• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۱۹۴۳
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
اقتصادی » صنعت
در تدوین قوانین و مقررات تجارت الکترونیکی

ضرورت ایفای نقش پررنگ‌تر بخش خصوصی

هفدهمین جلسه کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران برگزار و در آن بر لزوم ورود بخش خصوصی در تدوین قوانین تجارت الکترونیکی تاکید شد.

ضرورت ایفای نقش پررنگ‌تر بخش خصوصیبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد طلایی در این نشست که به صورت مجازی برگزار شد افزود: فقدان حضور فعالان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی منجر به پدید آمدن قوانینی خواهد شد که در آینده بار دیگر ایجاد مشکلات می‌کند.

وی با اشاره به اظهارات وزیر ارتباطات در نشست ویدئویی «یلدا سامیت» که یکی از موانع حضور شرکت‌های استارتاپی در بورس را عدم درک درست از دارایی‌های نامشهود عنوان کرده بود گفت: این موضوع مخصوص استارتاپ‌ها نیست و همه فعالان حوزه نرم‌افزار و فناوری اطلاعات در چنین وضعی قرار دارند.

به گفته طلایی، دارایی این شرکت‌ها به‌سبب عدم‌ارزش‌گذاری مورد وثوق بانک‌ها نیستند که باعث محروم شدن این بخش اقتصاد از تسهیلات بانکی شده است. ضمن اینکه در نظر نگرفتن دارایی‌های نامشهود موجب شده است شرکت‌های حوزه فاوا به‌عنوان شرکت‌های زیان‌ده شناخته شوند.

وی با تأکید به تداوم سیاست‌گذاری‌های دولت و مجلس شورای اسلامی در موضوع اقتصاد دیجیتال و هوشمند، از برطرف نشدن دغدغه‌های بخش خصوصی و فقدان مقررات واضح انتقاد کرد و ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس در تعامل با بخش خصوصی و فعالان اقتصادی دیجیتال، بتوانند سیاست‌گذاری‌های صحیحی در این زمینه انجام دهند.

طلایی ابراز امیدواری کرد با اصلاح قوانین و مقررات، زمینه ورود به بازار‌های خارجی تسهیل شود و شرکت‌های حوزه فاوا بدل به مؤسساتی سودده شوند.

وی به مزیت رقابتی حوزه نرم‌افزار و تولید و صادرات آن اشاره کرد و گفت: بر خلاف نرم‌افزار، در بخش سخت‌افزاری متاسفانه هنوز عقب‌تر از آنیم که بتوان در بازار‌های جهانی کنشی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون فاوا به جلسات مشترک کمیسیون با اتاق‌های مشترک کشور‌های مختلف اشاره کرد که طی آن قرار است برای همکاری در حوزه صادرات نرم‌افزار و شناسایی بازار‌ها به بازار‌های هدف تفاهم‌هایی صورت گیرد.

ابهام در اجرای نظام هویت معتبر دیگر مبحث مطرح شده از سوی طلایی بود که به عنوان مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای برنامه‌ریزی و اجرا به دستگاه‌های مختلف برای عملیاتی شدن ابلاغ شده است.

وی گفت: کمیسیون فاوا مأمور شده است درباره موانع و مشکلات موجود برای تنظیم و اصلاح پیش‌نویس طرح قانون تجارت الکترونیکی اظهارنظر کند تا گزارشی به‌سبب توسعه فضای مجازی در کشور به سه قوه ارسال شود.

محمدرضا طلایی با انتقاد سوق یافتن قوانین تجارت الکترونیک به سمت قوانین کسب‌وکار‌های فیزیکی گفت: «الزام برای داشتن کد پستی برای تشکیل پرونده‌های مالیاتی و تأمین اجتماعی نوعی عقب‌گرد از اقتصاد دیجتال به سمت کسب‌وکار‌های فیزیکی است.»

به گفته طلایی اتاق بازرگانی در تلاش برای اصلاح این مواد است و کمیسیون آمادگی دارد که پیشنهاد‌های فعالان بخش خصوصی برای اصلاح قوانین تجارت الکترونیکی را در رایزنی با دولت و مجلس منتقل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارق حرفه‌ای طلاجات منزل در ابهر
توقف نظری در نخستین بازی
برگزاری اولین همایش سرمایه گذاری و روش‌های نوین در سلماس
آغاز ساخت مدرسه ۶ کلاسه خیام بروجن
صدرنشینی ایران و هند در دور گروهی
کمینه و بیشینه دمای سی ام آبان ماه در سمنان
آغاز طرح سرشماری حیات وحش در مناطق گرمسیری استان
رها سازی یک بال کبک در دامان طبیعت در تکاب
آسمان مازندران، همچنان صاف و آفتابی
اجرای بیش از ۳۰۰ ویژه برنام ه، واگذاری ۹ واحد مسکن محرومان در بندرانزلی
پیشنهاد ایران برای همکاری رسانه‌ای و مقابله با تحریف روایت‌ها
تجلیل از قهرمانان ورزشی و ورزشکاران برتر تکابی
ستاری بازی را مقابل جوجیتسو کار افغانستان واگذار کرد
فرماندار مهاباد: بسیج جریان فرهنگ، ایثار و خدمت به مردم است
ورود نیروگاه‌های خورشیدی خانگی به بورس سبز
آخرین مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا
آغاز نخستین دوره و تجربه جهانی بانوان ایران
مهار آتش سوزی کارگاه سبدسازی در شهرک فدک فاز یک
استاندار: بسیج سرمایه ارزشمند توسعه پایدار کشور است
برگزاری پاتوق فاطمی برای کودکان و نوجوانان در قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)