• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۲۱۵۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
صفحه نخست » عمومی
محرم ۹۹

روز هفتم محرم، روایت کربلا

روز هفتم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری سپاه یزید آب را به روی یاران امام حسین (ع) بست.

به گزارش خبرگزاري صدا وسيما ، روز هفتم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری سپاه یزید آب را به روی یاران امام حسین (ع) بست.
 در روز هفتم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری «عبیدالله بن زیاد» نامه‌ای به «عمر بن سعد» فرستاد و به او دستور داد تا راه فرات را بر حسین (ع) و یارانش ببندند و اجازه نوشیدن حتی قطره‌ای آب را به امام و یارانش ندهند. (بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۳۸۶)
در پی این فرمان، عمرسعد نیز فوراً «عمرو بن‌حجاج» را با پانصد سوار در کنار رود فرات مستقر کرد تا مانع دسترسی امام حسین (ع) و یارانش به آب شوند. در این روز مردی به نام «عبدالله بن‌حصین ازدی» فریاد برآورد:‌ای حسین! به خدا سوگند دیگر قطره‌ای آب را نخواهی نوشید تا از عطش جان دهی.
امام حسین (ع) در پاسخ به وی فرمودند:خدایا او را از تشنگی بکُش و هرگز او را مشمول رحمت خود قرار مده!
حمید بن مسلم (از جمله کسانی که در لشکر عمرسعد بود و پاره‌ای از وقایع عاشورا را از او نقل کرده‌اند) می‌گوید: قسم به آن خدایی که جز او پروردگاری نیست، دیدم که عبدالله حصین آن قدر آب می‌نوشید که شکمش بالا می‌آمد و بعد همه آبی را که نوشیده بود بالا می‌آورد! باز فریاد می‌زد: تشنه‌ام! آب…! اما هیچ وقت سیراب نمی‌شد تا این‌که بالاخره به همین وضع هلاک شد. (ارشاد شیخ مفید، ج ۲، ص ۸۶ و همچنین رجوع کنید به قصه کربلا، علی نظری منفرد، صص ۲۳۰-۲۳۱)
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

امام حسین (ع) سپاه دشمن را چنین نفرین کرد: بار خدایا! باران آسمان را از اینان دریغ کن و بر ایشان تنگی و قحطی (همچون سال‌های قحطی یوسف در مصر) پدید آور و آن غلام ثقفی (حجاج بن یوسف) را بر ایشان بگمار تا جام زهر به ایشان بچشاند. زیرا آن‌ها به ما دروغ گفتند و ما را خوار ساختند و خداوند (به توسط آن غلام) انتقام من و اصحاب و اهل بیت و شیعیان مرا از اینان بگیرد.
در روز هفتم محرم سال ۶۱ هجری قمری خبر رسیدن مسلم بن عوسجه که شبانه از کوفه به کربلا آمده و خود را ‏به سپاه امام رساند، یاران را خوشحال و شادمان کرد. مسلم اولین شهید ‏عاشوراست. پیرمردی بزرگوار از طایفه بنی‌اسد و از ‏چهره‌های درخشان کوفه و از هواداران اهل بیت (ع) بود. او از اصحاب پیامبر (ص) و از ‏مسلمانان باسابقه به شمار می‌رفت و از آن حضرت هم روایت شده است که پارسا، ‏شجاع و سوارکاری نامی بود.
 
بستن آب و ذکر مصيبت علي اصغر (ع)
در این روز عبیدالله به عمر بن سعد دستور داد تا راه آب را بر «امام حسین (ع)» و یاران با وفایشان ببندد. بستن آب به روی کاروان کربلا سبب می‌شد تا لشکر امام حسین (ع) برای چند روز آینده با نبود آب مواجه شوند. امام حسین (ع) برای اینکه بتواند شرایط را به دشمن نشان دهد و حداقل برای کودکان آب تهیه کند، طفل شش ماه را به روی دست گرفت. در همین زمان تیری از سوی دشمن به‌سوی طفل شش‌ماهه امام حسین رها شد و گلوی وی را فشرد، هنگامی که خون از دستان امام حسین (ع) سرازیر شد امام متوجه شهادت فرزند گرامیش شد.
شهادت علی اصغر علیه السلام به روایت رهبری انقلاب سال ۶۵
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

البته درباره چگونگی شهادت حضرت علی اصغر از جمع‌بندی آنچه در منابع آمده است، یک قول دیگری نیز وجود دارد که بیانگر آن است که طفل شیرخوار، در هنگامی که بر در خیمه‌ها در دامن امام بود، به شهادت رسیده است.
علی اصغر (ع) فرزند کوچک امام حسین (ع) و حضرت رباب دختر امرءالقیس با تیر سه شعبه حرمله بن کاهل اسدی به شهادت رسید. مصیبت علی اصغر (ع) برای حسین (ع) جان فرسا بود چنان که گریست و به خداوند عرض کرد:
«خدایا خودت میان ما و این قوم داوری کن. آنان ما را فرا خواندند تا یاری کنند، ولی برای کشتن ما کمر بسته اند.»
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
در این لحظه ندایی از آسمان رسید که: «ای حسین (ع) در اندیشه اصغر (ع) مباش، هم اکنون دایه‌ای در بهشت برای شیر دادن به او آماده است.»
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
هنگامی که علی اصغر نیز فدا شد بر قضای الهی گردن نهاد و خطاب به خداوند گفت: «هَوَّنَ عَلَیَّ ما نَزَلَ بی أَنَّهُ بِعَیْنِ اللّهِ» این مصیبت بر من آسان است، چرا که در محضر خداست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
غمگین
خدامهلت دوچندان به این مردم بدهد انشاالله
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری ششمین همایش اقوام و ادیان در مکتبِ سردار سلیمانی در ارومیه
وجود ۷ بیمار پروانه‌ای در نهاوند
دیدار رئیس سازمان صداوسیما با تولیت آستان حضرت معصومه (س)
افتتاح ۳۰۵ پروژه زیرساختی ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان
برگزاری جلسه روضه خانگی شهدا در مسجد چاوشان ارومیه
باید در برابر جنگ ترکیبی دشمن هوشیار بود
تلاش برای به سرانجام رساندن طرح های ورزشی بالای ۷۰ درصد در کشور
اردبیل در برگزاری رزمایش زلزله رتبه نخست کشور را کسب کرد
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
سید مجتبی علمدار شهیدی که روز تولدش آسمانی شد
ترافیک سنگین در محور‌های شمالی و آزادراه قزوین - کرج
دستبند پلیس لارستان بر دستان مامورنما‌ها
برگزاری نشست علمی منطقه‌ای نجات دریاچه ارومیه
توانایی های ایران فراتر از حد تصور دشمنان است
افزایش توان تولید در صنعت بسته بندی کشور
همایش سراسری نماز در تیپ ۱۵ نیرومخصوص امام حسن مجتبی (ع) بهبهان+فیلم
کلاهبرداری اینترنتی با رسیدساز جعلی
روایت دختری که شهید شد
رونمایی ۸ کتاب گویای دفاع مقدس استان همدان
پاسخ صریح مردم به دروغ‌پردازی رسانه های بیگانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)