به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ، نتایج یک مطالعه در دانشگاه بث نشان داده است که زیستحسگرهای مبتنی بر گرافن، که توسط یک شرکت فناور طراحی شده است ، میتوانند نقش مهمی در تشخیص افزایش سطح لاکتات فرد نشان دهند، یک نشانگر مهم که برای درمان بیماران مبتلا به بیماری بحرانی اهمیت زیادی دارد.
هایپرلاکتاتمی ناشی از عدم تامین اکسیژن در بافت یا به دلیل بیماری اساسی مانند بیماری پیشرفته کبد است. هایپرلاکتاتمی درمان نشده میتواند به اسیدوز لاکتات منجر شود، که باعث بیماری جدی میشود و میتواند کشنده باشد. تشخیص لاکتات در زمان واقعی از طریق نظارت تک نقطه یا مداوم میتواند به بهبود نتایج درمان بیماران در بخش مراقبتهای ویژه کمک کند و تشخیص سپسیس را در بیماران مبتلا به بیماری بحرانی تسریع کند.
الکترود زیستی برای تشخیص بیماری در انسان است که از مواد حسگری سنتی بهتر است و باعث میشود آزمایشهای مقرون به صرفهتر و قابل تکرار با حساسیت بسیار بالاتر توسعه یابند. این حسگر ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بهتر از محصولات رایج عمل میکند و نتایج آزمایش را در مدت زمان چند دقیقه ارائه میدهد.
کاربردهای دیگر این فناوری شامل کنترل کیفیت در صنعت تولید مواد غذایی و حسگرهای لاکتات پوشیدنی است که میتواند برای نظارت بر عملکرد ورزشکار در زمان واقعی استفاده شود.
دکتر مارکو کافیو، بنیانگذار این شرکت فناور میگوید: «لاکتات یک نشانگر زیستی طبیعی است که به عنوان محصول جانبی ورزش تولید میشود. در اکثر افراد این ماده به راحتی توسط بدن پردازش میشود و در صورتی که کمی بیش از حد در بدن باشد کمی گرفتگی در بدن ایجاد میکند و هیچ آسیب بزرگی به وجود نمیآورد.
با این حال، برای برخی از بیماران مبتلا به بیماری بحرانی و کسانی که شرایط خاصی دارند، میتواند نشانه طیف وسیعی از موضوعات دیگر باشد که برخی از آنها مانند سپسیس میتوانند کشنده باشند. داشتن یک روش قوی و قابل اطمینان برای نظارت بر سطح لاکتات در تضمین بهترین نتایج ممکن برای این بیماران مهم است.
یافتههای این مطالعه نشاندهنده عملکرد و پتانسیل قابل اعتماد GII برای نجات جان افراد است.