• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۶۸۹۴
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۳
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
دکتر علی ماهر

مخالفت با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها در پاییز

معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران: ستاد کرونای تهران با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری برای ترم پاییز مخالف است.

مخالفت ستاد کرونای تهران با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها در پاییزبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر علی ماهر گفت: ارزیابی و بررسی‌های ما در ستاد تهران نشان می‌دهد که زیرساخت‌ها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانش‌آموزان و دانشجویان در فضا‌های آموزشی استان تهران وجود ندارد، بنابراین ستاد تهران کلاً با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری مخالف بوده و این مساله را بار‌ها مطرح کرده است.
وی با اشاره به وضعیت و امکانات موجود در فضا‌های آموزشی شهر تهران، گفت: در شهر تهران با توجه به امکانات موجود به تأکید توصیه می‌شود که در سال تحصیلی جدید از فضا و آموزش‌های مجازی و در کل سیستم غیرحضوری برای مدارس و دانشگاه‌ها استفاده شده و تنها در موارد خاص و مورد نیاز و به صورت موردی نسبت به پذیرش حضوری دانش آموزان یا دانشجویان اقدام شود.
معاون ستاد کرونای تهران با اشاره به مهمترین چالش‌های پیش رو در این باره گفت: در رابطه با دانشگاه‌های دولتی شهر تهران اکثر دانشجویان از شهرستان آمده و باید در خوابگاه سکونت داشته باشند که این مسأله مشکل را مضاعف می‌کند، زیرا رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در فضا‌های خوابگاهی ناممکن است. اکثر اتاق‌های خوابگاهی چند نفره است که امکان جداسازی افراد در این فضا‌ها وجود ندارد و در کل فضا‌های خوابگاهی، ورودی‌ها و سایر بخش‌های آن برای اجرای شیوه نامه‌های بهداشتی و رعایت اصول فاصله‌گذاری محدود است.
آقای دکتر ماهر با اشاره به سایر کمبود‌های زیرساختی در فضا‌های آموزشی، گفت: مسأله مهم بعدی فضا‌های آموزشی در دانشگاه‌ها و مدارس بوده که در اکثر کلاس‌های بالای ۳۰ نفره مدارس هیچ وقت نمی‌توان فاصله‌گذاری لازم را فراهم کرد، همچنین فضا‌ها در مباحث گردش و تهویه هوا استاندارد‌های لازم را ندارند و با سرد شدن هوا در پاییز و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا و حضور مدام دانش‌آموزان و دانشجویان در فضا‌های بسته می‌تواند افراد را آسیب‌پذیرتر کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با بیان اینکه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بدون توجه به زیرساخت‌های لازم باعث افزایش شدید رفت و آمدها، تردد و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می‌شود، گفت: اکنون بزرگترین عامل شیوع و انتقال بیماری در شهر تهران همین وسایل حمل و نقل عمومی است، زیرا امکانات به اندازه کافی وجود ندارد و همین بار فعلی رفت‌وآمد‌ها نیز با استاندارد‌ها یعنی فاصله گذاری دو متر و تهویه مناسب، پوشش داده نمی‌شود؛ بنابراین این خطر با بازگشایی مدارس و دانشگاه چندبرابر می‌شود.
وی با بیان اینکه توصیه ما این است که در ترم آینده در فضای مدارس و دانشگاه‌ها، آموزش به صورت مجازی و از راه دور دنبال شود، تأکید کرد: آموزش حضوری در ترم پاییز را با شرایط و امکانات موجود به هیچ عنوان به صلاح نمی‌دانیم، بنابراین حداقل در ترم آینده یعنی ترم پاییز با پیش بینی شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا، صلاح نمی‌دانیم که افراد به صورت حضوری در مدارس و دانشگاه‌ها حاضر شوند.
معاون ستاد کرونای تهران با بیان اینکه استان تهران همچنان جزو استان‌های قرمز محسوب می‌شود و تمام شیوه نامه‌های مرتبط با استان‌های مناطق قرمز باید برای آن رعایت شود، گفت: بنابراین پیشنهاد روشن ما در ستاد مقابله با کرونای استان تهران این است که ترم آینده در مدارس و دانشگاه به صورت غیر حضوری برگزار شود.
وی با بیان اینکه تجربه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها در ترم گذشته نشان داد که زیرساخت‌های مناسب آموزش مجازی به خصوص در دانشگاه‌های دولتی فراهم است، گفت: حتی بسیاری از دانشگاه‌ها قبل از اعلام دولت و به صورت داوطلبانه، آموزش‌های مجازی و غیرحضوری را آغاز کردند، بنابراین زیرساخت لازم در دانشگاه‌ها تا حد قابل توجهی مهیاست.
آقای دکتر ماهر گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی، چالش‌هایی با واحد‌های عملی دارند که البته آموزش‌های بالینی به دلیل فعال بودن بیمارستان‌ها ادامه داشت و در رابطه با آموزش‌های تئوری نیز مشکلات جدی گزارش نشد.
آقای دکتر ماهر با اشاره به برگزاری جلسات آموزش و پرورش با ستاد ملی کرونا برای تصمیم‌گیری در خصوص نحوه بازگشایی مدارس در ترم پاییز در تهران، گفت: از ستاد کرونای تهران نیز در این رابطه استعلام شده است و ما نیز نظرات خود را اعلام کرده‌ایم، ولی تصمیم گیری قطعی ممکن است تا اوایل شهریور اتخاذ شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
لیگ برتر والیبال؛ سیرجان نیم‌فصل دوم را طوفانی آغاز کرد
روایتی از یک خوش خدمتی به دشمن
بردشهداب در آغاز نیم فصل دوم
«سلام محله» در زنجان کلید خورد؛ همزمان با سراسر کشور
لزوم اتحاد و همبستگی در برابر تجاوزگری دشمن
جشوقان روستای توسعه یافته در شرق اصفهان
افزایش ۱۸۰ درصدی تولید تخم نوغان در کشور
افتتاح و بهره‌برداری از ۱۲۰ طرح مشارکتی وزارت دفاع
بهره برداری از ۷ طرح عمرانی در پارسیان
اسپانیا در برابر «غرب وحشی دیجیتال» از زیر ۱۶ ساله‌ها محافظت می‌کند
آغاز سم پاشی زمستانه باغ‌های شهرستان آباده
افزایش ظرفیت پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن در دولت چهاردهم
رشد مدیریت پایدار محیط‌زیست در دولت چهاردهم
برگزاری رزمایش گردان‌های الی بیت المقدس بسیج در هرمزگان
دلنشین‌ترین نوا‌ها در دل باران وحی
افتتاح ۲۰ طرح مختلف در همدان با ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار
مروری بر چند برنامه ورزشی
برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی سرمایه‌گذاری، تأمین مالی و تجارت
ملی‌پوش جوان واترپلوی ایران درگذشت
راه‌اندازی ۳۰۰ کانون تخصصی جمعیت در مساجد سراسر کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)