پخش زنده
امروز: -
معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی، آمریکا و رژیم صهیونیستی را به علت شرایط داخلی، منطقهای و بین المللی در بدترین شرایط تاریخی آنان دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حسین اکبری در نشست تخصصی وحدت اسلامی، رمز اقتدار و راه غلبه بر استکبار جهانی، منشاء بسیاری از اختلاف میان مذاهب اسلامی را سیاسی دانست و افزود: وجود اختلاف در مذاهب اسلامی و حتی دیگر ادیان، طبیعی است.
وی گفت: اختلاف نظر میان دو مذهب شافعی و حنبلی، بسیار بیش از اختلاف میان تشیع و تسنن است، اما اختلاف میان این دو را سیاسی کردند چنان که در طول تاریخ تا این حد میان شیعه و سنی اختلافی وجود نداشت.
آقای اکبری افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی میان شیعه و سنی مانند سالهای اخیر اختلافی وجود نداشت که منجر به جنگ شود، اما پس از انقلاب اختلاف میان این دو مذهب را سیاسی کردند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با تبیین علل تاریخی بروز اختلاف میان مذاهب اسلامی گفت: پس از آنکه دوره طلایی جهان اسلام سپری شد و تمدن غرب در مقابل جهان اسلام قرار گرفت، مشکلات آغاز شد چنانکه در قرن ۱۶ میلادی غربیها جهان اسلام را اشغال و با تقسیم کشورهای اسلامی حکومتهای مستبدی را بر جهان اسلام حاکم کردند و این حکومتها اجازه ندادند که علما مسایل اختلافی را حل کنند.
این کارشناس مسایل سیاسی افزود: به عنوان نمونه اکنون، اقتضای سیاسی و منافع دولت مصر هرچه باشد، الازهر براساس آن تصمیم میگیرد، به همین علت از کشورهایی که از نظر سیاسی، استقلال فرهنگی و سیاسی ندارند نمیتوانیم خیلی توقع داشته باشیم که علمایشان موضع گیری حقیقی داشته باشند.
آقای اکبری گفت: پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی، غربیها فلسطین را اشغال و ملتش را آواره کردند و این پیام را به جهان اسلام دادند که سطح قدرت شما همین است که به رغم اشغال بیت المقدس به عنوان قبله نخست نتوانستید کاری کنید.
وی افزود: امام (ره) و علمای بزرگ شیعه پیش از پیروزی انقلاب درخصوص آزادی فلسطین موضع گیری جدی کردند، زیرا میدانستند که غربیها با جهان اسلام مشکل دارند.
معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: به همین علت کشورهای دست نشانده غرب در منطقه از همان ابتدای پیروزی انقلاب به مقابله با کشورمان پرداختند و از زمان ورود آمریکا در برخی کشورهای منطقه، فتنه مذهبی را آغاز کردند چنانکه جنگهای تکفیری پس از حادثه ۱۱ سپتامبر آغاز شد.
آقای اکبری با اشاره به اقدام امام (ره) در طرح مساله فلسطین به عنوان یکی از مسایل اصلی افزود: علت این مساله آن است که فلسطین میتواند نقطه ضعف یا اقتدار جهان اسلام باشد به این معنی که اگر آنجا را آزاد کنیم، میتوانیم بگوییم جهان اسلام به اقتدار رسیده است والا آن را شاخص ضعف ما میدانند.
وی گفت: یکی دیگر از مسایل جهان اسلام با غربیها این است که آنان در پی درگیرکردن امت اسلام با یکدیگر از درون هستند، زیرا میدانند که دین مبین اسلام به خوبی نیازهای جامعه بشری را تامین میکند، پس نگران آن هستند که اسلام، جایگاه واقعی خود را احیا کند و در حیطه زندگی دنیای غرب، آنان دچار چالش جدی شوند.
این کارشناس سیاسی افزود: غربی ها، کشورهای اسلامی را درگیر مسایل داخلی میکنند تا تهدید را از جامعه خود دور کنند، به همین علت به اختلافات میان پیروان مذاهب اسلامی دامن میزنند تا از احیای تمدن اسلامی جلوگیری کنند و همچنان مسلط بمانند.
