.
اظهارات نژاد پرستانه ترامپ
سناتور چاک شومر:بیمارستانهای آمریکا آماده مقابله با کرونا نیستند
-سناتور چاک شومر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان افزود : ما به یک برنامه منظم برای بیمارستانهای خود نیاز داریم.با افزایش شمار بیماران و شیوع ویروس بیمارستانهای ما آماده نیستند.آنها به تخت های بیشتری نیاز دارند.آنها به دستگاهها و تجهیزات بیشتری نیاز دارند.برخی از بیمارستانها از کمبود کیت های آزمایشی خبر داده اند.
شمار مبتلایان در ۲۴ ساعت تقریبا دو برابر شد
شبکه تلویزیونی الحدث لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: شمار مبتلایان جدید به ویروس کرونا در آمریکا در مدت ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به دو برابر شد.
شمار مبتلایان به این بیماری در آمریکا حدود ۹ هزار نفر معادل ۴۵ درصد افزایش یافت.
هنوز منابع دیگر چنین خبری منتشر نکرده اند.
شیوع کرونا در تمامی ایالتهای آمریکا
شمار افراد مبتلا به کرونا در آمریکا به ۸۵۲۵ نفر و جانباختگان به ۱۴۵ نفر رسید
شیوع کرونا در کنگره آمریکا
در پی گسترش شیوع ویروس کرونا، مجلس نمایندگان آمریکا تا هفته آینده جلسه استماعی برگزار نمی کند.
-نماینده ایالت فلوریدا میگوید:" پاسخ تست کرونایش،مثبت است".سناتور دیاز بالارت دیگر نماینده کنگره هم به کرونا مبتلا شده است
مک آدامز عضو مجلس نمایندگان آمریکا در توئیتر از ابتلای خود به ویروس کرونا خبر داد.
واشنگتن پست گزارش داد ابتلای دومین عضو کنگره آمریکا به کوید-19 تایید شد.
فارنپالسی: شیوع کرونا بیمبالاتی ترامپ را در اولویت دادن به آمریکا آشکار کرد.
به گزارش این پایگاه اینترنتی,هفته گذشته ، روزنامه آلمانی دی ولت (Die Welt) گزارش داد که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به دنبال جلب رضایت یک شرکت آلمانی است که بر روی واکسن کروناویروس کار می کند, تا عملیات تحقیقاتی خود را از اروپا به آمریکا منتقل کند. به گفته یک مقام آلمانی ناشناس به نقل از این روزنامه ، هدف دولت ترامپ این بود که واکسن در نهایت "فقط برای آمریکا" داشته باشد.
هنوز مشخص نیست که دقیقاً چه اتفاقی افتاده است. آیا تلاشی برای خرید این شرکت وجود داشت؟ با پول خصوصی یا بودجه عمومی؟ ریچارد گرنل(Richard Grenell) ، مدیر جدید اطلاعاتی ملی که همچنان سفیر آمریکا در آلمان است ، این گزارش را تکذیب کرد. اما ینس اسپان(Jens Spahn) وزیر بهداشت آلمان ، آن را تأیید کرد. به نظر می رسد که نوعی بی نظمی وجود داشته است. به نظر می رسد که ترامپ به دنبال سرقت دارو از یکی از متحدانش باشد.
آنچه که بسیار ناامیدکننده است این ایده است که ترامپ ممکن است سعی کند واکسن را برای استفاده انحصاری در آمریکا تولید کند این موضوع نشان می دهد که او همه گیری این بیماری را در جهان درک نکرده است.
کاهش میزان مقبولیت عملکرد ترامپ در بحبوحه شیوع کرونا
نشریه ویک در گزارشی نوشت میزان مقبولیت عملکرد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش, نظرسنجی انجام شده توسط موسسه گالوپ نشان می دهد در بحبوحه شیوع بیماری کووید 19, میزان محبوبیت دونالد ترامپ با کاهش پنج درصدی مواجه شده است.
آمریکای لاتین
تحولات مربوط به ویروس کرونا در کشورهای آمریکای لاتین
-کاستاریکا نخستین مورد مرگ بر اثر آلودگی به ویروس کرونا را ثبت کرد. این در حالیست که پاناما، بولیوی و پرو برای مهار این ویروس مقررات منع آمد و شد اعلام کردند و نیکاراگوئه و السالوادور هم نخستین مورد آلودگی را ثبت کردند.
پرو هم از روز چهارشنبه مقررات منع رفت و آمد اعلام کرد و تردد همه وسایل نقلیه شخصی که خدمات خاصی ارائه نمیدهند از روز پنجشنبه متوقف خواهد شد.
در نیکاراگوئه یک مرد ۴۰ ساله که اخیرا از پاناما بازگشته بود نخستین فرد آلوده به ویروس کرونا در این کشور است.
در السالوادور که ورود همه اتباع خارجی به غیر از دیپلماتها و اتباع خارجی مقیم این کشور را از ۱۲ مارس ممنوع کرده است روز چهارشنبه نخستین مورد آلودگی به این ویروس ثبت شد. این مورد مربوط به مردی است که از ایتالیا بازگشته بود و به طور غیرقانونی از گواتمالا وارد این کشور شده بود.
برزیل
-با ابتلای ۵۲۱ نفر به کرونا، مرزهای برزیل بسته اعلام شد
-وزارت بهداشت و درمان برزیل اعلام کرد تاکنون ۵۲۱ مبتلا به ویروس کرونا در ۲۰ ایالت و منطقه فدرال این کشور شناسایی شده است.
همچنین چهارمین مرگ ناشی از کروناویروس در برزیل ثبت شد که همه این موارد در سائوپائولو پرجمعیتترین شهر برزیل بوده است.
رئیس مجلس سنای برزیل هم به کرونا مبتلا شد. تعداد مقاماتی که با بولسونارو در سفر هفته پیش رئیس جمهور برزیل به ایالات متحده بودند و به ویروس کرونا مبتلا شدهاند به ۱۶ نفر افزایش یافته است.
چندتن از وزرای کابینه بولسونارو از جمله وزیر ارتباطات و وزیر امنیت نیز پیشتر اعلام کرده بودند تست کرونای آنها مثبت است.
بر اساس دستورالعمل دولت سائوپائولو تمام مغازهها، مراکز خرید، مدارس، دانشگاهها و باشگاههای ورزشی تا پایان ماه مارس تعطیل خواهد بود.
-برزیل مرزهای خود را با کشورهای ونزوئلا پاراگوئه و آرژانتین بسته است تا از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کند.
نیکاراگوئه
-نیکاراگوئه از ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
السالوادور
-رئیس جمهور السالوادور از اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
کلمبیا
ممنوعیت ورود ساکنان خارجی و شهروندان
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایوان دوکه رئیس جمهور کلمبیا اعلام کرد این کشور ورود ساکنان خارجی را ممنوع میکند.
وی افزود در بحبوحه شیوع کرونا ورود شهروندان نیز به این کشور ممنوع میشود.
آفریقا
نخستین قربانی ویروس کرونا در آفریقا در بورکینافاسو ثبت شد. تدروس آدهانوم گبریسوس دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت آفریقا باید از خواب بیدار شود و خود را برای بدترین ها آماده کند.
الجزایر
-وزیر بهداشت الجزایر از افزایش شمار قربانیان کرونا در این کشور به هفت نفر و افزایش شمار مبتلایان به ۷۵ نفر خبر داد. ۳۲ نفر از بیماران نیز تاکنون بهبود یافته اند.