• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۹۸۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۴
بین الملل » غرب آسیا

انتقاد ایران از ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های خارجی در سوریه

نماینده کشورمان در سازمان ملل گفت: حضور غیرقانونی نیرو‌های نظامی خارجی، از جمله نیرو‌های آمریکایی در سوریه نقض آشکار منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره تحولات سیاسی و بشردوستانه سوریه افزود: گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل نشان می‌دهد که وضعیت انسانی در سوریه، به ویژه به علت زلزله ویرانگر ۶ فوریه ۲۰۲۳ وخیم‌تر شده و نیاز‌های انسانی به بالاترین حد خود رسیده است. در همین حال، بودجه ناکافی طرح واکنش بشردوستانه نگران کننده است و نیاز به حمایت بیشتر دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی اضافه کرد: گزارش تأیید می‌کند که تصمیم دولت سوریه برای باز کردن گذرگاه‌های مرزی باب السلام و الراعی، همراه با تمدید سه ماهه تا ۱۳ اوت ۲۰۲۳، دسترسی مستقیم و کارآمد به افراد آسیب‌دیده را به طور قابل توجهی تسهیل کرده است.
ایروانی گفت: بر اساس گزارش دبیرکل ادامه تحریم‌های یکجانبه کمک‌های بشردوستانه و دسترسی به خدمات حیاتی را در سوریه با مشکل مواجه کرده است. این گزارش نشان می‌دهد که معافیت‌های بشردوستانه ادعایی ناکارآمد و غیرعملی هستند. ما قویا بر لغو این اقدامات غیرقانونی تاکید می‌کنیم.
وی افزود: ارائه کمک‌های بشردوستانه باید بدون پیش شرط و مطابق با اصول انسانی، بی طرفی، و عدم تبعیض انجام و ملاحظات سیاسی نباید مانع ارائه کمک رسانی به نیازمندان شود.
سفیر کشورمان گفت: ما از ارائه کمک از طریق سازوکار فرامرزی حمایت می‌کنیم. اما بر موضع خود تاکید داریم که این سازوکار موقتی است و باید با رعایت کامل حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و به شیوه‌ای بدون تبعیض اجرا شود.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: به عنوان یکی از سه اصول اساسی قطعنامه ۲۶۷۲ شورای امنیت، پروژه‌های بازیابی اولیه نقش کلیدی در بهبود وضعیت کلی بشردوستانه و ایجاد زمینه برای ثبات پایدار در سوریه ایفا می‌کنند.
ایروانی در ادامه، گفت: هدف این پروژه‌ها باید بازسازی زیرساخت‌های حیاتی سوریه از جمله آب، برق، بهداشت، امکانات بهداشتی و موسسات آموزشی و اولویت دادن به تلاش‌های مین زدایی است. مهم است که سازمان ملل متحد و شرکای آن به حمایت ثابت خود از این ابتکارات و تلاش مجدانه برای تضمین اجرای آن‌ها با شفافیت و بدون هیچ گونه تبعیض ادامه دهند.
وی افزود: ایران به همکاری با شرکای خود در روند آستانه برای دستیابی به عادی سازی طولانی مدت و پایدار در سوریه متعهد است. در نشست اخیر آستانه در تاریخ ۲۰ تا ۲۱ ژوئن در قزاقستان، نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشور‌های ضامن فرمت آستانه، بر اهمیت تسهیل بازگشت ایمن، با عزت و داوطلبانه پناهندگان و آوارگان سوری به کشور تاکید کردندو در این چارچوب ایران از ادامه گفتگوی‌های سوریه و ترکیه حمایت می‌کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: مبارزه با تروریسم باید با احترام کامل به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه و بدون استفاده از آن به عنوان بهانه‌ای برای نقض این اصول اساسی حقوق بین الملل انجام شود. حضور غیرقانونی نیرو‌های نظامی خارجی، از جمله نیرو‌های آمریکایی در سوریه نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی است و منبع اصلی ناامنی در این کشور است.
سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: ما خواستار خروج فوری و کامل نیرو‌های غیرقانونی هستیم که برای ایجاد فضای مساعد برای حل بحران و بازگرداندن صلح و ثبات در منطقه ضروری است.
ایروانی افزود: ایران ازسرگیری مجدد جلسات کمیته قانون اساسی در اولین فرصت برای ادامه پیشرفت در جهت حل بحران حمایت می‌کند. در این زمینه، ایران به حمایت خود از تلاش‌های فرستاده ویژه و تعامل فعال او با همه طرف‌ها ادامه می‌دهد.
نماینده کشورمان در سازمان ملل اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات تجاوزکارانه و حملات نظامی مستمر رژیم اسرائیل علیه سوریه، به ویژه علیه زیرساخت‌های غیرنظامی و تداوم اشغال بلندی جولان سوریه به شدت محکوم می‌کند. شورای امنیت باید استاندارد دوگانه کنونی خود را کنار کنار گذاشته و به فعالیت‌ها و اقدامات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل که آشکارا با قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی مغایرت دارد و حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را نقض می‌کند، رسیدگی کند. این فعالیت‌های شرورانه نه تنها منطقه را بی ثبات می‌کند، بلکه تنش‌ها را تشدید می‌کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روستا آباد، نمایشگاهی از تولیدات خرد خانگی در قم
پیشتازی قوه قضائیه در حوزه هوش مصنوعی
بانگ الله اکبر در خراسان‌شمالی طنین انداز شد
صدور هشدار زرد هواشناسی در کهگیلویه و بویراحمد
تحویل ۴۶۵۶ واحد نهضت ملی مسکن به متقاضیان در خراسان‌جنوبی
پیشرفت صنعت نفت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با اتکا بر توانمندی داخلی است
افتتاح ۷۵ طرح کشاورزی در آذربایجان شرقی
موسیان در آستانه ۲۲ بهمن؛ افتتاح طرح‌هایی برای آینده‌ای روشن
دعوت وزارت امور خارجه از هموطنان برای شرکت در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن
بهره برداری از ۹ طرح عمرانی، خدماتی و آموزشی در مهاباد و خلیفان
دعوت خانواده شهدا از مردم چهارمحال و بختیاری برای حضور در انتخابات
فردا همه با هم برای نمایش ایران مقتدر و مایوس کردن دشمنان به میدان می آییم
توسعه و آبادانی در عنبر آباد
خبر‌هایی از برگزاری یادواره شهدای حافظ امنیت در شاهرود
فریاد ملت‌ها سکوت دولت‌ها
نورافشانی آسمان شهر‌های خوزستان در شب ۲۲ بهمن
توسعه و آبادانی در بردسیر
افتتاح پد بالگرد بیمارستان ابوحامد کوهبنان
رونمایی از دستاورد‌های جدید شرکت دانش بنیان گسترش صنایع ریلی ایران در تبریز
دیدار با خانواده شهید والامقام علی نجف‌پور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
گلبانگ صدای تکبیر و فریاد الله‌اکبر مردم در استان مرکزی
مشارکت ۲۸۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور برای اجرای طرح کالابرگ
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
برخورد با افرادی که امنیت مردم را تهدید می‌کنند
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)