• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۴۹۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کشف باکتری‌هایی به بزرگی مگس!

دانشمندان باکتری‌های پیچیده‌ای که بزرگ‌تر از مگس میوه هستند و دی‌ان‌ای خود را در یک کیسه غشایی حمل می‌کنند، کشف کردند.

کشف باکتری‌هایی یه بزرگی مگس!به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: باکتری‌ها مانند کابوس‌های شبانه هستند، اما می‌توانیم با این واقعیت که آن‌ها بسیار کوچک هستند و در واقع با چشم غیرمسلح نامرئی هستند، احساس آرامش کنیم.

اما به نظر می‌رسد دیگر اینطور نیست، چرا که بر اساس گزارشی که به تازگی منتشر شده، دانشمندان یک باکتری بزرگ‌تر از مگس میوه را کشف کرده‌اند.

محققان همچنین گزارش داده‌اند که از پیچیدگی این باکتری شگفت زده شده‌اند.

ممکن است فکر کنید که این باکتری به این بزرگی ممکن است چند سلولی باشد، اما در واقع هنوز یک موجود تک سلولی است. با این حال می‌تواند تا ۲ سانتی‌متر طول داشته باشد و به شکل یک رشته است.

این باکتری یک ویژگی عجیب دارد که آن را از اکثر باکتری‌های دیگر متمایز می‌کند و آن اینکه تمام مواد ژنتیکی خود را در یک کیسه غشایی حمل می‌کند، در حالی که بیشتر باکتری‌ها دی‌ان‌ای خود را در اطراف شناور می‌گذارند. به این ترتیب، این میکروب را می‌توان در جایی بین یک پروکاریوت و یک یوکاریوت طبقه‌بندی کرد.

پروکاریوت‌ها موجوداتی هستند که به دلیل عدم وجود غشای داخلی فاقد هسته مشخص و سایر اندامک‌ها هستند در حالی که یوکاریوت‌ها مانند حیوانات، گیاهان و قارچ‌ها حاوی هسته و سایر اندامک‌های متصل به غشاء هستند.

"کریس گرینینگ" میکروبیولوژیست دانشگاه "موناش" که عضوی از این مطالعه جدید نبوده است، می‌گوید: اغلب، باکتری‌ها را به‌عنوان شکل‌های کوچک، ساده و تکامل نیافته حیات و به اصطلاح، «کیسه‌های پروتئینی» در نظر می‌گیرند. اما این باکتری نشان می‌دهد که همیشه این گونه نیست.

همچنین مشخص شد که این باکتری جدید، یک کیسه دوم پر از آب را با خود حمل می‌کند که بیش از ۷۰ درصد از حجم کل این باکتری را تشکیل می‌دهد. این ویژگی کاملاً شبیه به یک باکتری از جنس "تیومارگاریتا" (Thiomargarita) است که حامل همین کیسه است.

محققان پس از انجام تجزیه و تحلیل ژنتیکی، نتیجه گرفتند که این باکتری تازه کشف شده احتمالاً متعلق به همان جنس است و آن را "تی. مگنیفیکا" (T. magnifica) نامیدند.

در چکیده این مطالعه آمده است: طول سلول‌های اکثر گونه‌های این باکتری حدود دو میکرومتر است که در برخی از بزرگترین نمونه‌ها به ۷۵۰ میکرومتر می‌رسند. با استفاده از فلورسانس، اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی در ارتباط با توالی ژنوم، کلسیم را شناسایی کردیم. "تیومارگاریتا مگنیفیکا" یک باکتری با طول سلولی متوسط ​​بیش از ۹۰۰۰ میکرومتر است که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. ما دریافتیم که این سلول‌ها از طریق زیست‌شناسی منحصربه‌فرد بیش از محدودیت‌های نظری اندازه سلول‌های باکتریایی رشد می‌کنند و پلی‌پلوئیدی بی‌سابقه‌ای از بیش از نیم میلیون نسخه از یک ژنوم بسیار بزرگ را نشان می‌دهند و تحت یک چرخه زندگی دوشکلی با تفکیک نامتقارن کروموزوم‌ها در سلول‌های ماده قرار می‌گیرند. این ویژگی‌ها، همراه با تقسیم‌بندی مواد ژنومی و سنتز پروتئین در اندامک‌های متصل به غشاء، نشان‌دهنده افزایش پیچیدگی در نوع "تیومارگاریتا" است و مفاهیم سنتی سلول‌های باکتریایی را به چالش می‌کشد.

این مطالعه جدید در پایگاه داده bioRxiv منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شمارش نفوس و مسکن در سه شهرستان فارس
توضیحات معاون اقتصادی استانداری گلستان درباره کالابرگ یک میلیون تومانی/ ذخایر کالا‌های اساسی در گلستان کافی است
۱۲۴ هزار دانش‌آموز بوشهری از شیر رایگان بهره‌مند شدند
پرونده قاچاق سوخت روی میز تعزیرات
سرشماری هوبره در مناطق آزاد محیط زیست فسا
هوای اصفهان در یک منطقه و دو شهر مجاور قرمز است
دانمارک: واشنگتن تهدید‌ برای تصاحب گرینلند را متوقف کند
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (پانزدهم دی ماه ۱۴۰۴)
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
افتتاح مدرسه قرآنی
شهروند خبرنگار؛ اختلال درطرح‌های توسعه شهرداری نقده
قهرمانی کُشتی‌گیر اصفهانی بعد از گذشت دو دهه
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۵ دی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( پانزدهم دی ماه۱۴۰۴)
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می گیرد
حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می گیرد  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)