پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: وزارت علوم به سهم خود تلاش میکند مراکزی برای حمایت از صاحبان ایدههای جدید ایجاد کند تا ایدههای جدید توسعه یابد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای منصور غلامی در مراسم تقدیر از برگزیدگان سی و چهارمین جشنواره بین المللی خوارزمی گفت: این جشنواره فرصتی را در حوزه علم و فناوری فراهم کرده است که میتوان فعالان مطرح را معرفی کرد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری ضمن اشاره به اینکه نیروی انسانی کارآمد در هر جامعه به عنوان سرمایه اصلی هر کشور محسوب میشود گفت: باید مسیر توسعه دانش بنیان استمرار پیدا کند و در سالهای اخیر ما به سمت تبدیل دانش به فناوری ورود پیدا کردیم، اگر به عقب نگاه کنیم کار خوبی صورت گرفته است، اما باید از فعالیتهای باقی مانده حمایت شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: بر اساس آنچه در توسعه پایدار صورت گرفته است باید برای فعالیتهای دانش بنیان و فناوری فعالتر بود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تأکید کرد: وقتی از بستر و ساختار شرکت دانش بنیان صحبت میشود تمام فکرها به سمت رشتههای مهندسی حرکت میکند، اما در علوم انسانی به صاحبان توانمند توجه نشد.
وی افزود: در دنیا، نخبگان به سمت مبانی علوم انسانی دعوت میشوند، در حالی که در کشور ما به این امر کم توجهی شده است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاهها و مراکز علمی ما جزو مراکز توانمند در عرصه بین المللی و داخلی هستند و توجه بیشتر به علوم انسانی میتواند ما را توانمند و در دنیا مطرح کند و نخبگان باید در مسیر توجه به دانشگاهها فعالیت خود را آغاز کنند.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر توجه به دانش و حمایت از مراکز علمی و فناوری افزود: در یک سال گذشته، کرونا و تحریمها پنجرهای را پیش روی ما گشود که فناوری علمی میتواند در عرصههای مختلف آسیبها را کاهش دهد و من نیز اعتقاد دارم که مجموعه آموزش عالی باید بیشتر تلاش کند که این شرایط تکرار شود و ادامه پیدا کند.
وی گفت: مدلهایی مانند جشنواره بینالمللی خوارزمی باید حمایت شود تا مسیر رشد و اعتلای موفق و امیدوارانه شکل بگیرد.
آقای غلامی افزود: در دو دهه گذشته اتفاقات خوبی در تبدیل علم به فناوری رخ داده است و باید تکرار شود.
وی ادامه داد: وزارت علوم به سهم خود تلاش میکند مراکزی را ایجاد کند که از صاحبان ایدههای جدید حمایت تا ایدههای جدید توسعه پیدا کند. مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری از این نمونه هستند همچنین ایجاد صندوقهای پژوهش و فناوری از جمله کارهایی بوده که شکل گرفته است، همچنین برای ایجاد صندوق پژوهش و فناوری ملی در چند سال اخیر تلاش فراوان شده است که امیدواریم این طرح امسال نهایی شود.
آقای غلامی افزود: فضای زیست بوم در کنار فضای دانشگاهها باید از تمام ظرفیت دانشگاهها و صاحبان ایدههای فناورانه بهرهمند شود تا سبب بالندگی و هدایت باشد.
وی تأکید کرد: نهادهای دولتی باید برای رفع موانع شرکتهای دانشبنیان تلاش کنند و برغم تلاشهای صورت گرفته همچنان نگرانیهایی در قشر تحصیلکرده و فناور کشور وجود دارد که باید دولت و مجلس نگاه مثبتی به این امر داشته باشند.