• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۹۲۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸
علمی و فرهنگی » حج و زیارت
آقای مجتبی باقرزاده

موقوفه قریه ملار با قله دماوند متفاوت است

مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: موقوفه قریه ملار با قله دماوند متفاوت است و فاصله زیادی دارد و اوقاف از همان روز نخست اعلام کرد قله دماوند وقف نیست.

موقوفه قریه ملار با قله دماوند متفاوت استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، آقای مجتبی باقرزاده با اشاره به اینکه موقوفه قریه ملار مربوط به ۹۰ سال پیش است و پهلوی اول این ملک را تملک کرد، گفت: در سال ۱۳۲۱ که قانون املاک واگذاری تصویب شد این موضوع در دادگاه مطرح شد و با رای هیات رسیدگی موضوع قانون املاک واگذاری، سند مالکیت پهلوی باطل شد.
وی افزود: طبق رای دیوان عالی کشور در سال ۱۳۷۴ وقفیت قریه و مراتع ملار احراز و اثبات شد و بر اساس همین دادنامه در سال ۸۴، سند مالکیت موقوفه که با نیت بهداشت عمومی مردم، عمران و عزاداری محرم درمنطقه است، صادر شد.
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف با تاکید بر اینکه موقوفه قریه ملار با قله دماوند متفاوت و فاصله زیادی دارد و اوقاف از همان روز نخست اعلام کرد قله دماوند وقف نیست، ادامه داد: صبح دیروز چهارشنبه در رسانه‌ها اعلام شد که قله دماوند از وقفیت خارج شد، این در حالی است که ما از همان اول هم گفتیم قله دماوند وقف نیست، بلکه قریه ملار وقف است و در همین زمینه موضع رسمی معاون سازمان ثبت اسناد واملاک و سخنگوی قوه قضائیه نیز موید این مطلب بوده است.
این مسؤول تصریح کرد: تعیین حدود موقوفه از نظر پلاک ثبتی هم با اداره ثبت اسناد است که البته تعیین حدود موقوفه نیز باید بر اساس احکام قضائی، سوابق ثبتی و دیدگاه‌های کارشناسان اوقاف و ثبت صورت پذیرد.
آقای باقرزاده با بیان اینکه برخی افراد با شیطنت رسانه‌ای اصرار بر وقفی بودن قله دماوند دارند، خاطرنشان کرد: باز هم تاکید می‌کنیم که موقوفه قریه ملار هیچ ارتباطی با قله دماوند ندارد و برخی رسانه‌ها این دو موضوع را با یکدیگر مرتبط کرده‌اند.
وی تاکید کرد: منافع موقوفات متعلق به مردم وعموم جامعه است و سازمان اوقاف و متصدیان وقف نیز واسطه اجرای نیات موقوفات به مردم هستند، خود وقف از مصادیق بیت‌المال محسوب می‌شود و اموال موقوفه بر اساس ماده ۳ قانون تشکیلات اوقاف شخصیت حقوقی مستقل دارند و متعلق به هیچ شخص خصوصی نیست.
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: روایت‌های مختلف از موقوفه قریه ملار موجب سوءاستفاده رسانه‌های معاند از این مسئله شده، این درحالی است که موضع سازمان اوقاف در قبال قله دماوند روشن است و می‌گوییم از اول هم قله وقف نبوده است.
باقرزاده با اشاره به اینکه موقوفه با وقف شدن قابل واگذاری و فروش نیست، اضافه کرد: مردم ما هوشیار هستند و رسانه‌های متعهد هم ریشه‌یابی کنند که پشت پرده این جریان‌سازی‌ها و خبر‌های کذب چه منفعتی برای اشخاص وجود دارد که این مباحث را مطرح می‌کنند؟.
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: این مسائل باید ریشه‌یابی و تحلیل شود که موضوعاتی مانند دماوند و روستای آق‌مشهد ساری که مربوط به سال‌های اخیر هم نیست، چگونه ظرف مدت کوتاهی و مربوط به یک حوزه و استان و علیه یک سازمان مطرح می‌شود.
باقرزاده گفت: بهره‌بردار و استفاده کننده از این هجمه رسانه‌ای چه کسانی هستند و چرا می‌خواهند با شبهه‌افکنی فرهنگ وقف را به حاشیه ببرند و این فضاسازی رسانه‌ای منافع چه اشخاصی را تامین می‌کند که در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.
وی با اشاره به اظهارات شتابزده مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها مبنی بر تصرف منابع طبیعی بر معدن موقوفه ملار، گفت: به نظر می‌رسد این اظهارات این شبهه رابه وجود می‌اورد که هدف از این فضاسازی‌ها و استفاده از احساسات و علاقه مردم ایران در قبال قله دماوند برای خارج کردن معدن موقوفه ملار از وقفیت و واگذاری آن به اشخاص مورد نظر است؛ اما احکام قانونی و شرعی وقف مانع واگذاری اراضی به اشخاص است.
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه بااشاره به خبر روز چهارشنبه مبنی بر صدور سند موقوفه ملار به نام سازمان جنگل‌ها تصریح کرد: این سوال از مدیرکل حقوقی مطرح است که نقض رای دیوان عالی کشور براساس رای کدام دادگاه صورت گرفته است و لزوما باید متن رای دادگاه برای شفاف سازی ارائه شود و نیز مبنای تغییر پلاک ثبتی ادعائی که شبانگاهان در اداره ثبت صورت گرفته است کدام رای قضایی بوده است و یا اینکه اداره ثبت راسا مبادرت به ابطال سند ادعائی ایشان کرده است.
آقای باقرزاده با اشاره به حضور نداشتن و اطلاع نداشتن نماینده سازمان اوقاف در نشست یکسویه دیروز تاکید کرد: قطعا اگر خلاف رای دادگاه و دیوان عالی کشور علیه وقف در هر موردی اقدامی شود، سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه ذاتی خود می‌داند در پیگیری حقوق موقوفات از طُرق قانونی اقدام کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حال و هوای بازار شهرکرد و درد و دل مردم
طنین مناجات معتکفان در دومین روز خلوت با معبود یکتا
با یک کوله پشتی تا آرامش
بهره برداری از زمین چمن مصنوعی مجتمع ورزشی شهید بهمنی هفتکل
عارف: بازاریان و دانشگاه‌ها پشتوانه انقلاب هستند
استرداد 12 ميليارد به مالباختگان فضاي مجازي
اجرای طرح جدید کالابرگ و واریز ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر
سیصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران
بدهی ۲ هزار میلیارد تومانی خودروسازان به مراکز اسقاط کشور
پوشش برنامه‌های شهادت حضرت شاهچراغ در شبکه های ملی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتسال
بازگشت تردد ناوگان حمل و نقل در گمرک دوغارون به روال عادی
برگزاری دسته‌های عزاداری در شام شهادت حضرت زینب (س)
امداد نیرو‌های هلال احمر به ۱۱ مادر باردار در آذربایجان‌غربی
میثاق‌نامه اصناف و بازاریان نهاوند در حمایت از آرامش بازار و محکومیت اغتشاشات
پایان نیم فصل لیگ یک فوتبال با تساوی نفت و گاز و هوادار
استقلال ایران اسلامی خط قرمز مردم
ثبت نام انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌ها از ۲۱ دی ماه و برای اولین بار به صورت الکترونیک آغاز می‌شود
گرمسار میزبان مسابقات گلوله‌زنی قهرمانی ایران
دریای خزر تا اوایل هفته آینده آرام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۴ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)