• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۶۶۳۷
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

نمایشگاه گل و گیاه، گامی برای تسریع فرآیند عرضه

شهردار تهران گفت: طبق آمار سال ۹۷ ایران در دنیا هفدهمین کشور تولیدکننده گل و گیاه و در بخش صادرات صد و هفتمین کشور هست و این نشان می‌دهد که راه درازی در پیش داریم.

نمایشگاه گل و گیاه، گامی برای تسریع فرآیند عرضهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زاکانی در مراسم افتتاح هجدهمین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته- شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱- ضمن تشکر از زحمات ۱۵ هزار تولید کننده در این نمایشگاه و حضور نمایندگان و سفرای کشور‌های مختلف که با فراهم کردن زمینه صادرات قوام بخش مسیر صنعت گل و گیاه هستند، اظهار کرد: از آقای مختاری باید تشکر کنم که ظرفیت ۴۶ هزار هکتار بافت پیرامونی و ۱۳ هزار فضای سبز داخل شهر تهران را برای ما رقم زدند.

شهردار تهران افزود: ناظر به حوزه گل و گیاه از نظر زیبایی شناسی و ایجاد رضایتمندی در دهنده و گیرنده گل، قدمت تاریخی بلندی برای ایرانیان وجود دارد و شاخه دست داریوش در تخت جمشید حکایت از یک فرهنگ ۲۵۰۰ ساله دارد که توجه به زیبایی و ایجاد آرامش بخشی را مدنظر قرار داده است.

وی ادامه داد: توجه به اقلیم و این فرهنگ و ۴ فصل بودن کشور و وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی و ۱۵ هزار مجموعه مولد در ایران حائز اهمیت است؛ طبق آمار سال ۹۷ ایران هفدهمین کشور تولیدکننده گل و گیاه دنیا است، اما در بخش صادرات صد و هفتمین کشور هستیم و این نشان می‌دهد که راه درازی در پیش داریم و باید قابلیت‌ها را بشناسیم و انتقال این قابلیت‌ها را تسهیل کنیم چرا که گلوگاه‌های جدی در این زمینه وجود دارد.

زاکانی اضافه کرد: هلند ۷ میلیارد دلار در سال از این صنعت دریافت می‌کند؛ نرم جهانی سرانه مصرف گل ۱۰۰ شاخه است، اما در اروپا این عدد ۲۰۰ شاخه گل و در ایران بسیار کمتر است؛ برای بهبود این وضعیت در سطوح مختلف شهرداری می‌تواند کمک حال تولید کنندگان و صادر کنندگان باشد؛ سطح اول گذر از کاشت سنتی به شرایطی است که با علم و دانش ظرفیت‌های بهتری برای کشور رقم بزند البته باید محدودیت‌ها را نیز در نظر بگیریم، مثلا اگر محدودیت آب که مشکلی جهانی است مورد توجه قرار نگیرد این گلوگاه به تنهایی این صنعت را زمین‌گیر می‌کند.

شهردار تهران بیان کرد: موضوع بعدی موضوع کیفیت گل‌ها است که می‌تواند گل ما را قابل رقابت کند، هر چند برخی گل‌ها به صورت ژنتیکی اختصاص به ما دارند، اما توجه به کیفیت می‌تواند داشته ما را به عنوان ظرفیت بهتر برای دیگران فراهم کند؛ مسأله بعدی بحث فرهنگ سازی است که می‌تواند در داخل کشور سرانه را بالا ببرد؛ شناساندن و فرهنگ سازی برای سایر کشور‌ها نیز بسیار مهم است تا ایران به عنوان پایه اصلی صنعت گل مورد توجه قرار گیرد؛ برخی کشور‌ها گل‌های ما را به نام خودشان بسته بندی می‌کنند.

وی عنوان کرد: ذائقه‌ها در بخش گل و گیاه متفاوت از گذشته است؛ بنابراین توجه به بسته بندی و حمل و نقل می‌تواند شرایطی ایجاد کند که سرانه پایین مصرف گل را ارتقا داد و فاصله میان تولید و صادرات را کم کرد.

