• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۶۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۹
بین الملل » تحلیلی
در آغاز فصلی نو

هشدار اتحادیه اروپا به انگلیس

با نزدیک شدن به پایان دوره گذار‏، اتحادیه اروپا و انگلیس همچنان نگران از افزایش تنش ها در روابط دو طرف هستند.

اروپایی‌ها از انگلیس خواستند به تعهدات خود عمل کندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه‏، با افزایش تنش بین لندن و بروکسل، اروپایی‌ها به لندن درباره هرگونه وسوسه درخصوص عدول از تعهدات هشدار دادند.
هشدار کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات و گفتگو‌های دو طرف درباره نوع روابط آینده اشان در آستانه آغاز شدن است.
بر اساس این گزارش با نزدیک شدن به پایان دوره گذار که طی آن قوانین اروپا در خاک انگلیس اعمال می‌شود یعنی پایان دسامبر، بحث‌ها با هدف دستیابی به توافق تجارت آزاد میان انگلیس و کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در بن بست باقی مانده است.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد: در صورتی که تفاهمی میان اتحادیه اروپا و کشورش تا اواسط اکتبر به دست نیاید، آمده است در مذاکرات را تخته کند. این اظهار نظر، نگرانی‌ها درباره به دست نیامدن توافقی را که به طور بالقوه از نظر اقتصادی برای دو طرف، به ویژه در این شرایط کرونایی ویرانگر است، بیشتر خواهد کرد. همین اظهار نظر‌ها و موضع گیری‌ها موجب شد ارزش پوند انگلیس در مقابل یورو و دیگر ارز‌های معتبر جهان در معاملات امروز (دوشنبه) کاهش یابد.
چیزی که بیشتر موجب نگرانی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا شد انتشار گزارشی در روزنامه فایننشال تایمز بود. بر اساس گزارش این روزنامه اقتصادی، دولت انگلیس، روز چهارشنبه، قرار است لایحه‌ای ارائه کند که بر اساس آن، دولت این کشور از برخی مفاد توافقنامه‌های مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که برای تاریخ ۳۱ ژانویه تنظیم شده است، عدول خواهد کرد. از جمله این مفاد می‌توان به مقررات گمرکی در ایرلند شمالی اشاره کرد.
مقررات مورد بحث برای حفظ برخی قوانین اتحادیه اروپا در ایرلند شمالی به منظور تضمین عدم وجود مرز فیزیکی میان دو ایرلند و جلوگیری از رواج دوباره تنش‌ها در این منطقه است. داونینگ استریت، اتخاذ اقدامات محدود با هدف روشن سازی این شیوه نامه (پروتکل) به منظور رفع هرگونه ابهام و جلوگیری از پیامد‌ها و تاثیرات منفی ناخواسته این سند در فرآیند صلح و بازار داخلی انگلیس را تایید کرده است. اما اروپایی‌ها احساس خطر کرده اند.
اورزولا فُن دِرلایِن، رئیس کمیسیون اروپا در این باره گفت: من به دولت انگلیس برای پیاده سازی توافق خروج که تعهدی تحت قوانین بین المللی و پیش نیازی برای هر همکاری آینده است، اعتماد دارم.
میشل بارنیه، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا (در امور انگلیس) نیز در گفتگو با رادیو فرانس انتر گفت: هر آنچه انگلیس امضاء کرده است باید رعایت کند. این سنجش اعتماد برای آینده است. سخنگوی کمیسیون اروپا نیز با اعلام آنکه رعایت توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) یک مسئله مبتنی بر اعتماد است، گفت: این مسئله میان میشل بارنیه، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا و دیوید فراست، همتای انگلیسی اش مورد بحث قرار گرفته است.
انگلیس رسماً در ۳۱ ژانویه، تقریباً چهار سال پس از همه پرسی تاریخی که به عضویتش در اتحادیه اروپا بعد از تقریبا ۵۰ سال عضویت پایان داد، از این بلوک خارج خواهد شد. اما این کشور تا پایان دسامبر، تحت کنترل مقررات اروپا باقی می‌ماند؛ در حالی که دو طرف سعی می‌کنند توافقنامه تجارت آزاد منعقد کنند.
مذاکرات کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و انگلیس اکنون به ویژه در مورد ماهیگیری و شرایط رقابت عادلانه با بن بست مواجه شده است. به هر حال وقت، به سرعت در حال تمام شدن است. بروکسل، خواستار به دست آمدن توافق میان انگلیس و اروپا تا آخر ماه اکتبر شده است تا آنگاه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا نیز وقت کافی برای تصویب آن داشته باشند.
نخست وزیر انگلیس نیز در همین باره اعلام کرد: اتحادیه اروپا در مورد زمان بندی امضای توافقنامه، بسیار واضح عمل کرده است. من هم همینطور. به نظر من باید توافقنامه‌ای با دوستان اروپایی امان تا ۱۵ اکتبر به دست آید تا این توافقنامه تا پایان سال، لازم الاجرا شود.
رئیس محافظه کار انگلیس هشدار داد اگر اینگونه نشود ما باید آن را بپذیریم و به چیز دیگری رو بیاوریم. جانسون هشدار داد اگر هیچ توافقی میان لندن و بروکسل به دست نیاید، نتیجه خوبی خواهد بود. در صورت عدم توافق، تنها قوانین سازمان تجارت جهانی با تعرفه‌های بالا و کنترل‌های گمرکی گسترده اعمال می‌شود که موجب ایجاد هزینه‌های اضافی برای شرکت‌ها و به خطر افتادن برخی از تأمین‌ها می‌شود.
یک منبع دیپلماتیک اروپایی در بروکسل نیز اعلام کرد: اگر داونینگ استریت بخواهد به دلایل ایدئولوژیک خود را از صخره برگزیت پرتاب کند، اتحادیه اروپا هیچ امکانی برای جلوگیری از آن نخواهد داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)