• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۵۳۸۳
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۵

شبی که ستارگان سقوط کردند؛ آخرالزمانی که ۲۰۰ سال قبل رخ داد!

یک بارش شهابی به شکل «دانه‌های برف» یا «بارش ستاره‌ها» ۲۰۰ سال قبل گزارش شد. در این سال تعداد بسیار زیادی شهاب (یعنی ۱۵۰ هزار شهاب در ساعت) از زمین در یک شب قابل‌رویت بود!

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، در ۱۲ و ۱۳ نوامبر سال ۱۸۳۳، مردم سراسر آمریکای شمالی شاهد یک رویداد آسمانی مهیج بودند که کاملاً آخرالزمانی به نظر می‌رسید.  از سراسر کشورصد‌ها هزار شهاب، آسمان شب را در رگبار عظیمی که از ساعات اولیه صبح تا اوج طلوع خورشید ادامه داشت روشن کردند.

شبی که ستارگان سقوط کردند؛ آخرالزمانی که ۲۰۰ سال قبل رخ داد!
 
 

مقاله‌ای از روزنامه‌ی آرکانزاس نوشته ویلیام وودراف آن را به عنوان «پدیده‌ای استثنایی» توصیف کرد: «آن‌ها را میشد از هر سو در حال پرواز مشاهده کرد، گرچه عموماً به سمت جنوب غربی بودند و آسمان را بی‌وقفه روشن کرده بودند.» 

به نقل از وودراف، این رویداد اواخر شب یا اوایل صبح آغاز شد؛ وقتی آسمان صاف بود. این بارش شهابی خارق‌العاده فقط در آمریکای شمالی قابل مشاهده بود. 

شبی که ستارگان سقوط کردند؛ آخرالزمانی که ۲۰۰ سال قبل رخ داد!
 
 تصویری از یک بارش شهابی بَرساوُشی
دنیسون اولمستد، ستاره شناس آمریکایی در تحقیق در مورد این پدیده، برای شهادت شهود درخواستی عمومی ارسال کرد با این مضمون که «زمان نخستین مشاهده، موقعیت نقطه تابشی، پیشرونده بودن یا ساکن بودن و هرگونه واقعیت دیگری در رابطه با شهاب‌ها گزارش شود». مردم به تماس او پاسخ دادند و اولمستد در نهایت یافته‌هایش را سال بعد در مجله‌ی آمریکایی علوم و هنر منتشر کرد. برخی این اقدام او را نخستین استفاده از جمع‌سپاری برای تحقیقات علمی می‌دانند. 

گزارشات دیگر از بارش شهابی سال ۱۸۳۳ شامل گزارشات قبایل مختلف بومی آمریکایی، آبراهام لینکلن، جوزف اسمیت و فردریک داگلاس می‌شود. 

دلیل این واقعه 
آن زمان، تحقیقات اندکی درباره‌ی بارش شهابی انجام شده بود. ستاره‌شناسان نه ارتباطی بین بارش‌ها و بقایای ستاره‌های دنباله‌دار پیدا کرده بودند و نه اطلاعاتی درباره‌ی تأثیر گرانش، خورشید و سایر سیارات بر این پدیده داشتند. بنابراین، بسیاری این واقعه را ماوراء طبیعی تعبیر کردند، از منادی دومین ظهور مسیح گرفته تا نوعی نشانه برای وقایع شوم. برخی ناظران نگران برخورد شهاب‌ها به زمین بودند، اما آن‌ها از کنار زمین گذشته بودند. 

علت واقعی این بارش شهابی استثنایی، صورت فلکی شیر بود. این بارش شهابی که رسماً به نام لئونید شناخته می‌شود، هر ۳۳ سال یک بار، حوالی ماه نوامبر، اتفاق می‌افتد. بر اساس اسناد تاریخی، قدمت این رویداد دست‌کم به سال ۹۰۰ پ. م باز می‌گردد. 

شبی که ستارگان سقوط کردند؛ آخرالزمانی که ۲۰۰ سال قبل رخ داد! تصویر فضایی ناسا از یک بارش شهابی در سال ۲۰۰۰

شهاب‌های لئونید با سرعت ۷۲ کیلومتر در ثانیه می‌بارند و برخی از آن‌ها از خودشان ردپای دودمانندی به جای میگذارند. 

