• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۰۰۳۹۷
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱

فواید خوردن نعناع در ماه مبارک رمضان

بسیاری از ما به دلیل نوشیدن آب و چای فراوان بعد از افطار و هم چنین پرخوری، دچار نفخ و درد معده می‌شویم. نعناع، نفخ را از بین می‌برد و در تسکین درد‌های معده موثر است.

فواید خوردن نعناعبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، نعناع گیاهی است که در دو نوع خودرو و کاشته شده می‌روید. نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان می‌باشد و جز سبزی‌های خوراکی است. از محل گره‌های ساقه، ریشه‌هایی خارج می‌شوند که ساقه جدید را درست می‌کنند؛ بنابراین اگر شما فقط یک ساقه نعناع در باغچه خود بکارید، به زودی تمام باغچه شما پر از نعناع می‌شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می‌گویند.
نعنایی که به عنوان سبزی خوردن مصرف می‌کنیم، با نعنایی که به صورت خودرو در کوه می‌روید متفاوت است. البته از نظر شکل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای کوهی قوی‌تر است. البته خوردن نعنایی که پرورش داده می‌شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می‌گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می‌شود. در مواردی که ناراحتی‌های معده وجود دارد، خوردن نعنای تازه نه تنها معده را ناراحت نمی‌کند، بلکه درمان کننده‌ی ناراحتی معده هم می‌باشد.
نعنای کوهی یا نعنای فِری، از نظر کاربرد و خواص از نعنای معمولی که پروزش داده می‌شود، بسیار عالی تر، قوی‌تر و مؤثرتر است. این گیاه در دامنه‌ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و در کرم‌هایی که برای پوست ساخته می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه، گل‌های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت‌های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه‌ی آن است. شاید ندانید که مصرف برخی سبزیجات از جمله نعناع در ماه رمضان چه تاثیر شگرفی بر بدن تان می‌گذارد. نعناع یکی از بهترین گیاهان دارویی برای روزه داران است. از این سبزی خوش بو در غذا‌های تان استفاده کنید.
چرا باید از میان سبزیجات، نعناع را به عنوان گیاهی دارویی بر سر سفره‌ی افطار و سحری قرار دهیم؟

راجع به خواص دارویی نعناع بیشتر بدانید.
دستگاه گوارش
بسیاری از ما به دلیل نوشیدن آب و چای فراوان بعد از افطار و هم چنین پرخوری، دچار نفخ و درد معده می‌شویم. نعناع، باد معده را از بین می‌برد و در تسکین درد‌های معده موثر است. از سوی دیگر، در ماه رمضان به علّت تغذیه‌ی نادرست و کم تحرکی، اکثر افراد دچار یبوست می‌گردند. نعناع فیبر فراوانی دارد و یبوست را بهبود می‌بخشد.
پوست
پوست صورت، در ماه رمضان به علّت کم آبی بدن، خواب ناکافی و تغذیه‌ی نادرست، دچار خشکی و آکنه می‌شود. نعناع، التهاب پوست را می‌گیرد. نعناع سرشار از بتاکاروتین و ویتامین C است و در بهبود آکنه و نرمی پوست موثر واقع می‌شود.
کلیه
در ماه رمضان تشنگی طولانی مدت، باعث کم آبی بدن شده و کلیه‌ها کارکرد همیشگی را ندارند. در نتیجه سم بیشتری در بدن ذخیره می‌شود. نعناع خاصیت ادرارآوری دارد و با به کارانداختن کلیه ها، سموم را از بدن دفع می‌کند.
سردرد
سردرد‌های میگرنی معمولاً در ماه رمضان به عللی از جمله کم آبی بدن، کم خوابی و… بیش از دیگر موقعیت‌ها عود می‌کنند. نعناع منتول زیادی دارد و منتول ماده‌ای ضد درد است. استفاده‌ی موضعی نعناع به همراه روغن زیتون و یخ نیز می‌تواند به کاهش درد‌های میگرنی کمک کند.
کاهش وزن
افراد در ماه رمضان برخلاف انتظارشان، دچار اضافه وزن می‌شوند و باید بیشتر مراقب تغذیه‌ی خود باشند. امّا اگر در غذا خوردن زیاده روی کردید، نگران نباشید. نعناع سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد و میزان چربی سوزی را بالا می‌برد. هم چنین اگر نعناع را پیش از غذا یا همراه با غذا میل کنید، فیبر فراوان آن باعث احساس سیری زودرس می‌شود و از اضافه وزن تان جلوگیری می‌کند.
رفع بوی بد دهان
نعناع به رفع بوی بد دهان در ماه رمضان ، خنک کردن بدن در تابستان و رفع بی خوابی‌های ماه رمضان و … کمک می کند؛ بنابراین نعناع را پیش از غذا، همراه با غذا و پیش از خواب مصرف کنید تا سالم‌تر بمانید.

