• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۹۷۹۹
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۰
علمی و فرهنگی

بیش از دو سوم جامعه شیعه ایرانی مشتاق زیارت اربعین هستند

مرکز رصد فرهنگی کشور در گزارش رصدی خود با عنوان "وضعیت فرهنگی ارتباطی محرم ۱۴۴۵" اعلام کرد: براساس تجمیع داده‌های پژوهشی مراکز مختلف، حدود ۷۲ درصد از افراد بالای ۱۸ سال شیعه ایرانی برای زیارت اربعین ابراز تمایل کرده‌اند که این عدد تقریبا مشابه سال گذشته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز رصد فرهنگی کشور در جدیدترین گزارش رصدی خود با عنوان "وضعیت فرهنگی ارتباطی محرم ۱۴۴۵" به بررسی ابعاد مختلف مساله عزاداری امام حسین (ع) در جامعه ایرانی بر اساس نظرسنجی‌های علمی پرداخته است.

محمد اصغری، مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور در این باره گفت: در جدیدترین گزارش مرکز رصد، بر اساس تجمیع داده‌های پژوهشی مراکز مختلف، حدود ۷۲ درصد از افراد بالای ۱۸ سال شیعه ایرانی برای زیارت اربعین ابراز تمایل کرده‌اند. این عدد تقریبا مشابه سال گذشته است.

وی افزود: امسال تعداد زنان زیارت‌اولی که قصد زیارت اربعین دارند، افزایش درخور توجهی داشته است و شاهد توجه بیشتر بانوان ایرانی به زیارت اربعین هستیم و این نشان از اهمیت یافتن مناسک هویت‌ساز در میان زنان دارد.

اصغری افزود: داده‌های مراکز افکارسنجی معتبر نشان می‌دهد در دهه اول محرم امسال، بیش از سه‌چهارم از مردم در عزاداری‌ها و مراسم دهه شرکت داشته‌اند و در مقایسه با آمار سال گذشته، شاهد افزایش تعداد شرکت‌کنندگان در مراسم عزاداری بودیم. همچنین حدود نیمی از این تعداد، همه ۱۰ شب را در مراسم شرکت کرده‌اند.

وی گفت: بر اساس نظرسنجی‌های علمی، امسال حدود ۸۲ درصد از افراد در دهه اول محرم لباس مشکی پوشیده‌اند.

مدیر مرکز رصد فرهنگی ادامه داد: نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که امسال اقبال به هیات‌های کوچک و محلی افزایش قابل توجهی یافته و از سویی دیگر مراجعه به هیئت‌های بزرگ شهری کاهش داشته و این به معنای تقویت هیات‌های محلی است. روضه‌های خانگی نیز امسال مورد توجه مردم بوده است.

اصغری گفت: حدود ۶۷ از افراد در برپایی مراسم محرم امسال مشارکت داشته‌اند که توزیع نذری و پرداخت هزینه نذری با ۴۶ و ۳۲ درصد، بیشترین فراوانی را داشته است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور با اشاره به اولویت‌های مردم در انتخاب هیئت‌ها گفت: سه اولویت اصلی مردم در انتخاب مراسم عزاداری امسال، مداح، سخنران و قدمت و نام هیئت بوده است.

اصغری همچنین با اشاره به مسئله حجاب و عزاداری اباعبدالله (ع) گفت: داده‌های نظرسنجی‌های ملی نشان می‌دهد که بیشتر جامعه بر این اعتقاد هستند که بی‌حجابی در مجالس امام حسین (ع) رفتار نادرستی است، با این‌حال بخش درخوراعتنایی نیز برغم تقبیح حضور بی‌حجاب در مراسم مذهبی، معتقدند نباید افراد را از مجالس سیدالشهدا راند.

این مدیر فرهنگی گفت: یکی دیگر از چالش‌های این‌روز‌های مداحی، مسئله مداحی‌های استودیویی و تلفیق موسیقی و مداحی است که بحث‌های پردامنه‌ای را در میان مادحین اهل‌بیت برانگیخته است. بر اساس داده‌های ملی، اکثریت مطلق یعنی حدود ۹۴ درصد از پاسخ‌دهندگان، در انتخاب میان مداحی سنتی یا استودیویی، مداحی سنتی را ترجیح می‌دهند. از سویی دیگر ۶۷ درصد نیز مخالف اجرای مداحی همراه با موسیقی هستند که البته نسبت به سال گذشته حدود ۶ درصد کاهش یافته است.

گزارش وضع فرهنگی ارتباطی محرم ۱۴۴۵ هجری قمری در ۶۰ صفحه و بر اساس داده‌های مراکز معتبر افکارسنجی توسط مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر و در شهر مهران استان ایلام و با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، معاون وزیر علوم، معاون وزیر کار، رئیس انجمن بین‌المللی اربعین، امام جمعه و استاندار ایلام و چند نفر از استادان و فعالان دانشگاهی و میدانی اربعین رونمایی شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ساخت دامداری هفت هزار رأسی دورود نیازمند حمایت مسئولان
جلوه‌هایی از راهپیمایی ۱۳ آبان در مهاباد
پیام وزیر امور خارجه در پی وقوع زلزله در افغانستان
مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم خراسان شمالی
نتانیاهو بار دیگر برای پاسخ به اتهامات در دادگاه تل‌آویو حاضر شد
اعزام پینگ پنگ بازان مرد و زن ایران به بازی‌های کشور‌های اسلامی
اعتراض به حضور رژیم صهیونیستی در نمایشگاه سیدنی
بابلیان با طلایی‌ها ادامه می‌دهد
پیروزی پرسپولیس حاجی خوش مهاباد مقابل نماینده ارومیه
سرلشکر صفوی: ایران با تکیه بر مقاومت قدرت منطقه‌ای شده است
تاکید معتمدین سیستان و بلوچستان بر وحدت پایدار
همکاری میان پژوهشگاه ابن‌سینا و مرکز تحصیلات تکمیلی پزشکی تاجیکستان
افزایش شمار شهدای غزه به ۶۸ هزار و ۸۷۲ نفر
برافراشته در مسیر اقتدار؛ پرچم ایران در دل مردم
صدرنشینی بافقی‌ها با شکست استقلال
راهیان نور بهترین راه مقابله با تهدیدات نرم دشمن
قهرمانی ری آباد میامی در مسابقات منطقه‌ای فوتسال
نوجوانان قمی نسل تازه‌ای از مقاومت
افزایش میزان موالید در مناطق کم‌ برخوردار کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)