• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۸۵۵۳
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
سیاسی » امنیتی و دفاعی
امیر دریادار سیاری:

ارتش کارخانه تولید امنیت

امیر دریادار سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش در یادداشتی به مناسبت ۲۹ فروردین، روز ارتش تاکید کرد: ارتش مصمم تر از گذشته در کنار ماموریت‌های دفاعی خود در تمام صحنه‌هایی که مورد نیاز بوده حاضر است.

ارتش کارخانه تولید امنیتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، یادداشت امیر سیاری به این شرح است:
43 سال از فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) بنیان‌گذار کبیر جمهوری اسلامی ایران در نامگذاری 29 فروردین به نام روز ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد، فرمانی حیات‌بخش که هرچه از آن می‌گذرد، بیشتر از گذشته ارزش و اهمیت آن احساس می‌شود.
در آن روزگار که گروه‌های مختلفی با تفکرات التقاطی در جامعه شعار انحلال ارتش را سر می‌دادند، امام بزرگوار یک تنه در مقابل خواسته‌های شوم آنها ایستاد و فرمودند که ارتش باید بماند. گرچه آن روزها اندیشه و تدبیر بلند امام خمینی (ره) برای برخی ناشناخته بود و قادر به درک آن نبودند، اما تنها چند ماه زمان لازم بود که درستی تدبیر بلند آن بزرگمرد بر همگان ثابت شود.
آری؛ غائله ضدانقلاب در کردستان و غرب کشور که آغاز شد، این ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که با همراهی سایر قوای مسلح و مردم به مقابله با فتنه خطرناکی در آن منطقه پرداخت که هدفش تهدید تمامیت ارضی کشور و تکه پاره کردن ایران عزیز بود و ارتش در این عرصه با هدایت و راهبری فرماندهان مخلص خود مانند شهید صیاد شیرازی حماسه‌ها در کردستان آفرید و ضدانقلاب را تار و مار کرد.
اما این همه ماجرا نبود چراکه آنهایی که چشم دیدن استقلال و عزت این ملت رنج‌کشیده از استبداد را نداشتند، این‌بار در تدارک فتنه‌ای به مراتب بزرگ‌تر برای به زانو درآوردن مردم ایران بودند.

 

ارتش در جنگ، حماسه هاي بزرگي خلق کرد
زمانی که صدام حسین با تصور چندپارگی، عدم انسجام و ناتوان بودن ارتش جمهوری اسلامی ایران دستور حمله سراسری به کشورمان را در ظهر روز 31 شهریور 1359 صادر کرد، شاید این تصور که اولین پاسخ ایران به حمله او تنها 2 ساعت پس از آغاز تهاجم باشد را هیچگاه در ذهن خود نداشت؛ آری! اگرچه ارتش در آن ایام در اثر تصفیه‌های سازمانی پس از انقلاب دستخوش برخی ناملایمات شده بود، اما هنگامی که تمامیت ارضی و کیان میهن اسلامی را مورد تعرض دشمن دید، با تمام توان و آنچه در دست داشت وارد صحنه شد و حماسه‌های بزرگی را در زمین و هوا و دریا خلق کرد که دشمن را تار و مار کرد.
حمله گسترده با 140 فروند جنگنده به مواضع دشمن بعثی در نخستین روز جنگ، عملیات مروارید و نابودی نیروی دریایی عراق در روز 7 آذر 1359، اجرای عملیات پیچیده حمله به H3 در مرز عراق و اردن، حماسه‌آفرینی‌های نیروی زمینی قهرمان در عملیات‌های شکست حصر آبادان، فتح‌المبین، طریق‌القدس، بیت‌المقدس و ... و حماسه ماندگار پدافند هوایی در عملیات والفجر 8 تنها بخشی از کارنامه زرین رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس است که با همراهی همرزمان خود در بسیج مردمی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ماندگارترین حماسه تاریخ ملت ایران را رقم زدند.
ناملایمات و کاستی‌ها هیچگاه ارتش را از اجرای ماموریت اصلی خود که همانا تأمین امنیت ملت بزرگ ایران و مرزهای زمینی، هوایی و دریایی است، باز نگداشت. شاید بهترین نمونه برای آن مقطع ابتدایی دفاع مقدس باشد که نیروهای تجهیزات محور ارتش مانند نیروی هوایی در حالی که به دلیل کمبود قطعات و تجهیزات خود در مضیقه قرار داشتند، با راه‌اندازی جهاد خودکفایی برای اولین بار در کشور، نهضت ساخت قطعات و مقابله با تحریم را آغاز کردند که باعث شد تا آخرین روز جنگ و پس از آن بتوانند در میدان نبرد فعالانه حضور داشته باشند.

