• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۶۷۶۱
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰

فوت و فن‌ پخت سمنوی خانگی

سمنو یکی از سین‌های سفره هفت سین است و سمبل قدرت، خیر و برکت یاد می شود.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما سَمَنو از جوانه گندم و آرد درست می‌شود. ریشه پخت این دسر شیرین و خوشمزه به خراسان برمی‌گردد. از سمنو به عنوان قدرت، خیر و برکت  یاد می شودو  برای همین سمنو را برای سفره هفت سین درنظر می‌گیرند. شما می‌توانید سمنو را در خانه، خودتان تهیه کنید:

مواد لازم برای تهیه سمنو

گندم: ۱ کیلوگرم

آرد گندم: ۳ کیلوگرم

آب: ۵ لیتر

یک کاسه  سمنو با تزیینات پسته و بادام

طرز تهیه سمنو

۱. ابتدا باید گندم را تمیز و قسمت‌های زائد آن را جدا کنید. سپس گندم‌ها را با آب سرد بشویید و آن‌ها را در آب سرد قرار دهید؛ به اندازه‌ای که آب ۱ الی ۲ بند انگشت بالاتر از گندم باشد. گندم را باید به مدت یک الی دو روز در آب خیس کنید. حتما در این مدت سه مرتبه آب گندم را عوض کنید تا بو نگیرد. پس‌از ۴۸ ساعت، شاهد سفیدشدن سر گندم‌ها خواهید بود.

۲. در مرحله بعدی گندم‌ها را از آبکش رد کنید و روی آن‌ها آب سرد بریزید و خوب بشویید. سپس گندم‌ها را در یک پارچه تمیز قرار دهید و یک پارچه مرطوب و تمیز هم روی گندم‌ها قرار دهید و ۴۸ ساعت دیگر صبر کنید تا گندم‌ها جوانه بزنند. نکته مهم در این مرحله مرطوب نگه داشتن پارچه است.  پس‌از گذشت دو روز، گندم‌ها ریشه‌دار می‌شوند.   

روزی ۳ یا ۴ بار با یک اسپری آب بپاشید تا خشک نشوند. یادتان باشد که رطوبت زیاد هم باعث ترشیدگی و گندیدگی جوانه‌ها می‌شود.

۳. گندم‌ها را در یک دستگاه غذاساز، چرخ‌گوشت یا مخلوط‌ کن بریزید تا له شوند. گندم له‌شده را در یک فیلتر بزرگ یا یک کیسه پارچه‌ای بریزید و سپس فشار دهید تا شیره آن خارج شود. کیسه پارچه‌ای را به‌خوبی فشار دهید تا پوسته گندم از محتویات داخل پوسته جدا شود و بیرون بریزد.

۴. مقداری آب به شیره خارج‌شده از گندم اضافه کنید و دوباره آن‌ها را داخل کیسه پارچه‌ای بریزید و برای بار دوم فشار دهید.

۵. عصاره گندم را با آرد مخلوط کنید و درون قابلمه‌ای روی اجاق قرار دهید و به‌خوبی هم بزنید. بهتر است ابتدا آرد را در قابلمه بریزید و کم کم شیره به‌دست آمده را به آن اضافه کنید. حواستان باشد باید مدام گندم را خوب هم بزنید، زیرا گندم بلافاصله آب خود را از دست می‌دهد و بوی سوختگی می‌گیرد. باید آن‌قدر هم‌زدن را ادامه دهید تا سمنو به نقطه جوش برسد. حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه طول می‌کشد تا به نقطه جوش برسد و رنگ آن تیره شود. هم‌زدن سمنو تا جوشیدن باید بدون وقفه ادامه یابد.

۶. زمانی‌ که سمنو به‌خوبی جوشید و رنگ آن تیره شد، شعله را روی درجه متوسط قرار دهید تا آب داخل قابلمه بخار و حجم آن کم شود. در این مرحله دیگر نیازی به هم‌زدن نیست؛ چون مواد ته‌نشین نمی‌شود. اگر هر چند دقیقه یک بار هم محتویات داخل قابلمه را هم بزنید، کافی است.

۷. بعد از دو ساعت که سمنو با شعله متوسط به‌ جوشیدن ادامه داد و به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را پایین بیاورید، یک دم‌کنی روی قابلمه قرار دهید و در آن را ببندید تا بپزد.

۸. حدودیک الی یک و نیم ساعت طول می‌کشد تا رنگ آن تیره شود. پس از آن، سمنو آماده است. می‌توانید چند بادام با پوست هم داخل آن قرار دهید و پس از سردشدن، آن را سرو کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادی ۱۲ زندانی زن جرایم غیرعمد در گیلان
تعطیلی اداره‌ها، مدارس و بانک‌ها در مراغه
سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی
غیرحضوری شدن مدارس سنندج و سقز
تعطیلی مدارس و ادارات در مراغه
وجود گره‌های ترافیکی با وجود اصلاح هندسی خیابان‌ها در سال‌های گذشته در شهر قم
قدردانی مسئولان صداوسیما از عملکرد شبکه خاوران در پوشش سفر رئیس‌جمهور
موفقیت سمنان در تولید برق خورشیدی در کشور
تخلف درج نکردن قیمت
برنامه ۲۰ بندی دولت
برد پرگل بانوان ملوان بندرانزلی مقابل ایساتیس کران فارس
پیام تقدیر مدیر آموزش وپرورش آبادان در پی کسب رتبه نخست رادیو آبادان
مشکل ۳۰ ساله اسناد شهرک فرهنگیان نرماشیر برطرف شد
شورای برنامه‌ریزی محور پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای استان است
ثبت اسناد ؛ راهکاری مهم برای امنیت و شفافیت معاملات
سپیدان میزبان اردوی تیم ملی اسکی آلپاین
مهر و موم مرغ فروشی متخلف در آستارا
مساجد سیستان و بلوچستان آماده‌ی میزبانی از معتکفین
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضا
امضای تفاهم‌نامه استراتژیک برای توسعه مدل زبانی بزرگ بومی در قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود
ورود سامانه بارشی به استان اصفهان از فردا شب
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
بارش برف و باران از فردا در کرمانشاه آغاز می شود
هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غرب کشور
همه باید از ایران دفاع کنیم
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
انتخابات تناسبی، مشارکت در انتخابات شوراها را رونق می‌دهد
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۱ نظر)
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه  (۱ نظر)
رزمایش تخصصی امداد و نجات پدافند هوایی ارتش برگزار شد  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضاست  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)