بایدها و نبایدها در بحران کرونا
مراقبتهای تغذیه ای برای کاهش احتمال ابتلا به ویروس کرونا یا کاهش عوارض ناشی از آن، در جریان ابتلا به این ویروس و دوران نقاهت ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، در دوران شیوع
ویروس کرونا بسیار مهم است که بیماران مبتلا به کرونا چه مواد غذایی را مصرف کنند تا روند بهبود تسریع شود و چه مواد غذایی مصرف نکنند تا علائم بیماری آنها شدت نگیرد.
شیوع ویروس کرونا همراه با نشانه هایی همچون
سرماخوردگی ، تب ، سرفه ، تنگی نفس و سایر مشکلات تنفسی ، در حدود هفت ماه گذشته گروه های سنی مختلفی را تحت تاثیر قرار داده است که در میان آنها
سالمندان، مبتلایان به بیماریهای قلبی و
عروقی ،
پُرفشاری خون ،
دیابت ،
آسم و
افراد دارای نقص در سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس قرار داشتند.
بنابراین
مراقبتهای تغذیه ای برای کاهش احتمال ابتلا به ویروس کرونا یا کاهش عوارض ناشی از آن، در جریان ابتلا به این ویروس و دوران نقاهت ضروری است.
کارهایی که مبتلایان و بهبود یافتگان کرونا تا یک ماه باید انجام دهند .
۱- استراحت کافی و انجام حرکتهای سبک غیر خسته کننده.
۲- مصرف پروتئین برای ترمیم بدن و حمایت از تولید آنتی بادی و حمایت از تولید سلولهای سیستم ایمنی بدن.
۳- استفاده از آب - آبمیوه - آب - گوشت - دمنوش - و نوشیدنیهای گرم که به افزایش حجم خون افراد کمک میکند.
۴ - استفاده از منابع آنتی اکسیدان و کربو هیدراتها در رژیم غذایی.
۵- افزایش مصرف ویتامین و مواد معدنی خصوصا ویتامینهای d - c -a- e.
۶- استفاده از داروهای مکمل و تقویتی.
۷- استفاده از ماسک اگر در محیط خانه تنها نیستید.
کارهایی که مبتلایان و بهبود یافتگان کرونا تا یک ماه نباید انجام دهند .
۱- حداقل تا یک ماه کار و ورزس سنگین انجام ندهید حتی در منزل.
۲- به علت خطر افت ناگهانی فشار خون، دوش آب خیلی داع نگیرید.
۳- غذاهای چرب - سنگین و ادویه مصرف نکنید.
۴- سیگار و سایر دخانیات مصرف نکنید.
۵- در مهمانیها یا تجمعات پر تعداد حضور نداشته باشید.
۶ - زیاد از پلهها بالا و پایین نروید.
روشهای ایمنسازی مواد غذایی
ایمنی مواد غذایی یک پیشنیاز برای امنیت غذایی و رژیم غذایی سالم است. فقط غذای ایمن ، غذای سالم محسوب میشود. هنگام تهیه غذا برای خود و دیگران ، رعایت اقدامات بهداشتی و غذایی برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و بیماریهای ناشی از غذا مهم است.
اصول مهم بهداشت مواد غذایی شامل موارد زیر است:
دستها، آشپزخانه و ظروف خود را تمیز نگه دارید.
غذای پخته و خام ، بهخصوص گوشت خام و محصولات تازه را جدا نگه دارید.
غذاهای خود را کاملا بپزید.
غذای خود را در دمای مطمئن ، زیر ۵ درجه سانتیگراد و یا بالاتر از ۶۰ درجه سانتیگراد نگه دارید.
از آب و مواد اولیه ایمن استفاده نمایید.
با رعایت این پنج توصیه اصلی برای غذای ایمنتر، میتوانید از بسیاری از بیماریهای شایع در اثر مصرف مواد غذایی جلوگیری کنید.
بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا بایدها و نبایدها در بحران کرونا