این شهاب‌ها بسیار درخشان هستند و بسیار بزرگ به نظر می‌رسند، اما در واقع اندازه آن‌ها ۱۰ میلی‌متر است. آن‌ها از ستاره‌ی دنباله‌دار تمپل-تاتل که دوره مداری آن ۳۳ سال است سرچشمه می‌گیرند. تحقیقات بعدی در مورد بارش شهابی سال ۱۸۳۳ ارتباط قطعی بین یک جرم سماوی و این رویداد پیدا کرد.
تکه‌های این شهاب از جنس سنگ و یخ است که از ستاره‌ی دنباله‌دار اصلی که در گرمای خورشید تبخیر شده، جدا شده‌اند.

از زمانی که اخترشناس ایتالیایی، جیووانی شیاپارلی رابطه بین بارش‌های شهابی و ستاره‌های دنباله‌دار را کشف کرد، بارش‌های شهاب‌سنگ دوره‌ای دیگر مانند Perseids و Geminids به ستاره‌های دنباله‌دار (به ترتیب ستاره دنباله‌دار Swift-Tuttle و ۳۲۰۰ Phaethon) مرتبط شدند. 

در حالی که میانگین دوره و مسیر این بارش شهابی ۳۳ سال است، اما این پیش‌بینی همیشه دقیق نیست. بارش‌های مشابهی در سال‌های ۱۸۶۶ و ۱۸۶۷ اتفاق افتاده است. با این حال، زمانی که ستاره‌شناسان تاریخ بعدی را سال ۱۸۹۹ پیش‌بینی کردند، این اتفاق محقق نشد. 

در سال‌های بعد، لئونید‌ها به طور غیرمنتظره و به ظاهر تصادفی ظاهر شدند. پس از مطالعات بیشتر، ستاره‌شناسان در نهایت به این نتیجه رسیدند که مشتری و زحل ممکن است در مسیر دنباله دار تداخل داشته باشند. 

شبی که ستارگان سقوط کردند؛ آخرالزمانی که ۲۰۰ سال قبل رخ داد!
 
 
به گفته ناسا، آخرین طوفان بزرگ لئونید سال ۲۰۰۲ اتفاق  افتاد، اما قرار است به زودی تکرار شود. 

منبع: فرادید/ راهنمای تو/  مترجم: زهرا ذوالقدر

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهداء ۲ هزار دست لباس به انجمن حمایت از زندانیان همدان
سازمان حمایت: فروش اجباری و نقد کردن اعتبار کالابرگ تخلف است
افزایش فعالیت مگس میوه زیتون در گیلان
یزدی‌ها در سال جاری چقدر وام گرفته‌اند؟
بزرگمردان کوچک کشتی قم در جشنواره فجر ظهور معرفی شدند
افزایش ۳۰ درصدی صادرات ایران به عمان
یادگار امام به میدان فتح متصل می‌شود
تشییع شهید محمد صانعی پور در فردوس
وحدت در اندیشه رهبر معظم انقلاب اصلی قرآنی و راهبردی است
محفل قرآنی در پاکستان همزمان با سالگرد انقلاب
آیین سومین سالگرد شهادت عدنان طالبی در ساری برگزار شد
آغاز به کار نمایشگاه قرآن، کتاب و محصولات فرهنگی مذهبی
تجلیل از کشاورزان نمونه شازند؛ ۱۱ برگزیده از میان ۷۰ کشاورز نمونه استان مرکزی
پایان رقابت‌های گلف قهرمانی کشور در مسجدسلیمان
روایت ۲۰ سال تخریب در مستند جنگل خاموش
تأکید گمرک ایران بر جلوگیری از مکاتبات موازی درباره یک اظهارنامه
چاپ قرآن کریم تمام‌نستعلیق در خراسان‌جنوبی
افتتاح آموزشگاه خیر ساز ۱۲ کلاسه در بیضا فارس
شکست یاران سینا واحدی در سوپرلیگ بسکتبال شرق آسیا
اختصاص ۶۰ میلیارد ریال برای تکمیل آزمایشگاه غذا و داروی نیشابور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا
نورپردازی پرچم ایران در برج تفلیس صدای رژیم صهیونیستی را درآورد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است
برگزاری مسابقات والیبال جام جوان در بیارجمند
آموزش بهداشتی حجاج مهریزی با محوریت پیشگیری از بیماری‌های واگیر
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا
هشدار چین به آمریکا درباره ایران
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی از فردا
پیام تبریک سران ۱۴ کشور دیگر به رئیس جمهور
الکترونیکی شدن ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
دو زلزله پیاپی بیش از ۴ ریشتری در عسلویه
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است
پیش بینی بارش برف و باران با ورود سامانه بارشی جدید
زلزله بیش از ۴ ریشتری در فین هرمزگان
ثبت نام شورا‌های روستا‌ها تا ۳۰ بهمن
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۵۴ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)