• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۴۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۱
سیستان و بلوچستان » اجتماعی
خرمای سیستان و بلوچستان،

محصولی مهم با چالش‌هایی بزرگ

خرمای سیستان و بلوچستان مهمترین محصول باغی این استان پهناور است که در کشور هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، سیستان و بلوچستان رتبه اول کشور را از نظر سطح زیرکشت خرما با 57هزار هکتار نخیلات دارد و با تولید سالانه 230هزار تن، دومین تولیدکننده خرما در کشور است.
 
محصول خرمای سیستان و بلوچستان همانطور که "محمد پناهی" در کتاب خود با نام "خرما" آورده خرمای سیستان و بلوچستان سابقه ای دوهزار ساله دارد و از تنوع بسیاری برخوردار است، به طوری که به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در این استان 70نوع خرما تولید می شود.
 
نیکبخت رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان می گوید: از این 70نوع خرما، خرمای ربی و مضافتی بیشترین سطح زیر کشت را تشکیل می دهند و علاوه بر استانهای دیگر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و روسیه نیز صادر می شود.
اما خرمای سیستان و بلوچستان با این ویژگی های ممتاز با مشکلات و چالش های مهمی هم روبروست.
  • یکی از مشکلات مهم کمبود سردخانه وانبارمناسب و صنایع بسته بندی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان درخصوص تعداد سردخانه ها و واحدهای فرآوری خرما در استان می گوید: هم اکنون 22واحد بسته بندی خرما با ظرفیت ۴۰هزار تُن، 49واحد سردخانه نگهداری خرما با ظرفیت 63هزار تُن و 2واحد فرآوری خرما با ظرفیت ۱۲هزار تُن در استان وجود دارد.
 
این تعداد واحدهای موجودی که رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از آنها می گوید نه تنها با حجم تولیدی خرما استان همخوانی ندارد بلکه به علت پهناور بودن استان و پراکندگی نامناسب سردخانه‌ها، انتقال خرما از نخلستان به سردخانه هزینه بالایی را بر روی دست کشاورز می‌گذارد. 
 
این مشکلات نخلداران سیستان و بلوچستان را مجبور به برداشت زود هنگام محصول خرما کرده است و آنها مجبورند محصولات خود را به قیمت پایین به دلالان بفروشند.
 
نخلداران سیستان و بلوچستانی می گویند: دلالان با خرید خرمای نارس کشاورزان استان حداقل دوبرابر هزینه اولیه خرید خود سود می‌کنند.
  • نداشتن نام و نشان خرمای سیستان و بلوچستان در اذهان مردم از دیگر چالش های نخلداران است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان می گوید: زمانی می‌توانیم محصول خرما را به ارز آوری برسانیم که برندسازی کنیم زیرا ارزش افزوده هر محصول به برند آن است.
 
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه تصریح کرد: قسمت عمده خرمای کشور به صورت فله‌ای به ممالک حوزه جنوب خلیج فارس و بعضی کشورهای همسایه منتقل و پس از بسته‌بندی به نام همان کشورها به اقصی نقاط جهان صادر می‌شود که این امر عملاً ارزش افزوده‌ای را که باید نصیب باغداران و صنعتگران ایرانی کند، به جیب بازرگانان خارجی سرازیر می‌کند.
 
تعدادی از نخل‌کاران استان نیز می گویند: تاجران پاکستانی خرما را به صورت فله‌ای خریداری و به صورت قاچاق از مرز خارج و در کشور خود بسته‌بندی و با مارک کشورشان به سایر نقاط دنیا صادر و از این بابت هر سال پول کلانی دریافت می‌کنند.
 
چالش دیگری که گریبانگیر نخلداران است، آتش سوزی در نخلستانهاست که در ماههای گذشته بیش از 4000نفر نخل خرمای کشاورزان زحمت کش سیستان و بلوچستان طعمه آتش شد.
 
آتش سوزی هایی که در نخلستانهای مناطق سراوان، دلگان، ایرانشهر، نیکشهر، بزمان و بخش جالق رخ داد. 
 
سیاسرکارشناس ارشد باغبانی دراین باره می گوید: 35درصد از نخیلات استان فرسوده اند و باید ارقام مرغوب جایگزین ارقام غیرتجاری شود همچنین هرس درختان نیز صورت نمی گیرد که باید به آن توجه شود.
 
سیاسر می افزاید: جاده های دسترسی به نخیلات برای خاموش کردن آتش وجود ندارد، بیشتر دهستانهای استان فاقد آتش نشانی هستند و ضایعات نخیلات نیز در اطراف نخل ها توسط کشاورزان جمع آوری نمی شود.
مجید دهقان
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)