زاکانی یادآور شد: علاوه بر این بخش گیاهان دارویی و پایه قرار گرفتن این گیاهان برای ۲۵ درصد از تولیدات دارویی گیاهی در جهان نیاز به توجه ویژه دارد تا ما در این بخش حرف جدی و اساسی داشته باشیم و بازار بزرگی از کار، تلاش، کوشش و تولید را برای کشور رقم بزنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه با صنعتی مواجهیم که نیازمند توسعه، کار، تلاش و دگرگونی بر پایه دانش و شناخت و شناساندن آن در داخل و خارج از کشور است، ادامه داد: امیدواریم این نمایشگاه مقدمه و گامی باشد برای اینکه سرعت گذشته خود را بیشتر کنیم و داشته هایمان را فراتر از امروز و دیروز در اختیار مخاطبان داخلی و خارجی قرار دهیم؛ از نظر حس زیبایی شناختی انسان، توجه به گل به عنوان یک زیبایی و قداست مورد توجه قرار می‌گیرد.

زاکانی در ادامه در پاسخ به موارد مطرح شده یکی از تولیدکنندگان حاضر در مراسم درباره رانت و قاچاق در صنعت گل و گیاه افزود: موضوع قاچاق زخمی بر پیکر جامعه است که در آن عناصر سودجو به دنبال حجم بالا و با کیفیتی از منابع هستند؛ آنچه که شالوده نظرات شما است در دولت مطرح می‌کنم؛ دولت این اهتمام را دارد که ریشه قاچاق را بخشکاند و مبارزه با آن نیازمند یک عزم و همت بالا است؛ بنده این آمادگی را دارم و آمادگی دولت نیز وجود دارد تا بلای خانمان سوز قاچاق در بخش گل و گیاه نیز ریشه کن شود.

در پایان این مراسم، هجدهمین نمایشگاه گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته افتتاح شد و شهردار تهران از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید به عمل آورد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چمران : در طرح حریم مصوبه استانداری اجرایی نیست و باید اصلاح شود
تولید فیلم کوتاه «نگار» در نیشابور 
پایان اردوی تیم‌های ملی جودوی بانوان در نوشهر
بررسی وضعیت تعیین تکلیف سینما هجرت
مراقب درگاه‌های جعلی جمع‌آوری نذورات محرم باشید
رضا ستاری‌پور سکان‌دار جدید صداوسیمای زنجان شد
دوباره عازم تسخیر خیبر است علی ...
روزنامه‌های استان فارس ۲ تیرماه ۱۴۰۵
 طنین وفاداری مردم اسلامشهر در ۱۱۴ شب اجتماعات؛ تجدید میثاق با رهبری شهید
فوت بانوی ۸۰ ساله در پی برخورد با تراکتور در ساروق
تشییع و خاکسپاری پیکر جانباز شهید در درچه
خدمات درمانی کاروان سلامت در روستای دشت بیرم کازرون
۶۲ هزار واحد مسکن روستایی ارومیه نیازمند مقاوم‌ سازی هستند
یادواره شهید حسن زمانی در بویین میاندشت
تصادف در جاده کازرون به کنارتخته با ۲ مصدوم
اهدای خون در روستای کوشک هزار بیضا
نشستی برای اقتصاد دیجیتال کشور
تعطیلی فرهنگسرا‌ها و کتابخانه‌های کیش در تاسوعا و عاشورای حسینی
زنجان مهیای حماسه‌آفرینی در یوم‌العباس
آزادسازی بیش از ۳ هکتار از اراضی واقع در بستر و حریم رودخانه‌های خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد
عراقچی: برخی دارایی‌های مسدودشده ایران آزاد شدند
نشست قرارگاه امنیتی و دفاعی استان مرکزی به ریاست فرمانده سپاه حضرت روح‌الله
بیانیه مشترک قطر و پاکستان درباره مذاکرات سوئیس
مورینیو: بیرانوند باید در تیم‌های بزرگ اروپایی باشد
جام جهانی ۲۰۲۶، تمجید بوفون از عملکرد بیرانوند
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵
به نقض تفاهم‌نامه واکنش سنگین خواهیم داشت
تمجید کورتوا از بیرانوند
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲
توضیح وزیر کشور درباره زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها
بازتاب درخشش بیرانوند مقابل بلژیک در رسانه‌های خارجی
گلزنان جام جهانی ۲۰۲۶، ادامه پیشتازی مسی، اونداو و دیوید
۳ کشته و یک زخمی بر اثر تصادف ۲ سواری پژو پارس در محور طبس _ یزد
فرآیند ساماندهی سهام عدالت، تابستان نهایی می‌شود
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۸ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۷ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۲ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
آسمانی شدن مادر شهید والامقام اشتیاقی در مِشکان شهرستان نی ریز  (۱ نظر)
آغاز عملیات عمرانی شهر گوزلدره با اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی  (۱ نظر)