• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۱۸۲۷
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰
بین الملل
کرونا بزرگ‌ترین تهدید یکصدسال اخیر

گوترش : کرونا تهدیدی علیه ثبات جهانی

دبیرکل سازمان ملل هشدار داد بیماری همه گیر کووید- ۱۹ دستاورد‌های جهانی را در مبارزه با فقر و برقراری صلح بشدت تهدید می‌کند.

گوترش: کرونا تهدیدی علیه ثبات جهانیبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از آسوشیتدپرس، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل هشدار داد بیماری همه گیر کووید- ۱۹ نه تنها دستاورد‌های جهانی را در مبارزه با فقر و برقراری صلح تهدید می‌کند بلکه خطر تشدید درگیری‌های کنونی و ایجاد درگیری‌های جدید را نیز در پی دارد.

دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره چالش‌های برقراری صلح در زمان شیوع این بیماری همه گیر گفت که درخواستش در ۲۳ مارس برای برقراری فوری آتش بس در سراسر دنیا به منظور مهار کردن ویروس کرونا موجب شد برخی از طرف‌های درگیر برای کاهش تنش‌ها و متوقف کردن نبرد‌ها وارد عمل شوند.
گوترش گفت" البته متاسفانه در بسیاری موارد شیوع این بیماری همه گیر طرف‌های درگیر را وادار نکرده است خصومت‌ها را کنار بگذارند یا درباره برقراری یک آتش بس دائمی توافق کنند. "
بان کی مون دبیر کل پیشین این سازمان نیز به شورای امنیت گفت" واقعا ناراحت کننده است که در واکنش به این بیماری همه گیر، دنیا میلیون‌ها انسان را وادار کرده است به اجبار کسب و کار‌های خود را تعطیل کنند و در منازل خود بمانند، مرز‌های بین المللی بسته، روابط تجاری و مهاجرت‌ها متوقف و صنایع به طور موقت تعطیل شوند، اما شیوع این بیماری همه گیر در متوقف شدن درگیری‌های نظامی تاثیری نداشته است. "
وی از شورای امنیت سازمان ملل برای هدر دادن ماه‌های باارزش "برای بحث کردن در خصوص جزئیات متن (چالش‌های پیشروی برقراری صلح در دوره شیوع کرونا) و تصویب نکردن قطعنامه‌ای تا اول ژوئیه برای برقراری فوری آتش بس برای پایان دادن به خصومت‌ها در سوریه، یمن، لیبی، سودان جنوبی و کنگو به منظور مهار کردن کووید ۱۹ انتقاد کرد. "
بان کی مون گفت" این تاخیر‏، پیامی را که این شورا باید برای همه طرف‌های درگیر جنگ بفرستد، تضعیف می‌کند. پیامی که شورای امنیت باید مخابره کند این است که اکنون زمان مقابله با دشمن مشترک است. "
وی در ادامه افزود: تاخیر در وارد عمل شدن شورای امنیت بیش از پیش اوضاع کنونی متزلزل امنیت جهانی را بی ثبات‌تر کرده است. تاثیر شیوع کووید ۱۹ در مناطق جنگ زده بسیار وخیم‌تر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌شد. "
وی همچنین هشدار داد تاثیرات اقتصادی شیوع این بیماری همه گیر" هم بلندمدت و هم شدید خواهند بود و تاثیرات بسیار مخربی بر بسیاری از کشور‌های آسیب پذیر و جنگ زده دارد. "
بان کی مون گفت به عنوان مثال بحران سیاسی و اقتصادی لبنان در نتیجه انفجار مرگبار هفته گذشته در بندر بیروت تشدید شد که تاثیرات منفی شیوع کووید ۱۹ بر دو بخش مهم درآمدزایی لبنان یعنی صنعت گردشگری و تجارت این بحران‌ها را دو چندان کرده است. وی گفت بودجه عراق هم در نتیجه کاهش شدید بهای نفت کاهش بیشتری داشته است.
گوترش درپایان گفت: شیوع این بیماری همه گیر درباره موثر بودن سیستم‌های بهداشتی، خدمات اجتماعی، اعتماد به موسسات و سیستم‌های حکمرانی نگرانی‌هایی ایجاد کرده است. وی گفت" همه این‌ها به این معنا است که تعهد ما به صلح پایدار بیش از هر زمان دیگری ضروری‌تر است. "
گوترش به سه خطر کلیدی اشاره کرد" کاهش اعتماد عمومی، بی ثباتی نظام اقتصاد جهانی و تضعیف ساختار اجتماعی. "
وی گفت" این تصور که مقامات این بحران را به خوبی مدیریت نمی‌کنند یا این که شفاف نیستند یا به نفع متحدان سیاسی خود عمل می‌کنند می‌تواند به سرخوردگی عمومی نسبت به دولت و موسسات دولتی منجر شود. "
دبیرکل سازمان ملل همچنین هشدار داد " بدون اقدام هماهنگ، نابرابری، فقر جهانی و بی ثباتی احتمالی و خشونت می‌تواند رشد کند. "
گوترش گفت هرچند اعتراضات مسالمت آمیز بسیاری برگزار شده است، اما در تعدادی از کشور‌ها شیوع کووید ۱۹ به بهانه‌ای برای سرکوبگری‌های شدید تبدیل شده است.
گوترش بر اهمیت رهبری تاکید کرد. وی گفت" نگاه دنیا به همه رهبران - از جمله شورای امنیت- است تا این بحران همه گیری را به شیوه‌هایی برطرف کنند که سهم مشخص، معنی دار و مثبتی در زندگی مردم داشته باشد. "
گوترش از همه بخش‌های جامعه درخواست کرد در ایجاد صلح و جلوگیری از ایجاد درگیری‌های بی پایان مشارکت داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با وزیر راه و شهرسازی
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از خانه سالمندان حضرت یوسف ارومیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)