پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت با بیان اینکه نمی توان زمانی را برای پایان کرونا متصور بود تاکید کرد: تنها راه مبارزه با ویروس رعایت شیوه نامه های بهداشتی است، چرا که واکسیناسیون شخص را رویین تن نمی کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از امروز در سفر به قم، در جلسه استانی ستاد مقابله با کرونا با بیان این مطلب گفت: ویروس کرونا در آینده جهش های متعددی خواهد داشت و احتمالاً ویروس های آینده واکسن را هم زیر سوال خواهد برد.
آقای نمکی با بیان اینکه واکسیناسیون صددرصدی هم نمی تواند باعث ایمنی کامل جامعه شود افزود: تنها راه مبارزه با ویروس رعایت شیوه نامه های بهداشتی است، چرا که واکسیناسیون شخص را رویین تن نمی کند.
وی از خیزهای بیشتر کرونا در آینده خبر داد و گفت: نمیتوان مردم را در به وجود آمدن خیز ها و پیک های کرونا مقصر دانست چرا که در تعطیلیهای قبلی همچنان مترو، رستوران ها و دیگر کارخانههای تولید بیماری فعالیت می کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: نظام بهداشت و درمان متولی اقتصاد کشور و تامین بستههای حمایتی نبوده و نیست اما این بخش ها جور و زحمت بیشماری برای ما بهمراه داشته اند.
وی ضمن اشاره به شیوه مدیریت بیماری در سطح کشور گفت: تنها در روزهای نخست به حرف ما گوش میدادند اما در ادامه فقط ما یک رای در ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم در صورتی که در هیچ جای دنیا چنین وضعی نبوده است.
آقای نمکی با بیان اینکه بگو مگوها مشکلی را حل نمی کند خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها با همکاری و همدلی تمامی نهادها و دستگاه ها می توانیم از مشکلات عبور کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به تحریم های ظالمانه رژیم آمریکا در حوزه سلامت و درمان پرداخت و گفت: با وجود ادعای دروغ مقامات رژیم آمریکا، تحریم ها مانع بزرگی برای تهیه و تامین دارو و تجهیزات کشور ایجاد کرده است.
وی همچنین از احتمال وجود خیز جدید بیماری خبر داد و گفت: ما هنوز به قله و پیک بیماری نرسیدهایم و احتمال دارد با عادی انگاری، بیماری رشد و شدت بی بیشتری پیدا کند.
وی همچنین افزایش ظرفیت بهداشت و درمان کشور در دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت تخت های icu در کشور دو برابر افزایش داشته و ۱۵۰۰ دستگاه اکسیژن ساز نیز به مراکز درمانی فرستاده شده است.
آقای نمکی همچنین به درخواست روزهای گذشته مبنی بر تعطیلی کشور به مدت دو هفته شاره کرد و گفت: دلهره از فروپاشی نظام سلامت و همچنین خستگی کادر درمان عامل اصلی نگارش انتشار این نامه بود.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پایان وقوع ناآرامیها و مهاجرت احتمالی شهروندان افغانستانی را یکی از تهدید ها برای اوجگیری دوباره کرونا دانست و گفت: با توجه به اینکه قم مقصد بسیاری از این مهاجران خواهد بود احتمال دارد با ورود این مهاجران به این استان و عدم رعایت دقیق شیوه نامه ها توسط آنها، شاهد اوجگیری مجدد بیماری باشیم.
استاندار قم نیز در این جلسه بر سرعت بخشیدن هرچه بیشتر بر روند واکسیناسیون تاکید کرد و گفت: تمامی ظرفیتها برای بالا بردن سرعت واکسیناسیون در استان به کار گرفته شده و در صورت تأمین واکسن می توانیم تا ۳۰ مرکز واکسیناسیون داشته باشیم.
آقای سرمست گفت سیاست استان کنترل بیماری در استان بر اساس نظر تخصصی کارشناسان ارشد حوزه سلامت بوده است.
وی با بیان اینکه باید سن تزریق واکسن کاهش یابد گفت: تمام همت و عزم مسئولان در شرایط حاضر باید بر تزریق هر چه بیشتر واکسن باشد و شکست بیماری و کاهش تب کرونا در گرو تزریق واکسن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه با اشاره به انتشار سریع بیماری در سطح شهر گفت: پیک اخیر کرونا کاملاً غیرقابل انتظار بود و هنوز این پیک به قله نرسیده و همه مردم در حال ابتلا هستند.
دکتر غدیر با بیان اینکه در حال حاضر حدود هزار تخت بیمارستانی به بیماران کرونایی استان اختصاص یافته افزود: روزانه ۱۰ تا ۱۵ هزار دوز واکسن در استان تزریق می شود و توان تزریق روزانه ۳۰ هزار دوز واکسن در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد از جامعه روستاییان قم تاکنون واکسینه شدهاند گفت: حدود ۶۵ درصد از افراد بین ۶۰ تا ۸۰ سال استان واکسینه شده اند و امیدواریم افراد باقیمانده در روزهای آینده برای واکسیناسیون اقدام کنند.