• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۰۲۸۹۱
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۵
استان ها » علمی و فرهنگی

۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!

محققان علوم پزشکی دانشگاه هاروارد در آمریکا ۶ گروه غذایی را به عنوان تقویت کننده‌های توان مغزی معرف کردند.

6  گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!

تاثیر مستقیم بعضی غذاها بر مغز

 
 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این مواد غذایی به « شش اَبَر غذا » موسومند که قدرت هوش را افزایش می دهند ، توان بازسازی مغزی را بالا می برند و تواناهایی مرتبط با مغز را محافظت می کنند و برای زندگی مستقل و کامل مورد نیازند.

 سبزیجات برگ سبز ، ماهی های پر روغن ، میوه های موسوم به بری ها ، چای ، قهوه و گردو

ریچارد لین ، روانشناس انگلیسی و تاتو وانهنس، محقق فنلاندی ، مطالعه جالبی روی مردم برخی کشورهای دنیا انجام دادند تا متوجه شوند باهوش ترین و کم هوش ترین مردم جهان، در کدام کشورها زندگی می کنند. نتیجه پژوهش نشان داد مردم سنگاپور با میانگین هوش ۱۰۸، باهوش ترین مردم دنیا هستند.

بعد از سنگاپوری ها ، مردم کره جنوبی ، ژاپن ، ایتالیا و ایسلند با میانگین ضریب هوشی به ترتیب ۱۰۶ ، ۱۰۵ ، ۱۰۲ و ۱۰۱ ، رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.

در این جدول، میانگین هوش ما ایرانی ها هم ۸۴ تخمین زده شده و این یعنی از نظر عددی در رتبه بیست وسوم جهان هستیم اما چون برخی از کشورها با میانگین های ضریب هوشی برابر در رده های هم ردیفی جای گرفته اند، رتبه اصلی ایران می شود ۹۸ در بین ۱۸۸ کشور جهان .

کشور آفریقایی گینه هم با میانگین هوش ۵۹، کم هوش ترین کشور دنیا شد. شاید بپرسید راز باهوش شدن آدم ها چیست؟

6  گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!
بیشتر بخوانید:
  • آب مایه حیات، موثر در سلامتی
زندگی ما به آب وابسته است و هر سلول بدن، هر بافت و هر عضوی از بدن برای کارکرد درست به آب نیاز دارد.

شاید این پرسش در ذهن تان به وجود بیاید که چرا کشورهای جنوب شرق آسیا یا کشورهای حاشیه مدیترانه، بهترین رتبه ها را در این جدول هوش به خود اختصاص داده اند؟ آیا می شود همه چیز را به گردن ژنتیک انداخت یا خورد و خوراک و عوامل محیطی هم در باهوش شدن نسل یک کشور نقش دارند؟ با ما همراه شوید تا بدانیم .
 

نقش مهم تغذیه

 

6  گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!

محققان انگلیسی معتقدند تغذیه مناسب تا زمانی که مغز بچه ها در حال رشد و تکامل است ، نقشی اساسی در افزایش میزان هوش ایفا می کند بنابراین هر مادری که دوست دارد فرزند باهوش تری داشته باشد ، باید به نوع خورد و خوراک خود در دوران بارداری اهمیت زیادی بدهد و حواسش به تغذیه سالم فرزندش تا رسیدن به سن ۲ سالگی هم باشد.

البته، این بدان معنا نیست که هوش ما بعد از ۲ سالگی قابلیت ارتقا ندارد اما نقش تغذیه در باهوش شدن بچه ها تا ۲ سالگی ، بیشتر از زمانی است که مثلاً آن ها دیگر کنکوری شده اند و می خواهیم خوراکی هایی برای افزایش هوششان در برنامه غذایی آن ها بگنجانیم.

البته ما تا آخر عمرمان هم می توانیم حافظه کوتاه یا بلندمدت خود را با کمک مواد غذایی سالم یا ورزش های فیزیکی و فکری تقویت کنیم اما بعد از طی روند تکامل مغز، دیگر نمی توان به افزایش خارق العاده هوش یا همان IQ با کمک تغذیه و ورزش چندان امیدوار بود.
 
6  گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!


بهترین و بدترین خوراکی ها

 
حالا اگر مادری بخواهد در دوران بارداری ، با نوع تغذیه خود ، فرزند باهوش تری به دنیا بیاورد ، باید چه کند یا بهترین تغذیه برای بچه هایی که می خواهیم باهوش تر بشوند، چیست؟ یکی از مهم ترین مواد مغذی که باعث افزایش هوش می شود، اسیدهای چرب امگا۳ است.

به همین دلیل مردم کشورهای جنوب شرق آسیا و سواحل مدیترانه که ماهی و روغن زیتون بیشتری در برنامه غذایی شان دارند ، باهوش تر از سایر مردم جهان هستند . اسیدهای چرب امگا۳ می توانند به تکامل بهتر مغز ، افزایش هوش و عملکرد مغز و تقویت حافظه در افراد مختلف کمک کنند.
6  گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!میگو و ماهی های چربی مانند سالمون ، قزل آلا ، کیلکا ، خال مخالی و ساردین و روغن های گیاهی مغذی مثل روغن زیتون ، بذر کتان و کانولا ، سرشار از امگا ۳ هستند . گردو هم جزو منابع امگا ۳ محسوب می شود.

