• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۴۵۱۵
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
سیاسی » دولت

لزوم توجه به نوآوری در اقتصاد کلان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور؛ توجه به نوآوری و کسب و کار‌های نوپا در اقتصاد کلان را از ضرورت‌های پیشرفت کشورمان طبق سند چشم انداز توسعه دانست.

لزوم توجه به نوآوری در اقتصاد کلانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سورنا ستاری در نخستین همایش ترسیم چشم انداز جمهوری اسلامی ایران ۱۴۵۰ در وزارت ارتباطات افزود: یکی از موانع ما در هشت سال گذشته مربوط به حوزه نوآوری است که اگر این مانع رفع نشود، اتفاق قابل توجهی در آینده نمی‌افتد.
وی گفت: در هشت سال اخیر شاهد بودیم که پیاده سازی ایده‌ها در کشورمان بسیار سخت بود، زیرا ساختار حکومتی ما کاملا بروکراتیک و بسیار چاق است و این ویژگی‌ها با نوآوری سازگار نیست؛ نوآوری با قانون پیش نمی‌رود.
آقای ستاری با اشاره به وضع شرکت‌های نوآور در کشورمان افزود: کدام امور کسب و کار‌های نوپا در کشورمان با قانون همخوان است؟ این همه آئین نامه که از جانب دولتی‌ها نوشته شده با کدام نوآوری سازگار است؟
معاون رئیس جمهور گفت: نوآوری از جانب دولت‌ها اتفاق نمی‌افتد؛ آیا کسانی که صرفا از هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در محل کار حضور دارند می‌توانند زمینه ساز نوآوری باشند؟ آیا آنان از نوآوری خبر دارند؟
وی تاکید کرد: باید فکر کنیم که نوآوری را چگونه وارد کار‌ها کنیم و ساختار نوآوری در حکومت چطور اتفاق می‌افتد؟ این اصل اساسی است که باید روی دهد.
آقای ستاری افزود: البته مقاومت در برابر نوآوری در دیگر کشور‌های جهان هم وجود دارد، اما موانع به اندازه کشور ما نیست.
وی گفت: شرکت‌هایی که در کشورمان ایجاد شدند از حالت استارت آپی درآمدند؛ تعدادشان افزایش یافته است، بزرگ شدند و ابعاد پیدا کردند؛ با این حال؛ نحوه مدیریت و اتفاقاتی که در این شرکت‌ها می‌افتد از موضوعاتی است که در اقتصاد کلان، جزو موضوعات جدی تلقی می‌شود.
معاون رئیس جمهور افزود: حدود اختیارات و فضایی که کشور در اختیار کسب و کار‌های نوپا قرار می‌دهد و کمکی که آنان می‌توانند به نفوذ ایران در خارج از کشور کنند از دیگر موضوعات مهم است.
آقای ستاری، دیپلماسی فناوری را از مباحث جدی دانست و گفت: در حوزه سیاسی در خارج از کشور برای ما گارد می‌گیرند، اما وقتی من در دیدار با مقامات دیگر کشور‌ها می‌گویم که سیاسی نیستم و می‌خواهم فناوری برای شان ایجاد کنم گاردشان باز می‌شود و مسائل سیاسی را کنار می‌گذارند.
وی تاکید کرد: این ناشی از نفوذ فناوری جمهوری اسلامی است که می‌تواند وجهه جدیدی برای کشورمان در دنیا ایجاد کند که باید به آن بپردازیم.
معاون رئیس جمهور گفت: ساختار حکومتی به نحوی است که چه در دولت و چه در افکار عمومی با نوآوری مقابله می‌شود که البته ارادی نیست و ناشی از ساختار است و با کسانی که می‌خواهند نوآوری کنند به طور مستمر مقابله می‌شود.
آقای ستاری افزود: این مقابله در آیین نامه‌ها نمود پیدا می‌کند که فضا را بستند و حاضر نیستند کوچکترین تغییری را بپذیرند، اما کسانی در این عرصه موفق می‌شوند که در برابر هجمه‌ها مقاومت کنند؛ البته هزینه سنگینی باید پرداخت، اما اگر در برابر این هجمه‌ها مقاومت شود می‌شود به نتیجه رسید.
