• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۷۵۲۶۳
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی

شور و هیجان انقلابی با تار و پودش عجین گشته بود

این فرزند برومند ایران زمین با عزمی راسخ فرمان فرماندهی معظم کل قوا را در تمام زمینه‌های جنگی و عقیدتی سر لوحه کارش قرار داده بود و همیشه شجاعانه پیش قدم و داوطلب امورات جنگی بود.

شور و هیجان انقلابی با تار و پودش عجین گشته بودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، امیر شهید همت علی حسن زاده بهار سال ۱۳۴۳ در روستای جلیل از توابع شهرستان بویر احمد، در سیاه چادری عشایری و خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود و چشم خانواده و اقوام را با حضورش منور کرد. پدر ایشان نامش را همت علی گذاشت.
تولدش مقارن گردید با غائله جنوب که طایفه غیور و سلحشور جلیل همنوا با ایل بویراحمد، همزمان با دیگر طوایف ناراضی از حکومت شورش نمودند.
همت علی تا سن ۶ سالگی در دامان پر مهر مادر و بر زانوان تلاشگر پدر رشد یافت و تحصیلات ابتدایی را از ۶ سالگی در زادگاهش آغاز نمود و با موفقیت به دوره راهنمایی راه یافت. دوره راهنمایی را در مدرسه شبانه روزی توحیدی شهر یاسوج پشت سر گذاشت. با توجه به زمینه‌های فرهنگی ومذهبی خانواده و روشنگری‌های روحانیون وقت، در تمام مدت تحصیل علاقه وافری به احکام اسلامی و قرائت قرآن و نهج البلاغه و خصوصاً به نماز داشت.
دوره دبیرستان ایشان همزمان با اوایل انقلاب سال ۵۶ بود و هنگامی که دست در دستان پدر داشت تا از مسیر نوگک ممسنی جهت ثبت نام وآغاز تحصیلات به یاسوج سفر نماید، از دست پدر گریخته و به سیل معترضین وتظاهرکنندگان علیه رژیم منحوس پهلوی پیوست.
پدر درجستجوی پسر و پسر مشتاق برای ابراز احساسات نوای گرم خود را با دیگران درآمیخته بود. پدر بعد از مدتی وی را جلوی پاسگاه نوگک می‌یابد که با مردم در حال شعار دادن علیه رژیم پهلوی بود. شور و هیجان انقلابی در همان اوایل در تار و پودش عجین گشته و با روحیه‌ای تلاشگر و سری پرسودا وارد دبیرستان شد.
در زمان اوج گیری انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب فریاد و کوشش اش با فریاد مردم ستم کشیده جلیل و دیگر طبقات مسلمان در هم آمیخت و همزمان با کسب علم و فضیلت در کلاس‌های درس دبیرستان امام خمینی (ره) یاسوج، در انجمن اسلامی دبیرستان و جهاد دانش آموزی شرکت فعال داشته و با شوروعلاقه و استعداد کم نظیری که داشت، علاوه بر تحصیل علم فعالیت‌های تبلیغی و مذهبی را انجام داده و در جمع آوری کمک‌های مردمی در پایگاه‌های مقاومت شهر جهت رزمندگان اسلام، ازهیچ کوششی فروگذار نبود.
وی با شور وهیجانی وصف ناشدنی که با روشنگری‌های رهبر کبیر انقلاب، کانون‌های فرهنگی مساجد و پایگاه‌های مقاومت شکل گرفته بود، برای دفاع از کیان اسلامی و حفظ سرمایه عظیم انقلاب، در سال ۶۲ عازم جبهه گردید. چندین بار به عنوان بسیجی به جبهه‌های حق علیه باطل اعزام شد و در عملیات‌های بیت المقدس، والفجرها، عملیات خیبر در واحد‌های مختلف ایثارگری‌ها و رشادت‌هایی از خود به یادگار گذاشت.
شهید حسن زاده در سال آخر متوسطه با وجود آنکه چند ماه در کنار رزمندگان خداجوی به ستیز با کفار بعثی مشغول بود، نبوغ ذاتیش سبب شد تا با موفقیت به اخذ دیپلم اقتصاد نائل و سپس در آزمون سراسری مرکز تربیت معلم و دانشکده افسری ارتش شرکت کند و با موفقیت در هردو آزمون قبول شد.
ایشان با توجه به ضرورت جنگ و شرایط انقلاب اسلامی و رهنمود‌های امام عزیز درباره اهمیت دفاع و جنگ تحمیلی و همچنین عشق و علاقه ایشان به نظم و نیاز جامعه، سرانجام در سال ۶۳ وارد دانشکده افسری ارتش گردید. پس از طی دوره، سردوشی خود را از دست فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش امیر شهید صیاد شیرازی دریافت نمود و در تاریخ ۳ آذر ۶۴ پس ازاتمام تحصیلات کلاسیک نظامی، جهت ادامه خدمت وارد لشکر ۹۲ زرهی اهواز شد.
