• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
خبر فوری
  • پاسخ به ادعای کذب روزنامه جمهوری اسلامی درباره عملکرد رسانه ملی
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۱۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۳
صفحه نخست » عمومی
چند پیشنهاد برای برگزاری روضه خانگی

در دوران کرونا چگونه در خانه‌هایمان روضه بر‌پا کنیم؟

در این روز‌های کرونایی می‌توانیم خانه‌هایمان را حسینیه و به شکل متفاوتی عزاداری کنیم.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما و به نقل از تبيان، درست است که شرایط آنقدری خوب نشده تا بتوانیم مانند سال‌های قبل دور هم جمع شویم و مجلس عزاداری برگزار کنیم، اما در این روز‌های کرونایی می‌توانیم خانه‌هایمان را حسینیه کرده و به شکل متفاوتی عزاداری کنیم.

در دوران کرونا چگونه در خانه‌هایمان روضه بر‌پا کنیم؟

با توجه به دستورالعمل ستاد ملی مبازه با کرونا مبنی بر چگونگی برگزاری مراسم عزاداری، بسیاری از مردم به خاطر ابتلا به بیماری و یا دارا بودن بیماری‌های زمینه‌ای امکان حضور در مراسم عزاداری محرم را ندارند، اما برگزاری روضه‌های خانگی یکی از راه‌های ملحق شدن به خیل عزاداران اباعبدالحسین (ع) است و افراد می‌توانند برای حضور هرچه کمتر در جلسات عمومی، خانه خود را حسینیه سیدالشهدا (ع) کرده و از فرصت و برکت روضه و توسل بهره‌مند شوند؛ اما در شرایط کرونایی چگونه می‌توانیم در خانه‌هایمان روضه خانگی برگزار کنیم؟

خانوادگی عزاداری کنید
یکی از آثار برگزاری روضه خانگی ترویج سبک زندگی حسینی و زنده نگه داشتن اسلام است، با توجه به این که برخی افراد هدایت شده از خارج قصد دارند تا به بهانه شیوع کرونا، تعظیم شعائر حسینی را کمرنگ کنند، برگزاری روضه خانگی و خانوادگی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید بیش از سالیان قبل مورد اهمیت واقع شود؛ بنابراین می‌توانید هر شب رأس ساعت مشخص اعضای خانواده را دور هم جمع کرده و با خواندن زیارت عاشورا یا حدیث کساء، یاد و ذکر اهل بیت را در خانه زنده نگه دارید؛ همچنین با راه‌اندازی سامانه درخواست مداح برای روضه‌های خانگی، هر خانه‌ای که اعلام نیاز کند و بخواهد که با اعضای خانواده روضه برگزار کند؛ می‌تواند در این سامانه بدون پرداخت وجه، درخواست مداح نماید.

خانه را سیاه پوش کنید
از قدیم الایام پوشیدن لباس سیاه نشان حزن و اندوه بوده و سیاه پوشی تبدیل به یک نماد برای عزاداری اهل بیت شده است. پوشیدن لباس سیاه و پرچم و بیرق سیاه زدن بر سر در خانه‌ها در ایام سوگواری امام حسین (ع) نشان از احیای امر اهل بیت بوده و با این کار اعلام می‌کنیم که در مصیبت آن‌ها غمگین هستیم. برای پررنگ‌تر کردن مسئله حرمت واقعه عاشورا خانه‌تان را مزین به نام سیدالشهدا (ع) کرده و کوچه و محله را پر از پرچم سیاه کنید.

