• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۳۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
علمی و فرهنگی

اربعین را به راهپیمایی مستضعفان علیه استکبار تبدیل کنیم

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: اربعین حسینی را از راهپیمایی شیعی به راهپیمایی اسلامی و راهپیمایی مستضعفان علیه استکبار جهانی تبدیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز ۲۰ شهریور در همایش بین المللی اربعین حسینی با عنوان اربعین؛ همبستگی ملی، هم گرایی اسلامی و مقاومت جهانی، اظهار کرد: حضور اقوام مختلفی که در راهپیمایی اربعین در کنار یکدیگر هستند نشانه همبستگی ملی ماست و فرصت در کنار هم بودن برای قومیت‌های مختلف به این سادگی پیش نمی‌آید. اربعین حسینی فرصتی است که همزیستی و هم کنشی در آن شکل می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری تصریح کرد: دشمنان اسلام بر اختلاف افکنی میان اقوام ایرانی اصرار دارند و گاهی اوقات هم موفق بوده اند، اختلاف بین قوم سیستانی و قوم بلوچ اتفاقی بود که موجب کشتار در مسجد سیستان و بلوچستان شد. ما باید به این نکات تهدیدآمیز توجه کنیم و بتوانیم راهکار‌هایی را در اربعین برای ایجاد اتحاد میان اقوام طراحی کنیم.

وی اضافه کرد: تنش با اقوام خارجی مستقر در مرز‌های جمهوری اسلامی ایران یکی دیگر از اهداف نظام استکباری است. دشمنان گاهی اوقات تلاش می‌کنند هنگامی که قوم ایرانی در کنار قوم عراقی قرار می‌گیرد این تنش‌ها را قبل از اربعین بارور کنند و سعی می‌کنند که از این تقابلات، استنتاجاتی را تهیه کنند. ما وظیفه داریم همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان خود را به عنوان راهبردی کلان در اربعین دنبال کنیم و سعی کنیم نسبت به اختلافاتی که دشمنان ما در مرز‌های پاکستان، افغانستان، آذربایجان و ترکیه انجام می‌دهند، تنش زدایی کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: اختلافات سیاسی بین جناح‌های مختلف باعث صدمه زدن به ارزش‌های اربعین می‌شود یعنی برخی از افراد از این بستر سوءاستفاده می‌کنند برای اینکه جناح رقیب را تخریب کنند؛ بنابراین نباید جوری رفتار کنیم که ارزش‌های اربعین نادیده گرفته شود.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با انتقاد از دوقطبی سازی در جامعه اظهار کرد: ما امروز با دو نوع سبک زندگی و دو نوع مواجه با ارزش‌های اربعین روبرو هستیم، عده‌ای در تلاش هستند که حضور خود را در اربعین قوی نشان دهند و عده‌ای دیگر در تلاش برای فروکاستن ارزش‌های اربعین هستند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: برای برطرف کردن این تهدیدها، پیشنهاد می‌شود شاخص‌های ایرانی - اسلامی را، در بین قومیت‌ها تقویت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری گفت: ضمن ارج نهادن به ارزش‌های قومیتی، باید بگوییم که ما مخالف قومیت نیستیم، ما مخالف قوم گرایی و گرایشاتی که عدالت را به خاطر قومیت زیر پا بگذارد، هستیم. یکی از خرده ارزش‌های ممدوح کشورمان این است که زیست مسالمت آمیزی با اقوام مختلف داریم و با آن نقشه‌های دشمنان را هم نقش برآب کنیم.

وی تصریح کرد: ما باید سیاست همکاری با همسایگان جمهوری اسلامی را تقویت کنیم. نباید بگذاریم اختلافاتی که گاه و بی گاه با اقلیم کردستان، افغانستان و پاکستان اتفاق می‌افتد به تنش‌هایی تبدیل شود که قومیت‌ها را به سمت مرز‌ها تحریک کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: در رابطه با تقابلات سیاسی که در حوزه اربعین وجود دارد ما باید به سمتی برویم که تعارض سیاسی خود را، تبدیل به رقابت مفید و مثبت در روش‌های عقلانی کنیم، یکی از محوری‌ترین راه حل‌های این مشکل پذیرش مرجعیت حل تعارض است، یعنی ما در این تعارض سیاسی نیازمند یک مرجع هستیم، شخصی که حرف آخر را بزند و جناح‌های سیاسی از مواضع خود دست بردارند و این مرجعیت، نظام ولایت فقیه است که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری آن را رهبری کرده و می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری ادامه داد: همگرایی اسلامی زمانی شکل می‌گیرد که ما به مفهوم قرآنی امت واحده توجه و اجزای مفهومی امت واحده را استخراج کنیم و ببینیم چه چیزی باعث تشکیل این امت واحده می‌شود.

وی در ادامه به تشریح مدل مفهومی امت اسلامی و اتحادیه کشور‌های اسلامی و مستندات آن پرداخت و از اربعین حسینی به عنوان یکی از راهکار‌های همگرایی در جهان اسلام نام برد و اضافه کرد: ما باید اربعین حسینی را از حالت راهپیمایی شیعی به راهپیمایی اسلامی و راهپیمایی مستضعفان علیه استکبار جهانی تبدیل کنیم.

ششمین همایش بین المللی اربعین حسینی با عنوان اربعین؛ همبستگی ملی، هم گرایی اسلامی و مقاومت جهانی با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، علیرضا زاکانی شهردار تهران و جمعی ازاندیشمندان، امروز دوشنبه ۲۰ شهریور در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام فراخوان شاعران سمنان برای شرکت در دوره آموزش شعر
رسیدگی به درخواست های حقوقی ۹۲۰ البرزی
آغاز مطالعات باستان‌شناسی تپه باستان‌شناسی قلعه گلی خان میرزا
زنجیره فولاد زیر فشار صادرات مواد خام با تولید ۳۰ میلیونی
افتتاح بوستان خطی «یاس نبی» در منطقه ۲ شهرداری مشهد
لحظات شیرین اعتکاف مادر و فرزندی
گام جدید افغانستان برای تامین برق خود بدون حمایت خارجی
صیاد دیری پس از چهار روز جست‌وجوی دریایی سالم پیدا شد
صیانت از آب‌های زیر زمینی وظیفه‌ای عمومی و بین‌نسلی است
کشف ۱۰۰ تُن روغن احتکار شده از یک انبار در قم
پایداری هوای گلستان تا شنبه
اعزام هئیت حقیقت یاب به استان تخار در پی درگیری خونین بر سر استخراج طلا
انتشار فراخوان اپراتور هوش مصنوعی، هفته آینده
اجرای طرح پایلوت کشت گیاهان دارویی سازگار با کم‌آبی در هامون
افزایش بی سابقه تولید جهانی غلات و نهاده‌های دامی
کمک ۴ میلیارد تومانی حامیان به ایتام در حاجی آباد
کشف دستگاه های غیر مجاز استخراج ارز دیجیتال در سمنان
تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهیدان کرمی در خیمنی شهر
ثبت ۲۹۶ مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از ابتدای فصل سرما در شیراز
اجرای پویش ملی «سلام محله» از ۱۴ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۳ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)