هدف غایی نتانیاهو از سفر به عربستان: ایجاد فتنه مذهبی
پس از انتشار خبر این سفر، رسانههای عربستان سعودی بر خلاف رسانههای صهیونیستی، سکوت محض در قبال آن اتخاذ کردند،
این روزها سفر «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، به عربستان سعودی و دیدار با «محمد بنسلمان»، ولیعهد، در رسانههای وابسته به صهیونیستها بهشدت برجسته شد.
گفته میشود این دیدار در شهر «نئوم»، واقع در ساحل دریای سرخ، در حضور «مایک پومپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا، صورت گرفته است.
پس از انتشار خبر این سفر و دیدار، رسانههای عربستان سعودی بر خلاف رسانههای صهیونیستی، سکوت محض در قبال آن اتخاذ کردند، بهگونهای که حتی به واکنش مبهم و ضعیف «فیصل بنفرحان»، وزیر امور خارجه عربستان، نیز نپرداختند که این دیدارها را رد کرده بود.
یکی از گزارههایی اولیهای که رسانهها و تحلیلگران سیاسی دراینباره، مطرح میکنند، موضوع پیش برد عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در آخرین روزهای رئیسجمهور شکستخورده آمریکاست که اکنون قطار آن به عربستان سعودی بهعنوان «جایزه بزرگ» این مسیر، رسیده است.
یکی دیگر از گزارههای احتمالی مطرحشده درباره این سفر که برخی ناظران و تحلیلگران از جمله افشاگر خبرهای پشت پرده دربار عربستان سعودی که در شبکه اجتماعی توییتر با نام مستعار «مجتهد» فعالیت میکند، مطرح میکنند، موضوع بررسی گزاره احتمالی اقدام نظامی علیه ایران در آخرین روزهای کاری رئیس جمهور آمریکاست.
گزاره دیگر که اساساً، به نظر میرسد علت تحرکات و تکاپوهای شتابزده رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در این روزهاست، غافلگیری آنها از نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میباشد. به این معنا که ترامپ و دستگاههای زیر نظر او، پیش از برگزاری انتخابات به این نتیجه رسیده بودند که وی در انتخابات پیروز است و در نتیجه این اطمینان را به دنبالههای منطقهای خود نیز داده بود، اما این پیشبینی آنها غلط از کار در آمده و در نتیجه سبب سردرگمی و پریشانی آنها شده است؛ بهگونهای که باور این مسئله برای آنها سخت مینماید و چهبسا پافشاری ترامپ بر اینکه تقلبی بزرگ در انتخابات روی داده است، نیز ناشی از این برداشت و انگاشت باشد. بر اساس این گزاره، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی بهصورت منفعلانه به تکاپو افتادهاند، تا سناریوهایی را برای دولت آینده آمریکا با کمک ترامپ ترسیم کنند که یکی از آنها تلاش برای دشوارسازی کار برای جو بایدن در ارتباط با ایران است.
گزاره احتمالی دیگری که به نظر میرسد صهیونیستها بهدنبال تحقق آن در شرایط کنونی هستند و در رسانهها، بهویژه در رسانههای صهیونیستی و سعودی، بدان پرداخته نمیشود، تلاش رژیم صهیونیستی برای به هراسافکنی عربستان سعودی و برخی رژیمهای عرب از ایران در دولت آینده آمریکاست. به نظر میرسد که صهیونیست برهه کنونی را فرصت طلایی برای به دام انداختن برخی رژیمهای عربی بهویژه عربستان سعودی میدانند تا به سخن «بن گورین»، بنیانگذار اصلی و نخستین نخست وزیر اسرائیل، جامه عمل بپوشند که گفته است: «سازش تاریخی بین یهود و عربها فقط به دست آلسعود تحققپذیر است»؛ زیرا صهیونیستها به این واقعیت واقف هستند که در آن سوی ماجرا نیز آلسعود موجودیت و دوام رژیم خود را نه معطوف به کسب اعتماد مردم بلکه بر ایجاد اتحاد و ائتلاف با رژیم صهیونیستی دیدهاند.
نکته شایان اهمیت اینکه عادیسازی روابط با عربستان سعودی و دیگر رژیمهای عربی نه هدف نهایی برای رژیم صهیونیستی بلکه بستر و راهی برای تحقق بخشیدن به هدف غایی "ایجاد فتنه مذهبی و طایفی بین شیعه و سنی" است تا از رهگذر تحقق چنین غایتی، تقسیم و تجزیه کشورهای منطقه را رقم بزنند و رژیم صهیونیستی را بر منطقه مسلط کنند، هدف و غایتی که در سخنان برخی مقامهای رژیم صهیونیستی از جمله سخنان روز دوشنبه «یؤاف گالانت» وزیر آموزش رژیم صهیونیستی و عضو کابینه امنیتی این رژیم در گفتوگو با رادیو ارتش اسرائیل و در واکنش به سفر نتانیاهو به عربستان عیان بود. وی گفت: «این موفقیتی است که گذشتگان ما در رؤیای آن بودند. موفقیت اصلی پذیرش گرم جهان أهل تسنن از اسرائیل و پایان یافتن دشمنی آن با اسرائیل است. محور متشکل از آمریکا و اسرائیل و دیگر شرکتکنندگان، در برابر تندروی شیعی ایرانی در حال شکلگیری است».
............................................
جلال چراغی