گزارش اختصاصی
استاد امیرخانی، میراث ماندگار
نام استاد غلامحسین امیرخانی در مراسمی به عنوان گنجینه زنده بشری در فهرست «نادرهکاران میراث فرهنگی ناملموس» ثبت شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاري صداوسيما ، استاد غلامحسین امیرخانی، خوشنویس شناخته شده معاصر و زاده سال ۱۳۱۸ در طالقان است. او پس از اتمام دوران دبیرستان به آموختن هنر خوشنویسی رو آورد و از ۲۰ سالگی، به محضر استاد سیدحسین میرخانی راه یافت و خوشنویسی را به طور جدی پی گرفت.
نام این استاد پیشکسوت در فهرست ملی "نادرهکاران میراث فرهنگی ناملموس" لحاظ و با عنوان "استاد غلامحسین امیرخانی؛ گنجینه زنده بشری در خط نستعلیق" به ثبت رسیده است.
غلامحسین امیرخانی ۲ بهمنماه ۱۳۱۸ در طالقان متولد شد. وی سالهای آغازین دبستان را در طالقان طی کرد، سپس با استقرار خانوادهاش در تهران تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان مسعود سعد سلمان به پایان رساند و پس از اتمام دبیرستان به آموختن هنر خوشنویسی روی آورد. غلامحسین امیرخانی شاگرد استادانی، چون سیدحسین میرخانی و سیدحسن میرخانی در خط نستعلیق بود.
او همچنین از خط استادان قدیمی مانند میرعمادالحسنی، عمادالکتاب، میرزای کلهر، علیاکبر کاوه و چند تن دیگر مشق کرد.
شیوه ویژهای که او در نستعلیقنویسی دارد مورد اقبال بسیاری از استادان خوشنویسی است و معتقدند او برترین نستعلیقنویس حال حاضر است، زیرا در نگارش خط نستعلیق از ریز و درشت دستی قوی و مهارتی مثال زدنی و فوقالعاده دارد.
استاد امیرخانی از سال ۱۳۴۰ در اداره کل هنرهای زیبا در وزارت فرهنگ و هنر سابق (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به سمت خطاط استخدام شد. از فعالیتهای دیگر او میتوان به مدیریت و ریاست شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، مدیریت فرهنگسرای ارسباران و ریاست شورای عالی خانه هنرمندان ایران نیز اشاره کرد. او همچنین در انجمن خوشنویسان ایران به کار تعلیم خط به خوشنویسان و استادان دیگر مشغول است.
بسیاری از خوشنویسان صاحب نام معاصر از جمله کرمعلی شیرازی و امیراحمد فلسفی شاگرد غلامحسین امیرخانی هستند و بیشتر خوشنویسان معاصر بهطور مستقیم یا غیر مستقیم از خط او مشق کردهاند.