هر روز به اسم یک امام نذری دهید
اطعام برای امام حسین (ع) کاری حسنه و تأثیر‌گذار بوده و هر شخص می‌تواند از مال شخصی خود برای ایشان اطعام دهد. روایتی از امام حسین (ع) ذکر شده که فرمودند: «همانا خداوند ما را برگزید و گروهی را برای ما برگزید تا یاریمان کنند و به سبب شادی ما شاد باشند و به خاطر حزن ما اندوهگین باشند و اموال و جان‌هایشان را در راه ما بذل کنند. آنان از ما و به سوی ما هستند.»، اما برای اطعام و نذری دادن لازم نیست حتماً نذری‌هایتان گسترده باشد بلکه همین که موقع پخت غذای روزانه نام اهل بیت را ببرید و غذا را به نیت آن‌ها آماده کنید، از ثواب نذری دادن بهره‌مند خواهید شد.
از امام هادی (ع) نقل شده است که هر روز هفته به اسم یکی از اهل عصمت و طهارت است؛ روز شنبه به اسم رسول خدا
(ص)، روز یکشنبه به نام امیرالمومنین علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)، روز دوشنبه به اسم حضرت امام حسن مجتبی (ع) و امام حسین (ع)، روز سه‌شنبه به نام امام سجاد (ع) و امام باقر (ع) و امام جعفرصادق (ع)، روز چهارشنبه به اسم امام کاظم (ع) و امام رضا (ع) و امام جواد (ع) و امام هادی (ع)، روز پنجشنبه به نام فرزندم امام حسن عسگری (ع) و روز جمعه روز امام زمان (عج) است؛ بنابراین زنان می‌توانند در تمام طول سال به خصوص ایام محرم و صفر غذا را به نیت یکی از اهل بیت طبخ کرده تا خانواده پس از روضه چند نفره، میل کنند.

در فضای پشت بام یا پارکینگ خانه روضه برگزار کنید
ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﻗﺎﺿﯽ (رحمة الله علیه) می‌فرمایند: «ﺩﺭ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ ﻭ ﺯﯾﺎﺭﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﺳﯿﺪﺍﻟﺸﻬﺪﺍ (ع) ﻣﺴﺎﻣﺤﻪ ﻧﻨﻤﺎﯾﯿﺪ، ﺭﻭﺿﻪ ﻫﻔﺘﮕﯽ ﻭﻟﻮ ﺩﻭ ﺳﻪ ﻧﻔﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﺍﺳﺒﺎﺏ ﮔﺸﺎﯾﺶ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﮔﺮ ﻫﻔﺘﮕﯽ ﻫﻢ ﻧﺸﺪ ﺩﻫﻪ ﺍﻭﻝ ﻣﺤﺮﻡ ﺗﺮﮎ ﻧﺸﻮﺩ.»، اما با توجه به دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر برگزاری عزاداری در محیط‌های باز با حفظ فاصله فیزیکی، افراد می‌توانند با هماهنگی مدیر ساختمان و کسب اجازه از سایر همسایگان در فضای پشت بام یا حیاط با رعایت تمام موارد بهداشتی مراسم را با حضور افراد محدود برگزار کنند. برای پذیرایی از مهمانان سیدالشهدا (ع) از دادن چای خودداری کرده و به محصولات بسته‌بندی شده مثل شیر و کیک بسنده کنید.

مجازی عزاداری کنید
برای برگزاری روضه‌های خانوادگی می‌توانید به جای دعوت از مداح و سخنران، از طریق لایو هیئت‌ها و یا برنامه‌های تلویزیونی با نوای مداحان عزاداری کنید. همچنین می‌توان از صوت و ویدئو‌های بارگذاری شده هیئت‌ها در سال‌های گذشته استفاده کرد و نوای روضه و نوحه را به جمع خانوادگی خود آورد.