آقای اکبری گفت: آمریکا پس از فروپاشی شوروی تصور میکرد که قدرت بلامنازع جهان است، پس در پی این برآمد که بر جهان اسلام متمرکز شود و اساس اقتدارش را منوط به حضور و تسلط بر جهان اسلام قرار داد و با حمله به کشورهای اسلامی از عراق گرفته تا افغانستان و اصرار بر اجرای طرح خاورمیانه جدید در پی این بود که مسلمانان را به لحاظ اعتقادی تحت تاثیر لیبرال دموکراسی قرار دهد.
وی محور تمام توطئهها و بحرانها در کشورهای اسلامی را مربوط به داخل جهان اسلام دانست و افزود: غرب میدانست که اگر تقابل گفتمانی میان آنان و اسلام روی دهد شکست میخورد، زیرا از نظر فکری و اعتقادی از فطرت انسانی دور شدند و حال آنکه اسلام تامین کننده نیاز جامعه بشری است.
آقای اکبری اضافه کرد: آنان میدانستند که انقلاب اسلامی میتواند زمینه ساز تمدن اسلامی باشد به همین علت از بدو تولد انقلاب در مقابل آن ایستادند، زیرا پیش از انقلاب ایدئولوژی را به بایگانی سپرده بودند و حال آنکه انقلاب اسلامی گفتمان جدیدی در این عرصه ارایه کرد.
وی گفت: انقلاب اسلامی ایران به عنوان ظرفیتی عظیم با طرح مساله وحدت اسلامی در پی احیای تمدن اسلامی برآمد و با طرح موضوع حمایت از فلسطین خواست که اقتدار جهان اسلام را احیا کند.
این کارشناس مسایل سیاسی افزود: جمهوری اسلامی ایران براساس اندیشه جهانی امام راحل به حاکمیت مستضعفان بر مستکبران قایل بود و صرفا در پی حاکمیت تفکر شیعی نبود و این نگاه دقیقا مبتنی بر قرآن کریم و سیره نبوی (ص) است که برای نجات جامعه بشری تلاش میکند.
آقای اکبری گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس چنین تفکری در حوزه مقاومت اسلامی ایفای نقش میکند و براساس مبانی عقیدتی و آرمانی بدون محاسبات مادی وارد صحنه میشود چنان که در دفاع از مسلمانان بوسنی هرزگووین وارد عرصه شد.
وی افزود: برخی تصور میکردند پس از امام راحل حرکت اسلامی کشورمان کند میشود، اما در دوره رهبری مقام معظم رهبری همان راه و آرمانها ادامه یافت و به رغم آنکه در بوسنی هرزگووین حتی چند شیعه هم حضور نداشت و اکثرا از پیروان اهل تسنن بودند ما به دفاع از آنان پرداختیم، زیرا نجات مسلمانان و مستضعفان مبنای اقدام ماست.
معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: ما حتی در سوریه و عراق نیز در مقابله با گروههای تروریستی وارد عرصه شدیم و در حالی که هیچ کس در دنیا به ندای استغاثه مسیحیان در این کشورها پاسخ نمیداد، فقط مقاومت اسلامی و در راس آن جمهوری اسلامی وارد عرصه کمک به این مظلومان شدند.
آقای اکبری اظهاراتش را با طرح این پرسش ادامه داد: آیا فقط این اقدامات در دفاع از مظلومان فارغ از مذهب آنان به عنوان دلیلی محکم کافی نیست که ما حامی مستضعفان هستیم، با این حال چرا باز به دروغ به اختلاف میان شیعه و سنی دامن میزنند؟
وی اقدامات شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی را دارای زمینههای سیاسی دانست و افزود: وقتی اعضای گروه تروریستی داعش سلاح دردست میگیرند بحث سیاسی موضوعیت دارد و دفاع در مقابل آنان فقهی و عقلانی است و اگر ما در مقابل این گونه گروههای تروریستی نمیایستادیم، اکنون بسیاری از کشورها در اشغال آنان بودند.
این کارشناس مسایل سیاسی، علت اصلی شکست گروههای تروریستی در منطقه به ویژه داعش را ناشی از اقدامات مبتنی بر نگاه راهبردی انقلاب اسلامی، امام راحل و رهبر معظم انقلاب دانست که منشاء قرآنی دارد.
