• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۸۴۱۵۷
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
در یادداشتی بررسی شد،

گزینه پیشنهادی بایدن برای ریاست سیا کیست؟

بعد از اشغال کنگره آمریکا توسط معترضان، در اقدامی تقریبا غیرمنتظره و تا حدی عجیب، جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، ویلیام برنز را به عنوان گزینه خود برای هدایت سیا پیشنهاد داد. دراین تحلیل سوابق و موضع گیری‌ها وی بیان می‌شود.

  گزینه پیشنهادی بایدن برای ریاست سیا کیست؟به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ در حالی که رسانه‌های آمریکایی پیش بینی می‌کردند ویلیام برنز، دیپلمات کارکشته آمریکایی که سابقه معاونت وزارت امور خارجه در دولت باراک اوباما را دارد یکی از گزینه‌های احتمالی بایدن برای تصدی پست وزارت خارجه باشد، اما «جو بایدن»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در اقدامی غیر منتظره و عجیب‏، در بیانیه‌ای روز دوشنبه (۱۱ ژانویه) اعلام کرد که قصد دارد «ویلیام برنز» را به عنوان نامزد تصدی ریاست سیا معرفی کند.
 
جو بایدن از ویلیام برنز به عنوان یک دیپلمات نمونه با دهه‌ها سال تجربه در صحنه جهانی یاد کرده است که به گفته بایدن، مردم و کشور آمریکا را امن نگاه می‌دارد. بایدن همچنین اعلام کرد که سازمان سیا باید غیرسیاسی باشد. چنانچه مجلس سنا صلاحیت ویلیام برنز برای این سمت را تأیید کند او نخستین رئیس این سازمان خواهد بود که سراسر زندگی حرفه‌ایش را در وزارت خارجه آمریکا سپری کرده است. گفته شده است که دلیل انتخاب برنز تجربه دیپلماتیک وی و توانایی وی برای آنچه «احیای اعتبار این آژانس اطلاعاتی در دوره پس از ترامپ» عنوان شده، است.
گزینه پیشنهادی بایدن برای ریاست سیا کیست؟
بیوگرافی 
"ویلیام جی. برنز" William J. Burns در ۴ آوریل ۱۹۵۶ ( ۶۴ ساله) منطقه "فورت براگ" ایالت کارولینای شمالی به دنیا آمد. پدر او "دابلیو برنز" یک سرلشکر ۲ ستاره نیروی زمینی ارتش آمریکا بود. ویلیام برنز مدرک لیسانس خود را در رشته تاریخ در دانشگاه "لاسال" LaSalle در سال ۱۹۷۸ دریافت کرد و مدرک دکترای روابط بین المللی از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد. وی اکنون رئیس اندیشکده «بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی» است.
 
فعالیت ها
برنز در زمان تصدی پنج رئیس جمهور آمریکا، دموکرات و جمهوریخواه، و ۱۰ وزیر امور خارجه در سمت‌های مختلف خدمت کرد. وی پس از بیش از سه دهه کار در سمت‌هایی در سرویس خارجی که سال ۱۹۸۲ به آن پیوست در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به عنوان معاون وزیر خارجه دولت اوباما خدمت کرد. وی همچنین در زمان بیل کلینتون به عنوان سفیر آمریکا در اردن و در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ در زمان جورج بوش به عنوان سفیر در روسیه کار کرده است. ویلیام برنز همچنین در دوره‌ای از چهره‌های اصلی مذاکرات پشت پرده ایران و آمریکا بود و پیش از بازنشستگی در مذاکرات هسته‌ای گروه ۱+۵ و ایران نقشی محوری داشت. او در سال ۲۰۱۴ بعد از ۳۳ سال فعالیت در وزارت خارجه بازنشسته شد و بعد از آن هم در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما طرف مشورت مذاکره‌کنندگان هسته‌ای آمریکا بود.
گزینه پیشنهادی بایدن برای ریاست سیا کیست؟
توصیف رسانه‌ها و محافل سیاسی آمریکا از برنز
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان در توصیف وی نوشت: برنز یک دیپلمات باتجربه است که در سمت‌های مختلف در سراسر جهان از دولت ریگان گرفته تا دولت اوباما، خدمت کرده است. همچنین سایت انتقال ریاست جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای دلیل انتخاب برنز را "درک عمیق از تهدید‌های" پیش روی آمریکا و همین طور آنچه "تلاش‌های خستگی‌ناپذیر برای محافظت از مردم آمریکا" عنوان شده، بیان کرده است.
جو بایدن نیز گفت: "مردم آمریکا با حضور برنز به عنوان مدیر بعدی سیا، با خیال آسوده خواهند خوابید. " شاید این جمله  بایدن اشاره به بحران اخیر آمریکا و اشغال کنگره باشد. 
برنز در صورت تأیید، به نخستین رئیس سیا تبدیل می‌شود که تجربه مادام العمر وی در وزارت امور خارجه بوده است. از سویی دیگر نیز کارشناسان آمریکایی معتقدند علت علاقمندی بایدن به برنز، به همراه تخصص وی در مورد روسیه، تجربه دیپلماتیک و توانایی بازگرداندن اعتبار به سیا در دوران پس از ترامپ بوده است. 