فواید خوردن نعناعخواص درمانی نعناع
* نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشک است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی‌تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می‌کنند که مصارف طبی مختلفی دارد.
* نعنا باد شکن است و گاز معده و روده را از بین می‌برد.
* تقویت کننده معده و بدن است.
* ضد تشنج و ضد سرفه است.
* نعناع مسکن، آرام بخش و قاعده آور است.
* برای بی خوابی، کم خوابی و ناراحتی‌های شبانه یک داروی موثر است.
* استفاده از نعنا، درد شکم را برطرف می‌کند.
* نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می‌باشد.
* نعناع ناراحتی‌های عصبی را برطرف می‌کند.
* برای تسکین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.
* آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می‌کند.
* کمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می‌برد.
* نعناع کرم‌های روده و معده را می‌کشد.
* برای از بین بردن سکسکه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.
* یک فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می‌کند.
* نعناع ادرار را زیاد می‌کند.
* برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره کنید.
*برای رفع قولنج و درد‌های روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید.
* در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید.
* نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می‌آورد.
* نعناع بهترین دوست کبد است. کبد را تمیز کرده و صفرا را رقیق می‌کند و کلسترول خون را پایین می‌آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید.
منبع: سایت نمناک

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ساخت پیل سوختی کاغذی زیستی یک‌بارمصرف برای نشانگرهی پزشکی
حمام تاریخی خان خمین مرمت شد
آیین ازدواج آسان ۲۳ زوج جوان در شهر چاه مبارک شهرستان عسلویه
در طرح کالابرگ ماهانه یک میلیون تومان برای هر نفر پرداخت می‌شود
فعالیت راهداران برای تردد ایمن در جاده های استان
بهره برداری از ۲۲۴ واحد مسکونی در بندرعباس
عوامل کلان بازار را نوسانی کرد
جایگاه کویر در بازساخت حکمرانی گردشگری
پایان معضل آبگرفتگی در خیابان شهید چمران شهر گلستان
فرمانده سپاه سلماس: مکتب شهید سلیمانی جریان ساز است
نقش موثر درختان در پدافند غیرعامل
آغاز عملیات اجرایی ساخت کتابخانه جدید شهر گزیک درمیان
بانوی مرگ‌مغزی به دو بیمار، بینایی بخشید
سفر معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران به کابل
حمایت همه‌جانبه استاندار مازندران از هنر بومی
استانداردسازی و شواهد معتبر؛ پیش‌شرط جهانی شدن طب سنتی ایران
پیگیری مشکلات واحد‌های تولیدی در کارگروه امور زیربنایی استان
حس و حال زیبای بندگی در مراسم اعتکاف
برگزاری آیین‌های جشن میلاد باسعادت مولود کعبه در انگلیس
ثبت بیش از یک میلیون و ۲۱۰ هزار فقره اعمال قانون برای موتورسیکلت‌سواران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۷۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۱ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۵ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)