دکتر سیدمحمد علوی با بیان اینکه فرق کرونای دلتا با ویروسهای قبلی در راه انتقال آن است افزود:
سرعت سرایت این ویروس از یک بیمار به بیمار دیگر نسبت به نوع انگلیسی ۱۴۰تا۱۶۰ درصد بیشتر است همچنین دوره کمون آن نسبت به ویروسهای قبلی کوتاهتر است یعنی بیمار سریعتر به حالت بالینی و بستری کشیده میشود.
وی گفت:
به محض بروز علائم کرونای دلتا باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنیم. در شرایط موجود هرگونه علائمی مثل سرماخوردگی کرونا بوده مگر خلاف آن ثابت شود. در ویروس نوع هندی تمام اعضای خانواده درگیر میشوند و نباید تصور کرد که کودکان و نوجوانان به این بیماری مبتلا نمیشوند.
علوی با اشاره به اینکه ویروس دلتا در مقابل واکسنها مقاوم بوده و فردی که قبلا کرونا گرفته احتمال ابتلای مجدد دارد افزود:
انجام واکسیناسیون در پیشگیری از بیماری بسیار مهم است، اما نباید تصور کرد که بعد از تزریق واکسن، میتوانیم دستورالعملها را رعایت نکنیم. تا زمانی که سازمان جهانی بهداشت نابودی این ویروس را اعلام نکند باید دستورالعملهای بهداشتی رعایت شود.وی با بیان اینکه خودداری از حضور در تجمعات باید در دستور کار قرار گیرد افزود:
در حال حاضر ۵۴درصد موارد ابتلا در خانوادهها و ۱۸ درصد از ترددهای درون و برون شهری است همچنین اماکن عمومی مثل ادارات، مطب ها، بانکها و ... از دیگر راههای انتقال بیماری میباشند.رییس مرکز بهداشت خوزستان اعمال دستورالعملهای بهداشتی و محدودیتهای کرونایی را راهکاری مناسب برای جلوگیری از انتشار بیماری دانست و گفت: حدود ۷۵ درصد از ۵۰۰ روز اخیر که با اپیدمی کرونا مواجه شده ایم، در موج بیماری قرار داشتیم و متاسفانه میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در استان مناسب نیست.
وی افزود: در موج اول بیماری از هر ۱۰۰نفر بستری ۲۲نفر فوت میکردند، اما اکنون تجربه بیشتری داریم و آمار فوت ما به مراتب کمتر شده است.
حدود ۱۲.۶درصد عفونتها در افراد بالای ۶۰سال رخ میدهد، ولی بیش از ۸۰درصد مرگ و میرها در همین گروه سنی است لذا اگر بتوانیم این افراد را واکسن بزنیم جلوی ۸۰درصد مرگ را گرفته ایم. زمانی روزانه به طور متوسط ۲۷تا۳۰ مرگ داشتیم، اما اکنون تعداد فوتیهای ما در روز به ۴تا۵ مورد رسیده است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه متوسط میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در استان حدود ۶۰درصد بوده که بسیار پایین است گفت:
در برخی از شهرستانهای استان میزان رعایت دستورالعملها ۴۵درصد است در حالی که میزان مطلوب ما ۹۵درصد میباشد که مردم باید این موضوع را جدی بگیرند.علوی بیان کرد: اولین واکسنی که به دست ما میرسد بهترین واکسن است لذا از مردم و گروه سنی سالمندان تقاضا داریم در تزریق واکسیناسیون کوتاهی نکنند.
وی با بیان اینکه طرح شهید حاج قاسم سلیمانی علمیترین طرح پیشگیری از بیماری در کشور است افزود:
در این طرح بیش از ۶هزار نیرو در قالب ۲هزار و ۱۰۲تیم رهگیری، نظارتی و مراقبتی در حال فعالیت هستند و اگر این تیمها به خوبی کار کنند قطعا شاهد نتایج بسیار خوبی در کشور خواهیم بود. رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: فعالیتهای طرح شهید سلیمانی در موج سوم بیماری مانع از بستری شدن ۲۴هزار بیمار در بیمارستانهای استان شد. در این طرح به ازای یک بیمار ۱۲بیمار سرپایی را شناسایی میکردیم که این میزان اکنون به چهار تا پنج مورد رسیده است همچنین به ازای یک بیمار از ۱۰نفر تست گرفته میشد که این رقم اکنون به سه نفر رسیده است لذا حمایت تمامی دستگاههای اجرایی از این طرح لازم است.
بیشتر بخوانید: ابتلای یک هزار و ۳۷۴نفر در گتوند به کرونا در حال حاضر سه شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۴شهرستان نارنجی و ۱۰شهرستان زرد کرونایی هستند.