پخش زنده
امروز: -
«Dynabeads» ذرات مغناطیسی میکروسکوپی تجاری هستند که دانشمندان از آنها برای جداسازی انواع خاصی از سلولها و پروتئینها استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از وبگاه دانشگاه MIT، محققان این دانشگاه در حال توسعه روشی برای استفاده از این ذرات برای شناسایی سریع عوامل بیماریزا در آب آشامیدنی یا نمونههای خون هستند.
با استفاده از فناوریهای موجود آزمایشگاهی، که در آن محیطهای کشت باکتریایی یا ویروسی رشد میکنند، ممکن است چند روز طول بکشد تا نمونههای مایعات بدن، آب یا مایعات دیگر پردازش شوند.
این ذرات که در سال ۱۹۷۶ اختراع شدند از یک هسته آهنی مغناطیسی تشکیل شدهاند که در یک پوسته پلیمری پوشانده شده است. این پوسته با انواع مختلفی از آنتی بادیها پوشانده میشود که با مولکولهای هدف خاص در نمونههای مایعی که ذرات به آن اضافه میشوند، متصل میشوند. با قرار دادن آهنربا در قسمت بیرونی لوله آمایشگاهی حاوی چنین نمونهای، دانشمندان میتوانند دور هم جمع شوند و مولکولهای هدف را که به Dynabeads چسبیدهاند، تجزیه و تحلیل کنند.
با این حال، تشخیص وجود پاتوژنها به این روش هنوز یک فرآیند زمانبر است.
دانشمندان کشف کردند که با استفاده از تکنیکی به نام طیفسنجی رامان، میتوان Dynabeads را در یک نمونه مایع با روشی متمایز که در آن ذرات نور پراکنده میشوند، تشخیص داد.
یکی از محققان این طرح اعلام کرد؛ در حال توسعه فناوری برای جداسازی ذرات آزاد و بدون پیوند از ذراتی هستند که به سلولهای بیماری زا متصل هستند. یک دستگاه قابل حمل در ادامه به سرعت و به راحتی بین اثرات رامان این دو تمایز قائل میشود. اگر اثر Dynabeads متصل به پاتوژن شناسایی شود، کاربران متوجه خواهند شد که پاتوژن در نمونه وجود دارد.
در آزمایشهای آزمایشگاهی که تاکنون انجام شده است، از این فرآیند برای شناسایی باکتری سالمونلا در نمونههای آب تنها در نیم ثانیه استفاده شده است.