• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۵۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲
اجتماعی » محیط زیست
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش:

مادر پیروز باردار نیست

ابدالی گفت: دیروز عملیات بی هوشی و سونوگرافی بر روی ایران، یوز پارک توران انجام و بارداری یوز ماده تائید نشد، اما مشکل خاصی برای بارداری‌های بعدی نیست.

مادر پیروز باردار نیستبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یوز ماده سایت توران (با نام ایران) در بهمن ماه سال قبل جفت گیری داشت و علائم بعدی و مخصوصاٌ علائم ظاهری در اوائل اردیبهشت به گونه‌ای بود که دامپزشکان، اعتقاد به احتمال بالای بارداری داشتند لیکن در هیچ مرحله‌ای سازمان، خبر رسمی مبنی بر قطعیت بارداری منتشر نکرد و همواره احتمال بارداری مطرح شد.
 
غلامرضا ابدالی اظهار داشت: به هر حال فضای نسبتاً مناسب با تجهیزات کافی برای بهره برداری دائمی در سایت تکثیر توران فراهم شد. همچنین جلسات کمیته فنی تکثیر با حضور دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش به صورت دوره‌ای برگزار گردید و تیم دامپزشکی برای رویارویی با هرگونه پیشامد احتمالی (از جمله سخت زایی و...) تعیین شد که در این تیم، مشاور خارجی طرح، دکتر پیتر کالدول که طی یکسال گذشته همکاری خوبی با کارشناسان داخلی طرح داشته نیز حضور داشت.
 
وی عنوان کرد: اگرچه قبلاً مشکلی از نظر توان بارداری یوز ماده گزارش نشده بود، اما بررسی مجدد آن در صورت عدم بارداری هم مسأله‌ای بود که مورد توجه کارشناسان بود و با توجه به اینکه سال قبل، اندکی بعد از عمل جراحی سزارین قبلی، این کار توسط دکتر پیتر کالدول انجام شده بود حضور مجدد وی در کنار دامپزشکان سازمان و نیز دامپزشک معتمد طرح برای بررسی وضعیت ایران مد نظر قرار گرفت.
 
ابدالی گفت: در بازدید از مجموعه سایت توران به ویژه وضعیت جسمی و رشد دو توله یوز ماده جوان (به نام‌های آذر و توران) و همچنین وضعیت تغذیه و اقدامات بعدی مورد نیاز برای بهره برداری بهینه از این دو توله یوزپلنگ هم مورد بررسی پیتر کالدول و تیم دامپزشکی در توران قرار گرفت.
 
وی تصریح کرد: در نهایت تیم مستقر شده در سایت توران در هفته قبل در همان بررسی‌های ظاهری اولیه، احتمال بارداری را بسیار بالا عنوان کرد. اما پس از انجام محاسبات لازم و تعیین فاصله زمانی بین جفت گیری و زمان زایمان، عصر روز دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۱ تصمیم به انجام سونوگرافی گرفته و با توجه به امکانات پیش بینی شده در سایت، عملیات بی هوشی و سونوگرافی انجام و بارداری یوز ماده تائید نشد. اما خوشبختانه حسب اعلام دکتر پیتر کالدول و تیم حاضر در محل، وضعیت رحم، فولیکول‌های تخمدان و بخش‌های مرتبط با اندام‌های تولید مثلی حیوان مناسب بوده و مشکل خاصی برای بارداری‌های بعدی دیده نشده است.
 
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان گفت: بدیهی است با توجه به توان باروری ضعیف یوزپلنگ‌ها به ویژه توان اسپرمی نر‌ها که در مطالعات مختلف به آن اشاره شده، عدم موفقیت بارداری یوز ماده در همان سال اول پس از جراحی سزارین، نگران کننده نبوده و می‌توان از فرصت‌های بعدی برای ادامه فرآیند تکثیر یوزپلنگ آسیایی از این یوز ماده استفاده نمود.
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: چنانچه نکات اضافه و تکمیلی در گزارش مکتوب تیم حاضر در مجموعه توران باشد به سمع و نظر مردم شریف ایران و علاقمندان به طبیعت و حیات وحش کشور خواهد رسید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشدید نظارت‌های میدانی در بازار
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
حملات تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان
افتتاح ۲۶۹۰ مسکن شهری و روستایی در مرکزی
نیاز ۸۰ همت اعتبار برای اتمام طرحهای عمرانی استان زنجان
نواخته شدن زنگ انقلاب در لاور ساحلی در ساحل خلیج فارس + فیلم
آغاز رای‌گیری مردمی جشنواره بازی‌های ویدیویی از فردا
بهره‌برداری از هشت طرح شیلاتی در لرستان
آغاز پویش «سلام محله» در سراسر کشور از چهاردهم بهمن‌ماه
پرونده‌های موقوفات با رعایت اصل بی‌طرفی رسیدگی شود
نهضت توسعه عدالت آموزشی در قزوین با رشد ۳ برابری مشارکت خیران
مکانیزه شدن خطوط تولید اقلام مصرفی پزشکی
افتتاح مرحله دوم طرح رود دره فرحزاد تا پایان سال
آغاز مسابقات فوتسال دانش‌آموزی ششتمد در آستانه دهه فجر
ثبت‌نام ۲۰ هزار داوطلب در پویش ملی سلام محله
بیانیه وزارت کشور در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جوانان، قربانیان اصلی حوادث ترافیکی
تجلیل از پیشکسوتان نیروی زمینی ارتش در استان
بیش از ۴۸/۷ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات
استمرار طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در بازار ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)