پخش زنده
امروز: -
صنعت برق در تلاش است با استفاده از فناوریهای جدید، از ترانسفورماتورها پربازده در شبکه برق استفاده کند که باعث کاهش تلفات در شبکه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی توانیر، تلفات شبکههای توزیع نیروی برق درصد بالایی از کل تلفات شبکه الکتریکی است. باتوجه به این موضوع سرمایه گذاری در جهت کاهش تلفات انرژی میتواند باعث آزاد سازی ظرفیت تولید شود. به این معنی که با انجام سرمایه گذاری مناسب و مهندسی شده میتوان به جای ساخت نیروگاههای پرهزینه، تلفات شبکه الکتریکی را کاهش داد.
یکی از جنبههای مهم طراحی شبکههای توزیع، طراحی بهینه شبکه به منظور کاهش تلفات است. عوامل متعددی ازقبیل عدم توزیع متناسب بار بین فیدرهای مختلف یک پست در شبکه توزیع انرژی الکتریکی، بالا بودن نسبت مقاومت به راکتانس القائی خطوط و تعداد زیاد مدارها و ترانسفورماتورها نسبت به شبکه انتقال، باعث افزایش تلفات در این شبکهها میشود.
کم توجهی به این تلفات و عدم دقت در انتخاب مناسب ظرفیت ترانس و بهره برداری ناصحیح از آنها به عنوان آخرین نقطه تحویل انرژی بسیار گران تمام میشود، زیرا ارزش انرژی متناسب با موقعیت مکانی و مصرف کنندگان و با دورتر شدن از منبع تولید، شامل تمامی هزینههای شبکه و تجهیزان مسیر و کار نیروی انسانی و سرمایه گذاری در بخش تولید و انتقال نیز است.
برپایه این گزارش، در محلهای توزیع برای اینکه ولتاژ قابل استفاده برای مصارف عمومی و کارخانجات باشد، باید ولتاژ پایین آورده شود. این افزایش و کاهش ولتاژ توسط ترانسفورماتور انجام میشود
هم اکنون تعداد ۷۷۴ هزار دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت ۱۳۱۲۸۲ تنها در شبکه توزیع برق کشور وجود دارد که از این میان ۷۷۹۱۱ دستگاه ترانسفورماتور در مناطق روستایی و بقیه در مناطق شهری قرار دارند.
همچنین در پایان ماه جاری، کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور که نشان دهنده توان شرکتهای ایرانی در ساخت و تعمیرات این دستگاه حساس و حیاتی در صنعت برق است، در تهران برگزار میشود.
براساس این گزارش، این کنفرانس با توجه به اهمیت آن، میتواند آخرین یافتههای علمی دنیا در حوزه بکارگیری ترانسفورماتورهای پربازده و طراحی شبکه به ایران منتقل کند.
مهمترین رویداد تخصصی صنعت برق در حوزه ترانسفورماتور، ۲۹ مهر ماه جاری با حضور بیش از ۵۰۰ کارشناس و محقق حوزه ترانسفورماتور کشور برگزار میشود.
در این رویداد که هشتمین دوره آن به دلیل شیوع بیماری کرونا و ضرورت فاصله گذاری اجتماعی، به صورت وب کنفرانسی برگزار میشود، قرار است محققانی از کشورهای اوکراین و آلمان نیز حضور داشته باشند.
برپایه این گزارش، طراحی و تولید، تست، نصب و بهره برداری، حمل و نقل، تجهیزات حفاظتی، مدیریت عمر ترانسفورماتور، تعمیرات و تجهیزات جانبی از محورهای این کنفرانس به شمار میرود.
در هشتمین دوره کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور ایران، از بین ۷۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این رویداد، ۲۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته، ارایه خواهد شد.
این گزارش میافزاید: با توجه به اهمیت و نقش موثر ترانسفورماتور قدرت و توزیع در شبکه و حجم بسیار بالای سرمایه گذاری در این بخش، بررسی تحقیق و مطالعه در سطح منطقهای و بین المللی با استفاده از متخصصین داخلی و خارجی، دانشگاهها و مراکز تولید ترانسفورماتور برای صنعت برق اجتناب ناپذیر است.