مواضع بین المللی برنز
برنز از مخالفان سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا است و بار‌ها از تصمیم‌های کابینه او از جمله خروج از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرده بود. برنز اطلاعات زیادی از منطقه خاورمیانه و روسیه دارد و گفته می‌شود اطلاعات وی تنها در مورد چین محدود است.
گزینه پیشنهادی بایدن برای ریاست سیا کیست؟
برنز مخالف سرسخت ترامپ
برنز به طور گسترده در مورد خساراتی که معتقد است دولت ترامپ به سیاست خارجی آمریکا وارد کرده صحبت کرده است. وی اوت سال گذشته در مقاله‌ای برای اندیشکده آتلانتیک، در مورد عواقب خطرناک عدم پذیرش شکست در انتخابات از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هشدار داد.

رقبای برنز برای تصدی سیا
تصمیم انتخاب برنز برای هدایت سیا در حالی است که سایر مدعیان به سبب حمایت از برنامه‌های شکنجه، با انتقاد روبرو شده اند. مایکل مورل سرپرست سابق سیا که بایدن نامزدی وی را بررسی کرده بود، از طرف دموکرات‌های ارشد کمیته اطلاعاتی سنا، مورد قبول قرار نگرفت.
گزینه پیشنهادی بایدن برای ریاست سیا کیست؟
پرونده بنغازی مانع برنز در سنا
در حالی که همه نامزد‌های بایدن در سنای تحت کنترل دموکرات‌ها با مسیری آسان برای تأیید شدن روبرو هستند، نقش برنز در تحقیقات حادثه بنغازی در لیبی می‌تواند دوباره مطرح شود، اما در هر حال به نظر می‌رسد وی شانس بیشتری نسبت به سایر رقبای خود داشته باشد. ویلیام برنز در صورت تایید سنا، جای جینا هسپل را خواهد گرفت که در ماه مارس ۲۰۱۸ به عنوان اولین رئیس زن سازمان سیا انتخاب شد.
 
سودان دومین نامزد عادی سازی با رژیم صهیونیستی
 
  نویسنده : مجتبی شاهسونی
  کارشناس مسائل بین الملل
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش ذخایر نفتی و موجودی بنزین آمریکا
پیرصالحی: حمایت از تولید داخلی به نفع بیماران و امنیت دارویی کشور است
مردم آذربایجان غربی درکنار مرزداران جنوب ایران
تداوم پیمان وفاداری در اسلامشهر؛ شب ۱۳۶ تجمعات مردمی در سوگ رهبر شهید
کشف ۲۰۰ تن شن و ماسه غیرمجاز در شفت
بقائی: ایران یک پیکر به‌هم‌پیوسته است
تداوم پیمان وفاداری در پیشوا؛ شب ۱۳۶ تجمعات مردمی در میدان شهید چمران
ماندگاری هوای گرم در سمنان
میدان داری ساکنان کیش در صد و سی و هفتمین شب از حماسه خیابان
اجتماع بزرگ «همه خونخواهیم» در مشهد مقدس برگزار می‌ شود
تجدید حمایت مردم جنوب غرب خوزستان از نیروهای مسلح
تجدید پیمان وفاداری فراجای شرق استان به آرمان‌های رهبر شهید
جان باختن یک تن در حادثه غرق‌شدگی در دریاچه ارومیه
تداوم تجاوز آمریکا؛ آغاز دور دیگری از حملات به ایران
افتخار ملی در کلمبیا؛ ۵ مدال جهانی برای تیم فیزیک ایران
حملات هوایی دشمن آمریکایی به ۴ منطقه در اهواز
ضرورت حرکت شهرداری‌های کرمان به سمت سرمایه‌گذاری‌های مولد
سوگواران ولایت در حوزه علمیه ورامین؛ رونمایی از دست‌نوشته رهبر شهید خطاب به طلاب
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
چهارمحال و بختیاری میزبان مسابقات کشوری ورزش دانش‌آموزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خاک عراق پایگاه ناامن سازی کشور‌های همسایه نمی‌شود
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست
تجاوز آمریکا به پادگانی در ایرانشهر؛ تدابیر ایران کمترین شهدا را بر جا گذاشت
شهادت ۷ نفر از کارکنان پایور و وظیفه ارتش در بمپور سیستان و بلوچستان
فردا؛ آغاز آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ تاکنون ۴۸۰ هزار نفر کارت گرفتند
حمله ارتش تروریستی آمریکا به چند نقطه در سیستان و بلوچستان
عزم ایرانیان برای مجازات عاملان مصمم‌تر شد
برنامه قطعی برق در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ تیر ۱۴۰۵
شارژ کالابرگ تیر کد‌های ملی ۷، ۸ و ۹ از فردا
حمله به سامانه‌های پاتریوت و هیمارس در کویت
حمله به آشیانه جنگنده‌های اف ۱۵، ۱۶ و ۳۵ در اردن
ایران: آمریکا متجاوز است، نه قربانی
سقوط پل هوایی در سراوان رشت بر اثر باز شدن اتاق یک تریلی کمپرسی
پایگاه‌های آمریکا در منطقه آماج هدف حملات پهپادی ارتش
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
اطلاع از جدول خاموشی‌ها در گیلان با مراجعه به نرم افزار «برق من» و یا درگاه رسمی توزیع برق استان  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه هفتم به صورت غیرحضوری است  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
فعال شدن اهرم‌های قدرت مقاومت بخاطر خطای محاسباتی امریکا    (۱ نظر)
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد  (۱ نظر)