به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاري رويترز، اتحادیه اروپا روز پنجشنبه تحریمهای مسافرتی و مالی را علیه یک اداره از سرویس اطلاعاتی ارتش روسیه و شرکتهایی از کره شمالی و چین بر سر مشکوک بودن آنها به مشارکت در حملات سایبری جدی در سراسر جهان اعمال کرد.
اتحادیه اروپا در نخستین تحریمهایی که تاکنون در رابطه با جرایم سایبری اعمال کرده است، در بیانیهای اعلام کرد بخش فناوریهای ویژه سرویس اطلاعاتی ارتش روسیه معروف به " اداره کل ستاد کل نیروهای مسلح فدراسیون روسیه" را هدف قرار داد.
اتحادیه اروپا این سرویس روسیه را به انجام دو حمله سایبری در ژوئن ۲۰۱۷ متهم کرد که در آنها چند شرکت هدف قرار گرفتند و این حملات سایبری خسارات مالی زیادی به بار آوردند. این سرویس همچنین به اجرای دو حمله سایبری به شبکه برق اوکراین در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ متهم است.
چهار فردی که برای ارتش روسیه کار میکنند نیز به اتهام شرکت در حمله سایبری به "سازمان منع سلاحهای شیمیایی" در هلند در آوریل ۲۰۱۸ تحریم شدند.
شرکت چاسان اکسپو در کره شمالی نیز به سبب حمایت از گروه لازاروس تحریم شد که به نظر میرسد مسئول اجرای یک رشته حملات مهم در سراسر جهان از جمله یک سرقت ۸۱ میلیون دلاری حساب بانک بنگلادش در بانک مرکزی نیویورک در سال ۲۰۱۶ باشد. این بزرگترین کلاهبرداری سایبری جهان محسوب میشود.
همچنین گفته میشود این شرکت با حمله به استودیو فیلمسازی "سونی پیکچرز" در هالیوود برای جلوگیری از انتشار یک فیلم طنز درباره کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سال ۲۰۱۴ در ارتباط است.
وزارت خزانه داری آمریکا سال گذشته تحریمهایی را ضد گروه لازاروس و دو گروه دیگر هکرهای کره شمالی به سبب دست داشتن در حملات به سونی پیکچرز و بانک مرکزی بنگلادش و نیز اقدامات مجرمانه دیگر وضع کرد. وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرده است سرویس اطلاعاتی اصلی کره شمالی از این گروههای هکر حمایت میکرده است.
کره شمالی هرگونه دخالت در حملات سایبری را رد کرده است.
تحریمهای اتحادیه اروپا همچنین به شرکت چینی "هایتای تکنولوژی" ضربه زد که متهم به حمایت از حملات سایبری است که هدف ار آنها، سرقت دادههای حساس تجاری از شرکتهای چند ملیتی در سراسر جهان بود. دو فرد چینی که در این حملات دست داشتند تحریم شده اند.
تحریمها شامل ممنوعیتهای مسافرتی و توقیف دارایی هاست. افراد و شرکتها از قرار دادن وجوه در دسترس طرفهایی که در فهرست سیاه قرار داده شده اند منع شده اند.
دفتر نمایندگی دیپلماتیک چین در اتحادیه اروپا در بیانیهای در روز جمعه اعلام کرد:"چین مدافع سرسخت امنیت شبکه و یکی از بزرگترین قربانیان حملات هکرهاست. "
این بیانیه افزوده است:" چین میخواهد امنیت فضای سایبری جهانی از طریق گفتگو و همکاری و نه تحریمهای یک جانبه حفظ شود. "