پخش زنده
امروز: -
شرکتهای ایرانی پروژههایی با ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد دینار در حوزههای سدسازی، آب آشامیدنی و برق رادر اقلیم کردستان عراق اجرا میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، علی تترتوفیق در نشست استانداران هممرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق، اظهار کرد: ما مشترکات فرهنگی زیادی با ایرانیها داریم؛ با استانهای همجوار هم نژدایم، هم زبانیم و هم دینایم و عقلانیت این است که بهترین روابط را با یکدیگر داشته باشیم هرچند الان هم روابط خوبی داریم و بهتر است این روابط را بیش از این توسعه دهیم.
وی با اعلام اینکه ما همیشه کمکها و پشتیبانی مردم و حکومت جمهوری اسلامی ایران در روزهای بحرانی که مردم اقلیم به کمکها و پشتیبانی نیاز داشتند را با خود داشتهایم، افزود: چه در سال ۱۹۵۷ و چه در سالهای جنگ هشت ساله و چه در قتل عام مردم کردستان توسط رژیم بعث، همیشه درهای ایران برروی مردم اقلیم باز بوده است.
استاندار دهوک اقلیم کردستان عراق درست که ما با اشاره به عدم مرز مشترک این استان با جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: بیشترین مرز ما با ترکیه و سوریه است ولی این باعث نشده که روابط خوب گردشگری، فرهنگی، اقتصادی و بازرگانی ما با ایران نداشته باشیم.
تتر توفیق در ادامه با بیان اینکه بزرگترین پروژههای در حال اجرای استان دهوک را شرکتهای خصوصی ایران انجام میدهند، گفت: این شرکتها پروژههایی با ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد دینار در حوزههای سدسازی، آب آشامیدنی و برق را اجرا میکنند.
وی با اعلام اینکه ما خوشحالیم پروژههای عمرانی ما را شرکتهای ایرانی اجرا میکنند، تاکید کرد: درخواست ما از شرکتهای خارجی به ویژه از شرکتهای ایرانی این است که پروژهها اجرایی را به موقع به اتمام برسانند تا با جلب اعتماد ما، پروژههای بیشتری با هم اجرا کنیم.
استاندار دهوک اقلیم کردستان با تاکید بر لزوم نظارت دولت جمهوری اسلامی ایران بر کالاهای صادراتی این کشور به اقلیم کردستان عراق، گفت: از دولت ایران میخواهیم استانداردها و کیفیت کالاهای ایرانی صادر شده به اقلیم، همانند استاندارد کالاهای وارداتی خودشان باشند.
تتر توفیق ادامه داد: کالاهای ایرانی صادر شده به اقلیم کردستان، آن کیفیت لازم را ندارند و برخی تجار بخاطر منافع شخصیشان، کالاهای کم کیفیت را به اقلیم صادر می کنند و این برای تبادلات مشترک دو طرف یک زیان است.
وی همچنین به سفر گردشگران سلامت دهوک به ارومیه، تهران و باقی شهرهای ایران اشاره کرد و افزود: تعداد سفر این گردشگران روز به روز در حال افزایش است؛ ما امیدواریم با ارائه تسهیلات لازم، مردم دهوک از خدمات پزشکی ایران بیش از این بهرهمند شوند.
استاندار دهوک اقلیم کردستان عراق در خاتمه با بیان اینکه ما هم دانشگاههای خوبی داریم، اظهار کرد: امیدواریم که دانشجویان ایرانی هم برای تحصیل به دانشگاههای ما بیایند.
استاندار حلبچه در نشست استانداران هممرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق گفت: ۱۱۷ کیلومتر مرز مشترک استان حلبچه با کرمانشاه میتواند مبادلات تجاری واقتصادی را رونق بیشتری بدهد دو مرز مهم پوشته و طوویله باید به مرز مسافری تبدیل شود تا هم در روابط فرهنگی واجتماعی تاثیر داشته باشد و هم موجب تحول در مبادلات تجاری واقتصادی شود.
آزاد توفیق افزود: اگر ایران نبود و کمکهای پزشکی را در فاجعه بمباران شیمیایی به مردم حلبچه نمی رساند شاید امروز استانی بنام حلبچه وجود نداشت