پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای حقوق بشر اروپا - مدیترانه گفت: اسرائیل از سال ۲۰۰۰ میلادی تا کنون ۵۵ خبرنگار فلسطینی و غیر فلسطینی را به شهادت رسانده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ ”رامی عبده“ رئیس شورای حقوق بشر اروپا - مدیترانه با بیان اینکه شهادت خبرنگار الجزیره، رسوایی رژیم اشغالگر در ارتکاب اینگونه جنایتها را آشکارتر کرده است، نبودن اراده بین المللی جهت مجازات عوامل اینگونه جنایتها را تاسف بار خواند.
”عبده“ که از استانبول و درباره شهادت شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره سخن میگفت، اظهار داشت: پیش از هر چیز این مصیبت بزرگ را به شبکه الجزیره و مردم فلسطین تسلیت میگویم. این مصیبت یک اتفاق شخصی یا حادثهای ویژه مردم فلسطین نیست، بلکه ابعاد این جنایت را باید در سطح مباحثی، چون آزادی بیان و دفاع از حقوق بشر جست و جو کرد.
وی افزود: آنچه آشکار است اینکه واکنشها به این اتفاق، با حزن، خشم و محکومیت همراه بود، اما به نظر میرسد آنچه در این میان با شهادت شیرین ابوعاقله بیشتر همراه شده است حزن و اندوه و خشمی گسترده است، زیرا بر حسب عادت در این جنایت نیز شاهد نقل قولهای متناقض و متضاد منابع اسرائیلی بودیم. تلاششان این است که به نوعی این جنایت را تحت الشعاع قرار دهند. آنان در آغاز تلاش کردند با نقل قولهایی که در اسرائیل سابقه بسیاری نیز دارد، افراد مسلح فلسطینی را مقصر جلوه دهند و با این کار، حقایق را کتمان کنند و پس از آن، از آغاز تحقیق درباره این جنایت خبر دهند.
رئیس شورای حقوق بشر اروپا - مدیترانه ادامه داد: خشم ناشی از این جنایت را نمیتوان به یک یا چند سازمان حقوق بشری یا سازمان حقوقی خاص منحصر کرد، چون هر تریبونی که توان واکنش داشت، خشم و غضبش را از این جنایت آشکار و به نوعی از آزادی بیان و آزادی عمل رسانه نشان داد. در بخش شخصیتها نیز هیچ واکنشی را ندیده ایم؛ مگر اینکه آن فرد این جنایت را محکوم کرده و خواستار جدیت در بازخواست عوامل جنایت شده باشد.
وی اضافه کرد: متاسفانه اسرائیل به سیاست برخورد و سرکوب اطلاع رسانی آزاد و برخورد با سیاست تبیین واقعیتهای فلسطین ادامه میدهد. چون این روند، راهبرد رسمی آنان است. وزارت امور راهبردی و همچنین وزارت امور خارجه اسرائیل و حتی سخنگویان رسانهای وابسته به اشغالگران تلاش گستردهای را آغاز کرده اند تا بتوانند این جنایت را تحت الشعاع دروغ پردازی هایشان قرار دهند.
”رامی عبده“ افزود: به صراحت باید گفت در حوزه بین الملل، ارادهای برای بازخواست چنین جنایتکارانی در اسرائیل دیده نمیشود. اما ابعاد چنین جنایت هایی، بیش از هر زمانی برای جهانیان آشکار شده است تا به نوعی این رسوایی حاشیه مانور را برای این رژیم محدود کند. اسرائیل از سال ۲۰۰۰ میلادی تا کنون ۵۵ خبرنگار فلسطینی و غیر فلسطینی را به شهادت رسانده و هر بار مدعی تحقیق درباره این جنایتها شده، اما پس از مدتی روشن شده هیچ جدیتی برای پیگرد عوامل جنایت وجود نداشته است.