کودکان را با روضه سیدالشهدا آشنا کنید
مبادا کرونا بهانه‌ای شود تا کودکان را از عزاداری محروم کنید. با برگزاری روضه‌های خانگی با جمعیت محدود می‌توانید کودکان را با اهمیت عاشورا آشنا کرده و به آن‌ها بیاموزید که هیچ چیز حتی بیماری کرونا هم نمی‌تواند مانع عزاداری و سوگ مردم در شهادت سیدالشهدا (ع) شود.
برای آشنایی کودکان با امام حسین (ع) می‌توانید کتاب‌هایی در خصوص عاشورا مطالعه کرده و مطالبش را به زبان سنی کودکتان بازگو کنید.
برخی از کودکان علاقه زیادی به مداحی و زدن طبل و سنج دارند؛ با تهیه متن مداحی و خریدن طبل برای آن‌ها می‌توانید از کودکتان بخواهید که چند دقیقه‌ای برایتان عزاداری کرده و شما با آن‌ها همراه شوید.
برای برگزاری روضه‌های خانگی حدالامکان سعی کنید از دوستان و آشنایانی دعوت کنید که بچه کوچک دارند تا از این طریق بتوانید شور و اشتیاق فرزندتان برای برپایی روضه خانگی را بیشتر کنید، اما برای برگزاری روضه خانگی با حضور کودکان حتماً مراقب سلامت آن‌ها باشید و به این مسئله توجه کنید که فضای مورد نظر به اندازه کافی بزرگ بوده و از تهویه مناسبی برخوردار باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هرمز، جزیره‌ای ایستاده بر غیرت مردم قهرمان و استوار در تمام تاریخ
­کریمی: تکلیف قلعه‌نویی هفته آینده مشخص می‌شود
دو کشته و یک‌مصدوم در روستای حاجی آباد بیرجند
محمد خلیفه به استقلال تهران پیوست
مهران همچنان نخستین انتخاب زائران اربعین / یک‌سوم ظرفیت پارکینگ‌ها تکمیل شد
جنگ یمن با عربستان، تشدید در برابر تشدید
برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت در ۳۰۰ مسجد استان قم
میدان داری لرستانی‌ها در ایستگاه ۱۴۶ سنگر خیابان
فرود دست قدرتمند ایران بر سر دشمن تروریست آمریکایی
افتتاح نهمین نمایشگاه «هزار میدان، هزار بازار» در چهارمحال و بختیاری
قهرمانی کاراته‌کای نونهال شهرستان هریس در جام ساوالان
۳۰۰ دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی راهی اربعین می‌شوند
راهکار‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای پیشگیری از غرق‌شدگی
واریز یارانه کود های فسفاته و پتاسه به حساب کشاورزان آذربایجان‌غربی
روند صعودی بازگشت بازماندگان از تحصیل به مدارس کرمان
هیهات منا الذله، فریاد ماندگار یک ملت در اربعین
توقیف خودروی طیور زنده بدون مجوز دامپزشکی در بندر انزلی
پیگیری روند اجرای طرحهای عمرانی بسیج سازندگی در شهداد کرمان
تساوی خیبر و ذوب‌آهن در دیداری تدارکاتی
اجرای طرح ساماندهی حریم قلعه فلک‌الافلاک لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حمله موشکی دشمن آمریکایی به شهرستان فیروزآباد استان فارس
نرخ کرایه مسیرهای اربعین از مرزهای ایران تا عراق
عرضه ۵۰۰ مگاوات برق برای جبران کسری صنایع در بورس انرژی
سرهنگ تاجیک: عملیات اخیر سپاه حذف اهداف راهبردی بود
بررسی آخرین وضعیت زیرساخت‌های آب و برق استان هرمزگان
کاهش محدودیت برق ۴۸ شهرک صنعتی از دو روز به یک روز
ابطال پروانه واحد‌هایی که رمزارز غیرمجاز استخراج می‌کنند
اتصال سومین واحد بخار نیروگاه فردوسی به شبکه برق کشور
دستور استاندار خوزستان برای جلوگیری از تعدیل نیروها در آبفای اهواز و ماهشهر
حمله مقاومت عراق به مقر نیروی زمینی کویت
اکبر عبدی درگذشت
حملات ترکیبی یمن به عربستان
حمله آمریکا به یک کشتی تجاری دیگر در دریای عمان
ماجرای کافه حاشیه‌ساز تنکابن چه بود؟
ایران همه را شگفت زده خواهد کرد
حمله سنگین موشکی - پهپادی سپاه به پایگاه‌های آمریکا در اردن  (۱ نظر)
دستور استاندار خوزستان برای جلوگیری از تعدیل نیروها در آبفای اهواز و ماهشهر  (۱ نظر)
قشقاوی: دروغ‌های ترامپ باعث آرامش بازار‌ها نمی‌شود  (۱ نظر)
تکذیب فعالیت سامانه‌های پدافندی و وقوع اصابت در شهرستان پاکدشت  (۱ نظر)
دولت به جای واردات برنج از تولیدات داخلی حمایت کند  (۱ نظر)
تاکید استاندار خراسان رضوی بر ضرورت شفاف‌سازی در نحوه مدیریت سهام عدالت  (۱ نظر)
تولید ۹۵ هزار موتور سیکلت در سه ماهه نخست امسال  (۱ نظر)
اعتراض رسمی سازمان‌های مردم نهاد مالزی به فشار آمریکا  (۱ نظر)
هشدار آبفای گلستان؛ احتمال افت فشار و قطعی موقت آب در روز‌های گرم پیش‌رو  (۱ نظر)
خبر فوری
  • پاسخ به ادعای کذب روزنامه جمهوری اسلامی درباره عملکرد رسانه ملی