آقای اکبری با اشاره به اهمیت جغرافیای سیاسی و موقعیت راهبردی خلیج فارس برای تسلط بر دنیا گفت: اگر وحدت کشورهای اسلامی حاکم میشد و این کشورها با در اختیار داشتن ۷۰ درصد انرژی جهان، صدور انرژی به دنیا را مدیریت میکردند اکنون فرانسه جرات نمیکرد به پیامبر اکرم (ص) اهانت کند.
وی افزود: به همین علت آنان با اختلاف افکنی و تحقیر مسلمانان همچنان در پی حفظ تسلط خود بر جهان اسلام هستند.
معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی تصریح کرد: ما خجالت میکشیم وقتی میبینیم که امارات متحده عربی با نفی مواضع گذشته خود در قبال فلسطین، منافع این ملت را ذبح میکند این اوج ضعف است؛ ما در مقابل غربیها باید سرمان را پایین بگیریم که مسلمانان حتی به خودشان هم اهانت میکنند.
آقای اکبری با اشاره به تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای همراه کردن دیگر کشورهای اسلامی مانند سودان و قطر برای عادی سازی روابط با رژیم جعلی صهیونیستی گفت: البته آنان در گذشته نیز روابطشان عادی بود و در این مرحله صرفا آن روابط را علنی سازی میکنند.
وی موضع کشورهای اسلامی در قبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را شاخصی برای خیانت به آرمان فلسطین دانست و افزود: مساله فلسطین شاخصی برای احیای اقتدار جهان اسلام است.
این کارشناس مسایل سیاسی گفت: برخی کشورهای مرتجع عربی، عادی سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را در شرایطی در پیش گرفته اند که مقاومت اسلامی در همه جای جهان اسلام به پیروزی رسید.
آقای اکبری تصریح کرد: تا زمانی که منافقان را در جهان اسلام نشناسیم نمیتوانیم شروط وحدت اسلامی را حاکم کنیم.
وی گفت: در شرایط کنونی آمریکا و رژیم صهیونیستی در بدترین شرایط تاریخی قرار دارند و طبق اذعان کارشناسان آمریکایی تسلط این کشور حداکثر تا ۲۰۳۰ ادامه دارد و زمانی که هژمونی اش را در جهان از دست دهد، حداکثر در منطقه آمریکای شمالی حاکم خواهد شد در چنین شرایطی سرنوشت رژیم صهیونیستی چه میشود؟
معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود: کسانی که در جهان اسلام نفاق در پیش گرفتند، نمیتوانند تمدن اسلامی را احیا کنند، اما افق روشنی مقابل جهان اسلام و فلسطین وجود دارد، زیرا مقاومت اسلامی در دو دهه گذشته در پیچیدهترین شرایط توانستند مقابل استکبارجهانی بایستند و پیروز شوند.
آقای اکبری، مساله ایران و فلسطین را از مهمترین اختلاف نظرها میان بایدن و ترامپ در رقابتهای انتخاباتی اخیر برشمرد و گفت: دست آمریکاییها در هر دو حوزه خالی است به همین علت آنان وابسته به افراط گرایان شدند با این حال به اهدافشان نرسیدند و به همین علت در شرایط ضعف بسر میبرند.
وی خطاب به سران سازشکار برخی کشورهای عربی هشدار داد کسانی که در پی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند به عاقبت خود بیندیشند آنان در حالی سرنوشت، حیثیت، اموال و قدرت خود را به صهیونیستها و آمریکا گره زده اند که راه بازگشتی ندارند.
معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی تاکید کرد: تحقق وحدت اسلامی در گرو تلاش برای آگاه سازی عمومی در جهان اسلام و احیای بیداری اسلامی به معنی واردکردن مردم در صحنه تصمیم گیری هاست.
آقای اکبری از مردم در کشورهای اسلامی خواست رهبرانشان را وادارند که از شرایط سخت و تحقیرآمیز کنونی عبور کنند و با حاکم شدن بر نظام سیاسی شان جزئی از محور مقاومت اسلامی شوند.
وی ابراز امیدواری کرد: مقاومت اسلامی با گستره وسیعتر در جهان بتواند از حقوق مستضعفان دفاع کند تا آرمانهای جامعه بشری تحقق یابد.
در پایان این نشست برخی مسئولان شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در استانها از طریق ارتباط تصویری با تبیین دیدگاههای شان درخصوص راهکارهای تحقق وحدت اسلامی، پرسشهایی را مطرح کردند که معاون دبیر کل مجمع بیداری اسلامی به آن پاسخ داد.