البته این واقعیت را هم نباید نادیده گرفت که خوردن یا نخوردن صبحانه و حتی نوع انتخابهای غذایی وعده صبحانه در وضعیت قند خون فرد و تمایل او به مصرف مواد قندی و شیرینیها در طول روز بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
به هزار و یک دلیل بهتر است صبحانه بخوریم، اما به یک دلیل خیلی مشخص، نمیتوانیم این کار را انجام بدهیم! دلیل ما این است:
وقتی از خواب بیدار میشویم اشتها نداریم.
صبحانه چیست؟صبحانه اصلیترین و مفیدترین وعده غذایی در روز است
تحقیقات مختلفی در این زمینه صورت گرفته که یکی از معروفترین آنها را پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا انجام داده اند. این تحقیق نشان میدهد بچههایی که قبل از رفتن به مدرسه صبحانه میخورند، نمرههای دیکته و ریاضی بهتری میگیرند، در مدرسه تمرکز بیش تری دارند و با دیگران بهتر رفتار میکنند و البته نسبت به دانش آموزانی که برای خوردن صبحانه از خواب بیدار نمیشوند، سالم ترند.
دانش آموزانی که با خوردن صبحانه روانهی مدرسه میشوند، مشکلات رفتاری کم تری دارند؛ بنابراین آنهایی که ۲۰ دقیقه قبل از آغاز کلاس، صبحانه میل میکنند، نسبت به گروهی که یک ساعت قبل، صبحانه مصرف کرده اند بیشتر تمرکز دارند و نمرههای بالاتری میگیرند.
صبحانه نخوریم چه میشود؟یک انتخاب، خوردن صبحانه است که به آن اشاره شد. انتخاب دیگر نخوردن صبحانه است که ببینیم چه تبعاتی دارد: نخوردن صبحانه باعث میشود دانش آموزان احساس خستگی کنند و در نتیجه عصبیتر باشند.
وقتی دانش آموز گرسنه باشد انرژی بدنش کاهش پیدا میکند و به دنبال کاهش انرژی بدن نیروی کافی برای فکر کردن ندارد، پس تمرکزش پایین میآید و در نتیجه یادگیری به شدت افت پیدا میکند.
به طور کلی تغذیهی نامناسب که به میزان کافی آهن، ید و پروتئین وارد بدن نکند، روی رشد ذهنی و بهرهی هوشی (IQ) تأثیر میگذارد.
برای صبحانه چه بخوریم بهتر است؟برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن در ابتدای صبح انواع نان، مربا، کره، عسل، خامه، حلیم، پنیر، تخم مرغ، عدسی و غلات آمادهی صبحانه مثل برشتوک توصیه میشود. تکههایی از یک سیب برش زده به همراه پنیر و گردو که پروتئین و فیبر دارند میتواند صبحانهی سالمی باشد.
البته میتوانید یک تخم مرغ سفت شده را بین دو لایه نان گرد سبوس دار قرار بدهید و یک پرتقال تازه به صبحانه تان اضافه کنید.
اگر باز هم میل نداشتیدبرای خودتان پیتزای صبحانه آماده کنید؛ به این ترتیب که یک تکه نان ترد را در نظر گرفته، ۳ قاشق غذاخوری پنیرکم چرب روی آن ریخته و تکههای برش خوردهی گوجه فرنگی را روی آن قرار دهید و در پایان حدود یک قاشق چای خوری روغن زیتون و مقدار کمی نمک و فلفل روی آن بریزید.