• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۰۵۷۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

روند افزایشی کرونا در بیش از ۱۱۰ کشور جهان

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: روند کرونا در بیش از ۱۱۰ کشور جهان افزایشی است.

روند افزایشی کرونا در بیش از ۱۱۰ کشور جهانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا؛ دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه هفتاد و دومین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا افزود: هم اکنون، ویروس غالب جهان، BA.۴ و BA.۵ است، البته در هند، زیرسویه BA.۲.۷۵ شناسایی شده است که سازمان جهانی بهداشت، موارد آن را رصد می‌کند.

وی ادامه داد: روند مبتلایان، بستری‌ها و اندکی نیز مرگ و میر بیماران کووید ۱۹ در کشور‌های جهان رو به افزایش است، به گونه‌ای که در ۴ منطقه از ۶ منطقه سازمان جهانی بهداشت این افزایش موارد، گزارش شده است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در روز‌های اخیر موارد ابتلا به کرونا در کشور به بیش از ۲ هزار و بستری‌های جدید به حدود ۳۰۰ نفر رسیده، بنابراین توصیه کمیته علمی این است که حتی در فضا‌های باز که افراد، تجمع دارند و همچنین در فضا‌های بسته و وسایل نقلیه عمومی مانند هواپیما، مترو، قطار و اتوبوس حتما در کنار رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، ماسک نیز استفاده شود.

جماعتی با اشاره به مصوبه کمیته ملی واکسن مبنی بر تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا، افزود: افراد بالاتر از ۱۸ سال که بیشتر از ۶ ماه از آخرین تاریخ تزریق شان می‌گذرد، می‌توانند نوبت یادآور واکسن (سوم و یا چهارم) را تزریق کنند، همچنین گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال که نقص سیستم ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای دارند، می‌توانند نوبت یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند.

وی ادامه داد: باتوجه به شرایط کشور، مناسبت‌های پیش رو، بازگشایی مراکز آموزشی و شیوع زیرسویه‌های اُمیکرون در کشور به ویژه BA.۵ که بر اساس گزارش‌های انستیتو پاستور ایران، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد موارد کنونی ویروس در گردش کشور، از نوع BA.۵ است، باید همچنان در جامعه به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و تزریق نوبت یادآور توجه باشد.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: به نظر می‌رسد که زیرسویه BA.۵ بیشتر از دیگر زیرسویه‌های اُمیکرون در کشور در گردش باشد.

جماعتی افزود: قدرت سرایت زایی این زیرسویه بسیار بالا است، اگرچه شدت بیماری زایی، میزان درگیری ریه و مرگ و میر آن بر اساس گزارش‌های مجامع بین المللی، کمتر از سویه‌های قبلی همانند دلتاست، اما باتوجه به عوارض بعد از کرونا، باید بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و تزریق نوبت یادآور واکسن تمرکز کنیم تا شدت بیماری افراد و گردش ویروس در جامعه کمتر شود.

وی درباره علائم زیرسویه BA.۵ ادامه داد: این زیرسویه، علائم اختصاصی ندارد و همانند دیگر زیرسویه‌های اُمیکرون با علائم سیستم تنفسی فوقانی و تب، لرز، ضعف، گلودرد، عطسه و سرفه بروز می‌کند، زیرسویه BA.۵ در افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند یا افرادی که واکسینه نشده اند و سن بالا دارند، حتی می‌تواند منجر به بستری و یا مرگ و میر شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به نقش پروبیوتیک‌ها در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ گفت: مطالعات نشان داده است که در برخی کشور‌ها مانند کره جنوبی، پروبیوتیک‌ها در کنار دیگر درمان‌ها می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضع بیماران کووید ۱۹ داشته باشد.

جماعتی افزود: در کشور ما مصرف آنتی بیوتیک‌ها بی رویه است که موجب بهم خوردن میکروارگارنیسم‌های روده‌ای می‌شود، مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند در تنظیم سیستم ایمنی، کمک به درمان و پیشگیری از بیماری‌های عفونی همانند کووید ۱۹، تاثیر داشته باشد؛ بنابراین توصیه می‌شود که لبنیات و دارو‌های حاوی پروبیوتیک، مصرف شود.

وی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به آبله میمونی در جهان گفت: سازمان جهانی بهداشت باتوجه به افزایش موارد این بیماری در دنیا که بر اساس آخرین آمارها، بیش از ۸ هزار و ۲۰۰ مورد بوده، هشدار داده است و در کشور ما نیز باتوجه به شناسایی این بیماری در ترکیه و امارات، باید گوش به زنگ باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای تجهیزات پزشکی به هلال احمر سروستان
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
برگزاری جشنواره مالک اشتر در شهرستان جاسک
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
توسعه بدون ملاحظه محیط زیست، توسعه نیست
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
وزیر خارجه ونزوئلا: در شورای امنیت به پیروزی رسیدیم
زلزله ۶.۲ ریشتری ژاپن را لرزاند
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
تأکید وزیران امور خارجه ایران و کوبا بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه
تیراندازی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا
ساخت اردوگاه پنج هزار متری والیبال ایران
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های صنعتی
لغو مسابقات فوتبال در تهران در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه
صدور دستور موقت برای بازیکن تیم فوتسال گیتی پسند
«کاپیتان»، به زودی در شبکه سه سیما
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شریفی به فجر سپاسی پیوست
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
غیر حضوری شدن مدارس تهران
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)