 

آغاز نهضت خودکفايي بعد از جنگ 
جنگ که به پایان رسید، ارتش اینبار باید با تجدید قوا و بازسازی موثر خود، قدم‌های بلندتری را برای تامین امنیت کشور برمی‌داشت و همین دلیلی شد برای آغاز نهضت بازسازی و خودکفایی که ثمره آن ساخت و بکارگیری تجهیزات بومی شد که اکنون در خط مقدم دفاع از این سرزمین حضور دارند؛ ساخت انواع تجهیزات و سلاح‌های بومی شامل انواع تانک و نفربر و توپخانه تا ناوشکن و زیردریایی و جنگنده و سامانه‌های پدافند هوایی و همچنین انواع پهپادهایی که امروز به قدرتی موثر در برابر دشمنان ملت ایران تبدیل شده‌اند تنها بخش کوچکی از این راه پیموده شده توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
اما ارتش جمهوری اسلامی ایران را نمی‌توان مجموعه‌ای نام برد که تنها در حوزه دفاع و امنیت کشور فعال است؛ وقوع حوادث و بلایای طبیعی در کشورمان طی سال‌های اخیر روی دیگری از ارتش را به نمایش گذاشت که در شرایط بحرانی و سخت با حضور خود در میدان مردمیاری این‌بار نزدیک‌تر و مستقیم یار و یاور مردم باشد.

 

حضور پررنگ ارتش در حوادث طبيعي 
کیست که صحنه‌های حضور ارتش دوشادوش مردم در زلزله، سیل، صحنه قدم گذاشتن فردی سالخورده بر روی دوش یک سرهنگ ارتشی برای سوار شدن به وسیله نقلیه و ... را به یاد نداشته باشد؟ حضوری که باعث شد فرمانده معظم کل قوا در بیان خود آنجا که فرمودند «خدمات متواضعانه ارتش به مردم سیل‌زده نشان صداقت در شعار ارتش فدای ملت است» مدال پرافتخار خدمت متواضعانه را به مجموعه ارتش جمهوری اسلامی ایران اعطا کنند و از ارتش به عنوان «نمایشگاه ارزش‌های اسلامی» یاد کنند.
امروز هم ارتش جمهوری اسلامی ایران مصمم‌تر از گذشته در کنار ماموریت‌های دفاعی خود در تمام صحنه‌هایی که نیاز کشور بوده حاضر است که مثال اخیر آن در حوزه مقابله با بیماری کرونا و برپایی نقاهتگاه‌ها و در اختیار قرار دادن تخت‌های بیمارستانی، راه اندازی مراکز واکسیناسیون و تنفسی و ... است. ارتش را امروز می‌توان کارخانه‌ای به وسعت جغرافیای جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد که محصولش امنیت است؛ محصولی که ماده اولیه همه فعالیت‌های دیگر در کشور خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هشتم دی ماه۱۴۰۴)
پدر شهید والامقام «تقی حسنی» آسمانی شد
آماده‌باش ستاد مدیریت بحران استان زنجان در پی صدور هشدار نارنجی
برگزاری نشست رویداد تاریخی حماسه ۹ دی در دانشگاه تبریز
اسکان اضطراری ۱۵۰ زائر کربلا در حسینیه اعظم زنجان در پی کولاک شدید
هشدار مه‌گرفتگی و کولاک در جاده یاسوج-بابامیدان و یاسوج-اقلید
تخلیه اضطراری ۶ خانواده در پی سیلاب‌های اخیر لنده
بازگشایی و لایروبی ۴ زیرگذر درگیر سیل در محورهای روستایی زنجانرود
ناپدید شدن ۳ نفر در بارندگی‌های کهگیلویه/ جستجو همچنان ادامه دارد
تکمیل ۹۵ درصد تاسیسات زیربنایی در سایت کوی زنگان زنجان
افتتاح ۲ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ دی ۱۴۰۴
دادستان زنجان: خلع ید از زمین‌های راکد شهرک‌های صنعتی در دستور کار است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، دوشنبه هشتم دی ماه
اوقات شرعی اهواز، ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۸ دی ۱۴۰۴ به افق قم
الکترونیکی شدن خدمات باید به رضایتمندی مردم منجر شود
مهلت ۱۰ روزه بازرس کل لرستان برای ساماندهی دستفروشان
نمایش قصه دوست‌داشتنی روی صحنه جشنواره تونس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
تخلف درج نکردن قیمت
درخواست از شهروندان برای شناسایی متهم
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)