• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۲۹۵۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران:

روند قیمت گذاری تجهیزات پزشکی شفافیت لازم را ندارد

رضا مسائلی گفت: در زمینه قیمت گذاری دارو و تجهیزات پزشکی خلأ‌های قانونی وجود دارد که باید برطرف شود.

روند قیمت گذاری تجهیزات پزشکی شفافیت لازم را نداردمسائلی در خصوص پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما, درباره  نحوه قیمت گذاری تجهیزات پزشکی افزود: در حوزه قیمت گذاری دارو و تجهیزات پزشکی , چالش های مختلفی داریم در حوزه دارو قانون گذار قیمت گذاری تجهیزات دارو را به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واگذار کرده البته درقیمت گذاری دارو هم چالش هایی وجود دارد از جمله عدم شفافیت در این زمینه . برای مثال  مبنای  محاسبه دارو، محاسبه , اطلاع رسانی آن، تفاوت تغییر قیمت دارو در سنوات گذشته و مقایسه افزایش قیمت دارو در شرکت های مختلف ،این اطلاعات باید قابل تحلیل و پردازش باشد که متأسفانه این شفافیت وجود ندارد.   

 این عضو هیات علمی دانشگاه درپاسخ به پرسشی درخصوص کارایی سامانه تی تک درحوزه تجهیزات پزشکی بیان داشت: سامانه تی تک در حقیقت بحث رصد و پایش و کنترل دارو است از مأخذ تولید یا واردات تا مصرف, اما در حوزه قیمت گذاری دارو اطلاعات مربوطه به آن شفافیتی که باید و شاید وجود ندارد آیین نامه های مربوطه ,آیین نامه شفاف و دقیقی نیست . قانونگذار در آنجا تکلیف را خیلی روشن و دقیق گفته که وزارت بهداشت مسئولیت قیمت گذاری دارو دارد ؛ اما در حوزه تجهیزات پزشکی ما اینجا یک نقص خلأ قانونی داریم؛چراکه چند دستگاه حاکمیتی ,بعنوان مسئول قیمت گذاری حوزه تجهیزات پزشکی تعیین شده اند و این خلأ قانونی موجب نقصان هایی درمقام اجرا می شود.یعنی ما در حوزه قیمت گذاری تجهیزات پزشکی، چند نهاد متولی داریم :سازمان حمایت، وزارت صمت، گمرک و وزارت بهداشت  .

مسائلی خاطر نشان کرد: البته در سال های گذشته دولت تصویب نامه ایی را ابلاغ کرده که قیمت گذاری را در حوزه تجهیزات پزشکی به وزارت بهداشت واگذار کرده اما یک بحث حقوقی دارد که  لازمه آن این است که در سال 1403 اگر قرار باشد یک حذف ارز ترجیحی صورت بگیرد مبانی حقوقی و مبانی قانونی قیمت گذاری تجهیزات پزشکی باید شفاف دقیق و منسجم باشد.

وی ادامه داد: در قانون تنظیم بخش مقررات مالی دولت و قسمتی هم در قانون تنظیم بخش و مقررات مالی دولت ، آمده که کالاهایی که به شکلی یارانه دریافت می کنند یا در انحصار هستند و مشمول قیمت گذاری هستند. این امر درستی است و در قانون هم چهارچوبش مشخص شده .

مسائلی تشریح کرد: قانون برنامه هم همین موضوع را تأکید کرده اگر مبنای طرح را مد نظر قرار بدهیم آن وقت تجهیزاتی مشمول قیمت گذاری می شوند که از یارانه استفاده کردند یعنی از ارز ترجیحی استفاده کردند .اینجا یک سئوالی مطرح می شود : با توجه به اینکه قسمت قابل توجهی بیش از 90 درصد حوزه تجهیزات پزشکی با ارز نیمایی تأمین می شود نه با ارز ترجیحی ,آیا در حقیقت تجهیزاتی که با ارز نیمایی تأمین شده اند هم مشمول قیمت گذاری می شوند؟طبعا خیر ! یعنی اگر مبانی حقوقی ، قانون تنظیم بخش مقررات مالی دولت  و همچنین قانون توسعه ششم را مد نظر قرار بدهیم ، پاسخ منفی است. 

این کارشناس نظام سلامت تصریح کرد:  موضوع ارز نیمایی، موقعی بیشتر ظهور و بروز پیدا می کند که  فاصله بین  قیمت بازار و ارز نیمایی فاصله بیفتد. در سال های گذشته ارز نیمایی تقریبا معادل قیمت بازار بوده یعنی 28 هزار 500 تومان ، اما حالا که تفاوت  و فاصله پیدا کرده ،مراجع سیاست گذاری کلان در کشور  باید تعیین تکلیف کنند . 

 وی تاکید کرد: مجلس محترم شورای اسلامی ، یا مراجع دیگری که در این زمینه مسئولیت دارند این مساله  را باید تعیین تکلیف کنند که آیا این  دسته از تجهیزات پزشکی، مشمول قیمت گذاری هستند یاخیر .اما به عقیده من, اگر برخی قوانین در قانون برنامه ششم توسعه و قانون تنظیم  مقررات مالی دولت، مبنا قرار بگیرد طبعا این کالاها مشمول قیمت گذاری  نخواهند بود.

مسائلی  در ادامه بیان داشت:در رابطه با قیمت گذاری تجهیزات پزشکی، شفافیت ما نسبت به حوزه دارو خیلی بیشتر است ؛ یعنی در زمینه تجهیزات پزشکی، یک کمیسیون قیمت گذاری وجود دارد که در چهارچوب آیین نامه تجهیزات پزشکی ساز و کار و ارکان مشخص دارند چرا که اعضای کمیسیون قیمت گذاری توسط وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی منصوب می شوند و آنها در خصوص قیمت گذاری تصمیم می گیرند .

مسائلی ، در پایان یادآور شد: اطلاعات تجهیزات پزشکی، در سامانه آی مد(IMED)  قابل دسترسی است ومراکز درمانی , متخصصین , بیمارستان ها و عموم مردم می توانند به قیمت ها مراجعه کنند و اطلاعات مربوط به صورت بر خط در اختیار مردم  قرار دارد.

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)