وی گفت: اگر نوآوری آزاد شود تا جوانان بتوانند کار‌ها را پیش ببرند اتفاقات خوبی در روند حرکت کشور ایجاد می‌شود؛ ما می‌توانیم با نوآوری پیشرو باشیم و آن را به دنیا تحمیل کنیم؛ این سبب اقتدار ایران می‌شود.
آقای علی آقای محمدی نیز در این همایش، آینده مطلوب را محصول توانمندی‌های کشورمان دانست و گفت: نمی‌توانیم منفعل حرکت کنیم و از تحولات جهانی غافل بمانیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ما حتما باید در روند پیشرفت کشور جابجا شویم و این جابجایی باید اساسی باشد و با تغییرات جزئی به اهداف نمی‌رسیم.
وی شکوفایی کشور‌ها را در گرو بهره مندی از ابزار‌های جدید دانست و افزود: نابرابری‌های اقتصادی نیز به روش‌های معمول قابل اصلاح نیست، بلکه حتما نیاز به جابجایی‌های اساسی با نگاه متفاوت به آینده دارد.
آقای آقامحمدی گفت: همه نهاد‌های ذیربط کشور باید کمک کنند تا افق آینده کشور را ترسیم کنیم که البته برای این موضوع کمیته‌های علمی تشکیل شده، اما مهم این است که بپذیریم تغییرات را باید رقم بزنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمات رسانی گروه‌های جهادی کهگیلویه در زمینه‌های مختلف
غریب آبادی: جلسه‌ای با مقامات بانک مرکزی قطر برگزار شد
مردم مهاباد در آستانه مراسم بدرقه رهبر شهید، یاد «خامنه‌ای کبیر» را زنده نگه می‌دارند
برتری انگلیس مقابل جمهوری کنگو با درخشش هری کین/ صعود سه شیرها به یک هشتم
گرما، طوفان و بارش‌های سیل‌آسا مهمان مردم سیستان و بلوچستان شدند
کلید نظم منطقه در دست ایران
تشییع رهبر شهید انقلاب با تأکید بر حفظ امنیت مردم برگزار می‌شود
خونخواهی امام شهید امت و لبیک به امام سید مجتبی حسینی خامنه‌ای درتجمعات شبانه کرمان
حضور پرشور مردم در بدرقه پیکر رهبر شهید انقلاب ضامن اقتدار نظام اسلامی + فیلم
مصدوم شدن ۴ کارمند بیمارستان شهید جلیل یاسوج با سلاح سرد
اجرای بسته حمایتی و توسعه‌ای ویژه برای شادگان
استقبال گرم مردم از قهرمانان فوتبال ایران
اجتماعات مردمی و حال و هوای دلتنگی برای رهبر مجاهد شهید
عطر رضوی در خانه شهدای ایلام
کرمان نیازمند نشان برترشدن در حوزه مبارزه با مواد مخدر
هشدار ایران به رژیم صهیونیستی در پی اظهارات گستاخانه علیه رهبر معظم انقلاب
بررسی روند سرمایه‌گذاری در شهرستان چالدران
ضرورت استانداردسازی محور ارتباطی اسکو _خسروشاه
آغاز مرمت چاپارخانه دهملای شاهرود
اخبار کوتاه ۱۰ تیر ماه از خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است
پاسخ عراقچی به اظهارات وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره ایران
جزئیات بزرگ‌ترین طرح ترافیکی تهران برای مراسم بدرقه رهبر شهید انقلاب
محدودیت ترافیکی در اطراف مراسم تشییع رهبر شهید اعمال می شود
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه
پرداخت مطالبات گندم‌کاران شرط حفظ خودکفایی در تولید گندم
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان
شهروندان صبح چهارشنبه اطلاعیه نحوه فعالیت ادارات را از منابع رسمی دنبال کنند
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری
تعیین محل اعتبارات جدید برای پرداخت پول گندم
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۳۲۰ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۶ نظر)
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۳ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۳ نظر)
قطع برق بیش از هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در خوزستان  (۳ نظر)
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل  (۲ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۱ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
امیر سرتیپ شیخ: قدرت ایران دشمن را به میز مذاکره کشاند  (۱ نظر)
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب از نرم‌افزار‌های مسیریاب اعلام می‌شود  (۱ نظر)