کرونا و راه هاي اثبات شده کاهش خطر
هشدار رئیس سازمان بهداشت جهانی درباره پیامهای مبهم رهبران جهان در مقابله با کرونا
رئیس سازمان بهداشت جهانی: بسیاری از کشورها با نادیده گرفتن راههای اثبات شده در کاهش خطر (ویروس کرونا) در حال از دست دادن نتایجی هستند که حاصل شده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاري اي پي؛ تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس خبری گفت: بسیاری از کشورها با نادیده گرفتن و اجرا نکردن راههای اثبات شده در کاهش خطر (ویروس کرونا) در حال از دست دادن نتایجی هستند که حاصل شده است.
به طور خاص کشورهایی که در مرحله شدید انتقال ویروس هستند، در آمریکا، جنوب آسیا و تعدادی از کشورها در آفریقا. مرکز شیوع ویروس همچنان در آمریکا است جایی که بیش از ۵۰ درصد از موراد ابتلا در آنجا گزارش شده است. اما براساس تجربههای اولیه میدانیم هرگز برای تحت کنترل در آوردن ویروس دیر نیست حتی اگر سرایت بیماری بسیار گسترده باشد.
در برخی از شهرها و مناطق که سرایت بیماری گسترده است، محدودیتهای شدیدی اعمال شده است تا شیوع بیماری تحت کنترل درآید.
سازمان بهداشت جهانی متعهد به همکاری با همه کشورها و افراد برای کاهش سرعت انتشار بیماری، کاستن از میزان تلفات، حمایت از جوامع برای حفاظت از خود و دیگران و حمایت از رهبری قدرتمند دولتها است.
اجازه دهید صریح باشم، کشورهای زیادی در مسیر نادرست گام بر میدارند. ویروس دشمن شماره یک مردم است، اما اقدامات دولتها و مردم نشان دهنده چنین چیزی نیست. تنها هدف ویروس یافتن مردم برای مبتلا کردن آنها است. پیامهای مبهم از سوی رهبران کشورها، بخش بسیار حیاتی هر پاسخ (به شیوع بیماری) را تضعیف میکند؛ اعتماد.
اگر دولتها با شفافیت با مردم خود ارتباط برقرار نکنند، راهبردی جامع برای مقابله با شیوع بیماری به کار نگیرند، اگر مردم قواعد مربوط به فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی دست ها، استفاده از ماسک و ماندن در خانه را در زمان بیماری، احترام نگذارند. اگر این اصول رعایت نشود، این بیماری همه گیر بدتر و بدتر و بدتر خواهد شد.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد بحران سلامتی ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان ممکن است بد و بدتر شود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، تدروس آدهانوم گیبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت دوشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت بسیاری از کشورها در ارتباط با شیوع «کووید-۱۹» در مسیری بد در حرکتند و شرایط ممکن است به طور قابل توجهی رو به وخامت رود.
وی گفت: «من صادقانه میگویم. بسیاری از کشورها مسیر بدی در پیش گرفته اند. ویروس کرونا همچنان دشمن شماره یک جامعه است، اما اقدامات بسیاری از دولتها و بسیاری از مردم منعکس کننده آن نیست. اگر اصول اساسی رعایت نشود، تنها سناریوی ممکن برای این همه گیری جهانی بد و بدتر شدن است. اما نباید چنین شود.»
وی یادآور شد رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مرتب دستها، استفاده از ماسک، پوشاندن دهان هنگام سرفه و ماندن در خانه درصورت ابتلا به بیماری، امری ضروری است. با این حال، رییس سازمان جهانی بهداشت به طور مشخص اعلام نکرد که کدام کشور راهبرد نامناسبی برای مقابله با شیوع این بیماری اتخاذ کرده است. به گفته وی، در آینده نزدیک بازگشت به شرایط عادی قبل ممکن نخواهد بود.
سازمان جهانی بهداشت ۱۲ ژوئیه اعلام کرد شمار موارد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» در جهان ظرف ۲۴ ساعت ۲۳۰ هزار و ۳۷۰ مورد افزایش داشت که سطحی بی سابقه و نگران کننده است. بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، تا کنون شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در جهان به بیش از ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر و موارد مرگ ناشی از این بیماری نیز به ۵۶۹ هزار و ۸۷۸ نفر رسیده است.