پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری: باید فعالیتهای فناورانه و مهارت آموزی در رشتههای مختلف علوم از جمله رشتههای علوم انسانی و هنر شکل بگیرد.
آقای غلامحسین رحیمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: دانشجویان باید برای اشتغال پذیری در جامعه آماده شوند و یکی از برنامههای جدی وزارت علوم در سه سال گذشته تاکنون این بوده و برای مراکز کارآفرینی و مهارت آموزی شکل گرفته است.
وی افزود: بیش از ۱۰۰ مرکز در دانشگاههای مختلف زیر نظر معاونت پژوهش و فناوری دانشگاهها اجرای برنامه قابلیت اشتغال پذیری را از طریق آموزش مهارتی آغاز کردند تا دانشجویان با آمادگی بیشتری در جامعه وارد شوند و در دو سال اخیر جریان عمومی در این راستا بوده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: پایان نامه دانشجویان باید تقاضا محور شود به طور قطع یکی از نقاط ضعف ما در دانشگاهها همین بوده است، اما باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: ظرفیت بزرگی در دانشگاههای کشور وجود دارد و باید پایان نامهها و فعالیتهای پژوهشی دانشجویان مبتنی بر توسعه مرزهای دانش و نیاز جامعه باشد.
وی گفت: پژوهشهای دانشجویان باید معطوف به فعالیتهای کاربردی باشد و تنها برای چاپ مقاله در عرصه بین الملل نباشد هر چند باید برای گسترش مرزهای دانش تلاش کنیم.
آقای رحیمی با بیان اینکه پژوهش دانشگاهها در عرصه مهارت ضعیف است گفت: باید پژوهش تقاضا محور و مبتنی بر نیاز صنعت و جامعه باشد و خوشبختانه با فعالیتهایی که در پارکهای علم و فناوری شکل گرفته است توانسته ایم راه را پیدا کنیم و باید اعتباراتی از سوی دولت و مجلس برای پژوهش در نظر گرفته شود هر چند جهش خوبی در جذب اعتبارات نسبت به سالهای گذشته شکل گرفته، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد و باید این مشکلات برطرف شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به فعالیتهای فناوری در عرصه علوم انسانی گفت: یک بخشی از پژوهش مربوط به پژوهشهای علوم انسانی و علوم انسانی اسلامی است که باید نتایج تحقیقات را در بستر فعالیتهای بین المللی به چاپ برسانیم هرچند از نظر من هنوز محققی نتوانسته نتایج خود را در مجلات معتبر بین المللی به چاپ برساند و ما در راستای مرجع شدن در رشتههای علوم انسانی در سطح بین الملل حرکت نمیکنیم، اما باید این عقب ماندگی جبران شود و حتی در رشتههایی مانند حکمت و فلسفه اسلامی و علوم اسلامی حرفهای زیادی برای گفتن وجود دارد.
وی با بیان اینکه علوم انسانی ما یک مقدار عقب است گفت: فعالیتهایی در عرصه توسعه رشتههای علوم انسانی و مهارت آموزی در این رشتهها در ۴ سال اخیر آغاز و حتی پارک خاص علوم انسانی و هنر در تهران و زیر نظر جهاد دانشگاهی ایجاد شده است؛ البته در دانشگاه علامه طباطبایی که مرکز علوم انسانی محسوب میشود فعالیتهایی شکل گرفته، اما باید توسعه پیدا کند.
وی تأکید کرد: باید رشتههایی مانند علوم شناختی که یک رشته بین رشتهای است توسعه پیدا کند و هم اکنون فناوریهای زیادی در رشتههای علوم انسانی و حتی رشتههای هنر وجود دارد.