• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۴۵۶۰
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر بابک شکارچی:

تجمع اکثر پزشکان متخصص در ۵ استان اصلی کشور

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی گفت: تجمع اکثر پزشکان متخصص در ۵ استان اصلی و ۵ شهر بزرگ کشور است که سرانه ما در این شهر‌ها و این استان‌ها از آمار‌های جهانی حتی در کشور‌های پیشرفته بسیار بالاتر است.

تجمع اکثر پزشکان متخصص در ۵ استان اصلی کشوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر بابک شکارچی در برنامه روزنه رادیو گفتگو درباره کمبود پزشک و توزیع نامناسب پزشک در کشور افزود: در استان‌های محروم این سرانه به علت توزیع نامناسب پایین‌تر است و در بعضی از موارد کمبود نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: این کمبود‌ها بر اساس آمایش سرزمینی استخراج و معاونت آموزش وزارت بهداشت برنامه‌ای برای افزایش این تخصص‌ها و فوق تخصص‌ها و حتی پزشکان عمومی برای رسیدن به سند سلامت کشور که در وزارت بهداشت تدوین شده شیب مناسبی را در نظر گرفته است که تا ۱۴۰۴ بشود این کمبود‌ها را رفع کرد.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی گفت: بر اساس آمار جمعیت و توزیع پزشکان در هر شهر و استان یک میانگین برای سرانه به دست آمد، این میانگین نشان داد که در هر استانی در چه تخصص‌هایی کمبود داریم، در بعضی مواقع به خصوص یکی دو سال اخیر، تعداد زیادی از همکاران کادر درمان که خدمات درمانی به مردم ارائه می‌کردند به علت شرایط خاص کرونا و مشکلاتی که بود مهاجرت کردند و این باعث شد این نمودار و تغییرات دچار مشکل شود.

دکتر شکارچی افزود: فرمول مهاجرت معکوس پیچیده است، دو دسته از همکاران در کشور‌های دیگر اقامت دارند یا در آنجا تحصیل کردند ترغیب کنیم که برگردند، این افراد یا از دانشگاه‌هایی هستند که از لحاظ ما کیفیت و اعتبار دارند و اعتبار سنجی شدند یا از دانشگاه‌هایی که از لحاظ کیفی و سطح آموزش و معلومات مناسب نیست، از این رو شرایط به گونه‌ای است که روند مهاجرت معکوس موفق نبوده است.

وی ادامه داد: امسال برنامه داریم تا بتوانیم یک همایش بزرگ با حضور پزشکانی که مهاجرت داشته‌اند یا به هر علتی در دانشگاه‌های معتبر در خارج از کشور تحصیل می‌کنند تعادل ایجاد کنیم آماری که داریم نشان می‌دهد که مهاجرت سیر صعودی دارد.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی با تأکید بر اینکه انگیزه کسانی که تخصص می‌گیرند ارائه خدمات سلامت به مردم است، گفت: خیلی از این همکاران که در مناطق محروم کار می‌کنند بیشتر از مشکلات جانبی شکایت می‌کنند تا از خدمت در مناطق محروم، اگر ما شرایطی مشابه شرایط شهر‌های بزرگ برای همکاران و کادر درمان فراهم کنیم به طور قطع آن‌ها نیز دوست دارند خدمات خود را آنجا ارائه کنند.

دکتر شکارچی با بیان اینکه درآمد برخی متخصصان در مناطق محروم ۸ تا ۹ میلیون تومان است، افزود: سازمان برنامه و بودجه باید برنامه‌ای برای تأمین بودجه این افراد به وزارت بهداشت بدهد، قبل از این که ظرفیت پزشکی را بالا ببریم، بهتر است برای تأمین رفاه و امکانات متخصصان در استان‌ها و شهر‌های محروم اقدام کنیم، در این صورت در کمتر از یک سال می‌شود خیلی از این مشکلات را حل کرد.

وی ادامه داد: برای توزیع عادلانه باید شرایطی را فراهم کنیم که به طور مثال جراح عروق در هر مرکزی باشد و امکانات لازم را نیز داشته باشد، در کنارش یک سیستم آنژیوگرافی و یک رادیولوژیست باشد که به او کمک کند، این موضوعات را به عنوان طرح آزمایشی با وزارت بهداشت در حال رایزنی هستیم، هر چند در این شرایط کار سختی است، اما در حال انجام است.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: اولویت‌های وزارتخانه، تربیت نیرو‌های متخصص بر اساس بومی بودن است، اما باور کنید حتی نگه داشتن این بومی‌ها نیز سخت شده است، اگر همکاری ما با وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه بهتر باشد کمتر از ۴ سال می‌توان نتایج آن را دید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرخ بیکاری کرمان زیر میانگین کشوری
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی سرپرستان خانوار افتتاح شد
تعطیلی ۸ مدرسه غیردولتی متخلف/ عزل ۲۳ مدیر خاطی
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
افتتاح ۱۱ طرح عمرانی روستایی در نکا با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان
تحقق مدرسه تراز انقلاب اسلامی
رشد ۱۹ برابری طرح های دهه فجر شهرستان سرخس
افتتاح نیروگاه خورشیدی درروستای بهرام آباد چهارمحال و بختیاری
برگزاری دومین رویداد گندم در ارومیه
اقدامات حفاظتی و استحکام بخشی در تالار‌های کاخ گلستان
بهره‌برداری از ۷۱ طرح عمرانی‌ و خدماتی در فریدن
دستگیری سارقان کیف دستی و گوشی در بیرجند
افتتاح ۷ واحد مسکونی مددجویی در عنبرآباد
از اکران فیلم سینمایی مارون به صورت رایگان برای مردم تا راهیابی این فیلم به جشنواره ملی
اهدای عضو جوان ۱۸ ساله در یزد
افتتاح روستا بازار و عرضه مستقیم محصولات پروتئینی در بجنورد
خاموشی ۴۵ دستگاه ماینرغیرمجاز در اراک
ذخیره ۱۷ میلیون‌تنی معدن جدید در اردبیل کشف شد
کاهش ۲۹ درصدی تصادفات درون و برون شهری منجر به فوت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)