همت علی با اخلاق متواضعانه‌ای که داشت در بین آشنایان و دوستان، بویژه همکاران خود از محبوبیت خاصی برخوردار بود. وی نظم و انضباط و ادب اسلامی و اطاعت از فرماندهی را سرلوحه کار خود قرار داده بود و بسیار مقید و پای بند به مسائل شرعی و قانونی بوده است. پس از شروع بکار در لشکر ۹۲ زرهی اهواز به سبب امتیاز بالایی که در فنون نظامی و عقیدتی کسب کرده بود از ایشان جهت گذراندن دوره عقیدتی سیاسی دعوت شد. ولی ایشان با روحیه بالایی که داشت، جبهه و جنگ را ترجیح داده و گفته بود که با همین اندک فنون نظامی، در شرایطی که کفار بعثی به سرکردگی استکبار جهانی به مهین اسلامی تجاوز کرده و چنین ویرانی به بار آورده است، حضور در خطوط مقدم جبهه از همه امور ضروری‌تر به نظر می‌رسد.
شهید به ندرت از مرخصی قانونی خود استفاده می‌کرد و بیشتر در کنار همسنگرانش در انجام مأموریت‌های محوله در خطوط مقدم جبهه حضور داشتند. در این مدت کوتاه انس والفتی وصف ناشدنی با همقطاران خود در ارتش گرفته بود.
این فرزند برومند ایران زمین با عزمی راسخ مو به مو فرمان فرماندهی معظم کل قوا را در تمام زمینه‌های جنگی و عقیدتی سر لوحه کارش قرار داده بود و همیشه شجاعانه پیش قدم و داوطلب امورات جنگی بود و مأموریت‌های سخت را خودشان به عهده می‌گرفتند.
وی روحیه رزمی و اطاعت پذیری بالایی داشت و در بین دوستان و همکاران از حسن خلق و آداب معاشرت والایی برخوردار بود. بسیار در برابر پدر و مادرش متواضع بود و همیشه از معلمانش تشکر میکرد. بسیار اهل دعا و راز و نیاز بود و نماز اول وقت را اولی‌تر از همه چیز می‌دانست و به برادران وخواهرانش نیز برای این امر سفارش وتاکید بسیار می‌نمود که در دست نوشته‌ها و نامه هایش به خوبی عیان است.
امیر شهید حسن زاده تاریخ ۷ فروردین سال ۶۵ در منطقه شلمچه در حین بازدید از سنگر کمین در بازگشت از مأموریت مورد تیر مستقیم دشمن بعثی قرار گرفت و به سوی حق شتافت و به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
گر چه عمرش کوتاه بود و زودتر از آنچه که خانواده انتظار داشت به لقاء معبود شتافت، لیکن او هدفی متعالی یعنی طی سلوک الی الله را سرلوحه زندگی اش کرده بود و خداوند نیز خوبان را فرا می‌خواند تا درحریم کبریایی اش به وصال شیرینش دست یابند. اما در همین ایام با متانت و وقار و عشق و ایثار زیست و زندگی پر بار و اثر بخشی داشت.
اگرچه بعد جسمانی اش از میان ما رخت بربسته است، اما صفات نیکویش برگ‌های زرینی است که هرروز درس تازه‌ای را برای روز‌های سخت وپرفراز ونشیب عمرمان رقم می‌زند و تا ابد شمع وجودش روشنی بخش راه و مسیر زندگی ماست.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واگذاری بنای تاریخی حمام قپان شاهین‌دژ به میراث‌فرهنگی آذربایجان غربی
بهره‌برداری از ۱۹ طرح عمرانی در خوروبیابانک
پس از ۸ سال وقفه؛ احیای معدن آهک هیدراته شاهین دژ آغاز شد 
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
آغاز عملیات اجرایی احداث واحد تولیدی سرم‌سازی در شاهین دژ 
شاهین‌دژ کانون ظرفیت‌های توسعه و سرمایه‌گذاری است
تحول در روستای رباط قره بیل گرمه
عملیات اجرایی کشتارگاه صنعتی طیور شاهین دژ آغاز شد
مشارکت مردم، مهم‌ترین شاخص انتخابات پیش رو است
کودک گمشده گمیشانی بااقدام به موقع پلیس به آغوش خانواده بازگشت
تامین ۲۳ دستگاه آسانسور برای مساکن مهر شاهین‌دژ
جشن نیمه شعبان در مسجد تخریب شده به دست تروریست‌ها
دستیابی به صادرات ۱۰ میلیارد دلاری مس تا دو سال آینده
برپایی اولین نمایشگاه مهدویت و انقلاب اسلامی در صومعه سرا
ثبت ۳۷.۸ میلی متر باران در ایستگاه قنبر باغی خراسان شمالی 
موج جدید بارشی در راه جنوب غرب خوزستان
استقبال مردم عباس‌آباد از اهدای خون 
بهره برداری از ۱۲۰ پروژه گازرسانی گیلان به مناسبت دهه مبارک فجر
بازگشایی گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
اعطای زمین رایگان به ۷۰۰ خانواده مازندرانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)