• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۴۲۰۲
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸
بین الملل » اروپا

درخشش فرهنگ و هنر ایران‌ زمین در سرزمین شمالی

هفته فرهنگی ایران در روسیه، روز‌های درخشش تاریخ، تمدن، فرهنگ و هنر ایران زمین در روسیه است.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از مسکو، این روز‌ها و همزمان با آغاز هفته فرهنگی ایران در روسیه، شهروندان روسی و دوستداران تاریخ و تمدن ایران‌زمین در جای جای مسکو و سن‌پترزبورگ، از شنیدن نوای موسیقی سنتی ایران و دیدن فیلم‌ها و پویانمایی‌های جذاب و نیز صنایع دستی متنوع و هنرمندانه کشورمان به وجد آمده‌اند.
شامگاه سه‌شنبه، سالن «مالی تاتر» مسکو شاهد اجرای مشترک ارکستر ملی ایران و ارکستر جوانان روسی و شاهنامه‌خوانی بانوی ایرانی بود و در مجموعه کار و کارگر «ودنخا» آثار فاخر هنری و صنایع دستی ایران به نمایش درآمده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان و وزیر فرهنگ روسیه در جمع مشتاقان به فرهنگ و تمدن ایرانی در سالن مالی تئاتر مسکو، هفته فرهنگی ایران در روسیه را ورق خوردن صفحه‌ای جدید از روابط فرهنگی دو کشور عنوان کردند.
محمدمهدی اسماعیلی و خانم اولگا لیوبیمووا وزیران فرهنگ ایران و روسیه در نشستی خبری از توافقات دوجانبه در زمینه توسعه همکاری‌های دو کشور در حوزه سینما، تئاتر، موسیقی، هنر‌های تجسمی، پویانمایی و هنر‌های اصیل خبر دادند.
وزرای فرهنگ دو کشور همچنین در مذاکرات دوجانبه با حضور هیات‌های سیاسی و فرهنگی ایرانی و روسی، درباره نقشه راه همکاری‌های آینده گفتگو کردند.
در این دیدار که کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه، بیژن نوباوه نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ولادیمیر تولستوی مشاور فرهنگی رئیس جمهور روسیه، معاونان و مشاوران وزرای فرهنگ ایران و روسیه هم حضور داشتند، بر ضرورت ارتقاء سطح همکاری‌های فرهنگی تاکید شد.
هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه که با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان و اولگا لیوبیموا، وزیر فرهنگ روسیه که از صبح روز سه‌شنبه در مجموعه «ودنخا» مسکو گشایش یافت، گامی موثر در مسیر تقویت بنیان‌های فرهنگی بین دو ملت به‌شمار می‌رود.
هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه با وقفه‌ای چهار ساله به دلیل همه‌گیری کرونا، بار دیگر به میزبانی دو شهر مسکو و سن‌پترزبورگ آغاز شده است.
برنامه‌های هفته فرهنگی ایران در روسیه در سه بخش اصلی، شامل اجرای موسیقی سنتی با حضور ارکستر ملی ایران، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و نمایش فیلم و پویانمایی اجرا می‌شود.
هنرمندان ۲۰ رشته هنری از جمله نگارگری، تذهیب، معرق، خاتم‌کاری، قلم زنی، فیروزه کوبی، حکاکی چرم، ساخت زیورآلات، قلم‌کاری، پوشاک اقوام، سفال و سرامیک، عکس، مجسمه سازی، فرشبافی، بافت گلیم و نقاشی خط در نمایشگاه هنر‌های سنتی ایران، برخی از آثار خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده‌اند.
نمایشگاهی نیز از فرش‌های ایرانی با حضور نشان‌های برتر و همچنین نمایشگاه دیگری با موضوع صنایع خلاق هنری با ارائه بازی‌های رایانه‌ای و پازل‌های سه‌بعدی در همین مکان تا شنبه هفدهم تیرماه برپا شده است.
در بخش پوشش ایرانی-اسلامی نیز، مجموعه‌ای از لباس‌های متنوع و رنگارنگ اقوام ایرانی به نمایش درآمده است.
هنرمندان منتخب شرکت‌کننده در این رویداد از برترین هنرمندان کشور هستند که علاوه بر عرضه آثار خود، کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار خواهند کرد.
۱۹ نوازنده ایرانی و ۱۶ نوازنده روس نیز در روز‌های سه‌شنبه و پنجشنبه به همت رایزنی فرهنگی ایران دو اجرای مشترک در قالب ارکستر ملی ایران و ارکستر جوانان روسیه با بهره‌گیری از ساز‌های اصیل ایرانی در مسکو و سن پترزبورگ برگزار می‌کنند.
نمایش فیلم و پویانمایی‌های منتخب، پنجمین بخش برنامه‌های هفته فرهنگی ایران در روسیه محسوب می‌شود.
بر این اساس، فیلم ویلایی‌ها، انیمیشن لوپتو، هناس، "رمانتیسم عماد و طوبی" و سارا و آیدا با حضور کارگردان یا تهیه کننده این آثار در سالن ایلوزیون مسکو به نمایش در می‌آید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اظهارات:
۱-محمدمهدی اسماعیلی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
۲- اولگا لیوبیمووا - وزیر فرهنگ روسیه

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)