پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با راه اندازی سامانه گارانتی ، به راحتی امکان شناسایی کالای اصلی از تقلبی امکان پذیر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدير عامل سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان در بازدید از چند واحد صنعتی در شهرک صنعتی کاوه ساوه با اشاره به برنامه ریزی جدی این سازمان برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق گفت: با راه اندازی سامانه گارانتی، به راحتی امکان شناسایی کالای اصلی از کالای تقلبی امکان پذیر خواهد شد .
عباس تابش با بیان اینکه قاچاق کالا، ریشه تولید داخلی کشورمان را سوزانده افزود : بازارها را با حمایت از تولیدات با اصالت و کیفیت داخلی به خصوص در بخش لوازم خانگی ، برای کسانی که به تولید ما ضربه وارد می کنند، ناامن خواهیم کرد .
وی با اشاره به برنامه ریزی جدی برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق ادامه داد: با راه اندازی سامانه گارانتی ، سازمان حمایت به راحتی امکان شناسایی کالای اصلی از کالای تقلبی را دارد و از مردم تقاضا داریم قبل از خرید حتما با مراجعه به این سامانه ، از اصالت کالاهای خود اطمینان حاصل کنند .
معاون وزیر صمت و مدير عامل سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان با اشاره به عدم ارایه ی خدمات پس از فروش به کالاهای تقلبی اظهار کرد: با اطلاع رسانی از خدمات این سامانه برای استفاده بهینه و مطمئن از کالاهای موجود در بازار ، می توان بخشی از نیازهای مردم به کالاهای اصلی را تامین کرد.
عباس تابش در خصوص افزایش نرخ اجناس در بازار نیز گفت : گرانی ها تابعی از تغییر نرخ ارز و کمبود عرضه ایجاد شده است و بدلیل نوسانات ارزی و تغییرات دستمزد ها با افزایش هزینه های مالی مواجه هستیم که باعث افزایش بهای تمام شده ی کالاها، به صورت منطقی شده و اگر این گرانی را برای تولید کننده ها در نظر نگیریم ، جبران حداقل هزینه های تولید به صرف صاحبان واحدهای تولیدی نخواهد بود.
معاون وزیر صمت و مدير عامل سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان با اشاره به وظیفه ی سازمان حمایت و ادارات صنعت، معدن و تجارت در استانها برای مبارزه با گرانفروشی ها اظهار کرد: به لحاظ تعداد بازرسی ها در شش ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد رشد داریم و این در حالی است که بیشترین ظرفیت خود را به عنوان بازرس مقیم در واحدهای مواد تولید کننده ی مقابله با کرونا مستقر شده که این مسئله باعث کاهش توان و نیروی ما در بازرسی ها شده است.
عباس تابش با تاکید بر انجام بازرسی ها در بازار و کنترل قیمت ها اضافه کرد: در مدت اخیر 43 درصد گشت های مشترک افزایش یافته و پرونده های ارسالی سازمان حمایت ناشی از تخلفات گرانفروشی، رشدی معادل یک هزارو 600 درصد داشته که حکایت از انجام بازرسی ها در بازار دارد .
وی از برنامه ریزی برای احساس نظارت ها و بازرسی ها در بین آحاد جامعه خبر داد و افزود: با قول های دولت در استفاده از لباس متحدالشکل و خودروهای ویژه برای بازرسی ها، امیدواریم در کوتاه ترین زمان ممکن با بهره گیری ازظرفیت سامانه های کنترل قاچاق کالا به عنوان شبکه های نوین توزیع ، نظارت ها و کنترل قیمت ها را بیش از گذشته در جامعه ملموس و منتقل نماییم .
معاون وزیر صمت گزارشات مردمی را مهمترین ابزار نظارتی بر بازار بیان و اضافه کرد: گزارش های مردمی به سامانه 124 می تواند ما را در پیگیری گران فروشی ها به عنوان اصلی ترین ابزار سازمان حمایت کمک و یاری نماید .
عباس تابش همچنین در مورد برخی فعالیت های سودجویان به خصوص در بازارچه های مرزی و درج لوگوی برخی برندهای معتبر روی کالهای تقلبی از قبیل لوازم خانگی و فروش آنها به عنوان محصول اصل، گفت: برای مقابله با این ترفندهای ضد تولیدات داخلی ، چاره ای جز شناسایی و تمایز دادن کالاهای با اصالت از انواع تقلبی و فیک نداریم.
وی ادامه داد: متاسفانه بخش زیادی از محصولات و لوازم خانگی کف بازار از انواع قاچاق و تقلبی هستند و در همین راستا هفته گذشته نشست مشترکی با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا داشتیم و در آنجا اقدامات اولیه برای مبارزه با این کالاها که به تولیدات داخلی آسیب زیادی می رساند طراحی و برنامه ریزی شد.
معاون وزیر صمت و مدير عامل سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان ، همچنین به توان بالای کارخانه های کشور در زمینه تولید انواع پکیج و آبگرمکن ها اشاره کرد و افزود: در حال هماهنگی فرایند عرضه این محصولات در سامانه هستیم و تخصیص شناسه های کالا و رهگیری برای این محصولات نیز عملیاتی شده و از هفته آینده در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
معاون وزیر صمت همچنین در این سفر ، از یک کارخانه تولید یخچال و نیز واحد تولیدی انواع پوشک بهداشتی در شهر صنعتی کاوه بازدید کرد.