مصرف گوشت ها و غذاهای فرآوری شده مانند انواع سوسیس ، کالباس ، ناگت ها ، غذاهای آماده و کنسروی ، فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده ، تأثیری منفی بر رشد مغز جنین می گذارد و موجب کاهش هوش بچه ها می شود. پس هرچقدر که فرزندان خود را دیرتر با این گروه غذاها آشنا کنید، کمک بیشتری به ارتقای هوششان کرده اید.


مصرف فراوان میوه و سبزی تازه از دوران کودکی تا ۳۰سالگی نیز موجب می شود میانگین هوش حداقل ۵ نمره بالاتر برود . فلفل تند هم سرشار از ویتامین C است و اگر در برنامه غذایی مادر باردار و شیرده جای بگیرد ، می تواند کمک زیادی به رشد مغزی و افزایش هوش فرزندشان بکند.
 
بذر کتان هم یکی دیگر از منابع بسیار غنی از امگا ۳ محسوب می شود که مادران باردار می توانند روزی یک مشت بسته از آن را در برنامه غذایی خود جای بدهند و از زمانی که فرزندشان توانایی خوردن خوراکی های سفره خانواده را داشت، روزی ۵ عدد تخم کتان آسیاب شده را داخل غذاهای او بریزند.

گوجه فرنگی ، جزو دیگر خوراکی هایی است که به دلیل داشتن لیکوپن ، با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه می کند و جلوی تخریب سلول های مغزی را می گیرد. بهتر است گوجه فرنگی تازه در رژیم غذایی تمام مادران باردار و شیرده جای بگیرد.

کلم بروکلی ، جزو سبزی های برگ سبز تیره طبقه بندی می شود و سرشار از ویتامین K ، و ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان هاست . ویتامین K در بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش جنین و کودکان خردسال، نقش بسزایی دارد.
6  گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!

نقش انکار ناپذیر ژنتیک در افزایش هوش 

هرچند تغذیه مناسب می تواند نقش مهمی در افزایش هوش بچه ها بازی کند، اما به هر حال نمی توانیم از نقش ژنتیک هم در افزایش یا کاهش میزان هوش چشم پوشی کنیم؛ یعنی اگر پدر و مادری با متوسط هوش ۸۵ با یکدیگر ازدواج کنند،

نباید توقع داشته باشند بتوانند با کمک تغذیه ، هوش فرزند خود را به بالای ۱۲۰ برسانند ! دکتر پیتر کاندن، روان شناس، معتقد است حدود ۷۰ تا ۶۰ درصد هوش ما به زمینه های محیطی و ژنتیکی مان برمی گردد و والدین می توانند فقط ۴۰ -۳۰ درصد در باهوش تر شدن کودکشان نقش داشته باشند.
 
 
۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»! ۶ گروه غذایی برای ساختن «اَبَرمغز»!
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت از فرنگی کار جهرمی به رقابت‌های انتخابی تیم ملی
تقویم روز و اوقات شرعی نهم دی به افق آبادان و خرمشهر
دعوت وزنه برداری سیرجانی به اردوی تیم ملی
درخشش تیم وزنه برداری باشگاه گل‌گهر در هفته دوم لیگ برتر
بازدید استاندار کرمان از محل فیلم‌برداری «پسرک پشم‌فروش»
صدور روادید فرودگاهی در کرمان
بهره‌برداری از «پل سه‌راهی سیلو» کرمان تا سه ماه آینده
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود و شهمیرزاد
مسدود شدن راه ارتباطی ۳۵ روستا در سراب
ویژه برنامه زنده رادیویی حماسه بصیرت
انسداد مقطعی چند محور مواصلاتی زنجان به علت بارش‌ برف در بامداد سه شنبه
افتتاح سومین کارخانه آسفالت زنجان در سال آینده
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
پایان فعالیت شبکه سازمان‌یافته حفاری غیرمجاز در تبریز
تدارک رادیو زنجان در گرامیداشت حماسه نهم دی
اجرای طرح آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن در استان زنجان از ۱۴ دی ماه
تعیین ۴۷۰ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ دی ۱۴۰۴
مراقب لینک های جعلی کلاهبرداری باشید
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۹ دی ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پیدا شدن جسد دو نفر از سه جوان غرق‌شده در سد و رودخانه سرپری
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
فردا، تعطیلی کلیه ادارات، مدارس و دانشگاه‌های اهواز
آماده‌باش ستاد مدیریت بحران استان زنجان در پی صدور هشدار نارنجی
ناپدید شدن ۳ نفر در بارندگی‌های کهگیلویه
مراسم وداع با پیکر مطهر حضرت آیت الله شفیعی در اهواز
ادامه فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، دوشنبه هشتم دی ماه
راه ارتباطی ۴۰۰ روستای کردستان مسدود است
برگزاری نشست رویداد تاریخی حماسه ۹ دی در دانشگاه تبریز
بیشترین میزان بارش برف در بازفت شهرستان کوهرنگ
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
ثبت‌نام حدود ۵ هزار نفر در اعتکاف خراسان جنوبی  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره ایرانی: گامی دیگر در عرصه فضا  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)