پخش زنده
امروز: -
آیت الله اعرافی در دیدار وزیر ورزش و جوانان: با اهتمام به ورزش بانوان با حفظ ارزشهای فرهنگی و دینی میتوان ضریب نشاط و شادابی جامعه را افزایش داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، مدیرحوزههای علمیه ظهر امروز در دیدار وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اهمیت نگاه علمی در اجرای برنامههای ورزشی ، گفت: حوزه تحقیق و پژوهش در مسائل فرهنگی و ورزشی نباید کم ارزش شمرده شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت ورزش قهرمانی، تصریح کرد: جمهوری اسلامی میتواند در حوزه اخلاق و گفتمان انقلابی پیشتاز باشد.
به گفته مدیرحوزههای علمیه کشور، وزارت ورزش و جوانان باید ورزش کشور را از برخی اشکالات و ایرادات با برنامه ریزی درست و ادبیات صحیح اصلاح کند.
وی بیان کرد: تیمهای اعزامی ایران طی چند ماه گذشته در رویدادهای جهانی افتخارات غرورآفرینی برای نظام آفریدند و حوزه علمیه قم این موفقیتها را تبریک میگوید.
اعرافی با اشاره به ضرورت تقویت هویت ملی و دینی گفت: هویت سازی و شخصیت دادن به نسل جوان بعنوان یک مساله حیاتی باید توسط نهادهای مسوول مورد توجه باشد.
وی افزود: خروج استعدادهای برتر از کشور یک ضعف بزرگ و نگران کننده است و باید در صدد حل این معضل برنامه ریزی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: علاوه بر شکل گیری گفتمان انقلاب اسلامی در منطقه، نفوذ و گسترش معارف اهل بیت (ع) در کشورهای مختلف از مهمترین جلوههای انقلاب است.
مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: افزون بر ۱۰۰ هزار طلبه از ایران و بیش از ۱۰۰ کشور جهان در قم مشغول به تحصیل هستند و از نظر نشر کتب دینی نیز این استان یکی از شهرهای برتر دنیا است.
به گفته وی، در سطح حوزه علمیه قم ۱۰ هزار استاد، ۱۵۰ مجله نشریه، ۲۰۰ رشته حوزوی، ۳۰۰ مدرسه و نهاد دینی و فرهنگی و سه هزار طلبه ورزشکار حرفه ای وجود دارد و یک ظرفیت بی بدیلی را به وجود آورده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: قم در تولید اندیشه دینی برای مردم ایران و جهان جایگاه ممتازی دارد و توجه ویژهای برای اتصال به اندیشه دینی به این استان شود.
اعرافی ادامه داد: حوزه علمیه قم با اجرای برنامههای تحولی در تلاش است تا نسبت به نیازهای نظام و انقلاب پاسخگوتر باشد.
توسعه ورزش همگانی با کاهش هزینههای درمانی همراه است
وزیر ورزش و جوانان در این دیدار گفت: به هر میزان که ورزش همگانی توسعه پیدا کند و مشارکتهای مردمی افزایش یابد از هزینه درمان کاسته میشود و از طرفی جامعهای با نشاط ونوع دوست بهتری را تجربه خواهیم کرد.
سیدحمید سجادی با تاکید بر اینکه تجربه ورزش همگانی در دنیا یک تجربه موفق و امتحان پس داده است، گفت: حمایت از ورزش همگانی بصورت جدی مورد تاکید وزارت خانه و دولت سیزدهم است.
وزیر ورزش و جوانان افزود: بنده ۱۷ سال در رشته دوومیدانی فعالیت کردم و هنوز هیچ ورزشکاری به برخی رکودهای من دست نیافته اند و این قبیل مسائل یکی از دغدغههای امروز ورزش کشور است.
سیدحمید سجادی خاطرنشان کرد: توقع از ورزش ایران بالا رفته و در هر رویداد ورزشی که برگزار میشود مردم به دلیل نتایج درخشان گذشته انتظار کسب مدالهای متنوع دارند.
به گفته وی، وجود روحیه و مدیریت انقلابی در ورزش جانبازی سبب شده تا عملکرد تیمهای پارالمپیکی کشور همیشه قابل دفاع و درخشان باشد.
وزیر ورزش و جوانان یادآور شد: سند تحول ورزش کشور تدوین شده و تلاش میشود در قالب حرکتهای ترکیبی با سایر نهادها تحول شگرفی در ورزش کشور به وجود بیاید.
وی با اشاره به رویکرد وزارت ورزش و جوانان در حمایت از ورزش بانوان، خاطرنشان کرد: الگوی حجاب ورزشکاران ایرانی ایده و الگوی بسیاری از کشورهای اسلامی شده است.
۵۴ درصد مردم ایران ورزش نمیکنند
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان نیز در این دیدار گفت: ایجاد تحول در ایران به دلیل عادتهای نظام اداری و کم کاری مسوولان در مقام حرف بسیار راحت و در مقام عمل بسیار دشوار است.
سینا کلهر ادامه داد: ورزش در سبد فرهنگی و مصرفی مردم در رتبه ششم قرار دارد و طبق آخرین آماری که احصا شده ۵۴ درصد مردم اصلا ورزش نمیکنند.
وی تصریح کرد: یکی از چالشهای مهم ورزش این است که عرصه ورزش به سمت ابزار و وسیله بودن پیش میرود و از بعد تربیتی و فرهنگی دور میشود.
به گفته وی، دانش برنامه ریزی و فرهنگ سازی ایران در برابر جبهه مقابل و دشمن همچنان ضعیف است و هم افزایی بین نهادهای دینی و فرهنگی وجود ندارد.
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: نظام اداری و مدیریتی ما آن مقداری که درمان را جدی گرفته، ورزش همگانی و پیشگیری را مورد توجه قرار نداده است.