• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۰۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۰۶:۵۴
سیاسی » عمومی

هشدار درباره افزایش ابتلا به دیابت در ایران

عضو کمیته کشوری دیابت گفت :‌ میزان شیوع دیابت در کشور از ۷ و ۸ دهم درصد در سال ۸۵ هم اکنون به حدود ۱۱ و نیم درصد رسیده است .

به گزارش واحد مرکزی خبر ، آقای علیرضا استقامتی، در برنامه گفتگوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دوم سیما گفت:‌ بیماری دیابت نوع دوم  علامت های زیادی ندارد و بیشتر در افراد مسن تر دیده میشود  و به همین دلیل  نیاز به غربالگری  دارد.
وی افزود ‌ ساده ترین  کار برای غربالگری  اندازه گیری قند ناشتا  است که برای همه  افراد بالای 45 سال و هر 3 سال یکبار توصیه می شود .
وی با بیان اینکه  چاقی ودیابت  ارتباط مستقیم  دارند گفت : چاقی مترادف  با پرخوری نیست و عمدتاَ بیماری ژنتیکی است.
استقامتی افزود: با این حال عادات نامناسب  تغذیه ای  به چاقی بیشتر کمک می کند .
وی گفت: به ازای هر 3 نفر در شهرها  2 نفر در روستاها  دیابت دارند  و در خانم ها  30 درصد بیشتر از آقایان  است .
وی با بیان اینکه بیماریهای کلیوی ، قلبی  و چشمی  می تواند  از عوارض  بیماری  دیابت باشد  افزود:  افراد دیابتی  باید از نظراین  بیماریها  غربالگری  جامع شوند  .
استقامتی تاکید کرد: هنوز هیچ داروی  بدون عارضه ای برای  کاهش وزن  وجود ندارد، البته برای درمان  چاقی های مفرط  جراحی می تواند مناسب باشد .
وی گفت: اصلاح شیوه  زندگی، ورزش  و تغذیه صحیح می تواند راه مناسب  برای کاهش وزن باشد .
معاون وزیر بهداشت: افزایش 150 درصدی ابتلا به دیابت طی 20 سال
معاون بهداشت وزیر بهداشت از افزایش 150 درصدی ابتلا به دیابت بین سالهای 1370 تا 90 خبر داد.
 در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما، دکتر علی اکبر سیاری با اشاره به آغاز هفته ملی دیابت از روز 27 آبان گفت : در جمعیت بالای 20 سال 11 و 36 صدم درصد افراد یعنی حدود 5 میلیون نفر دیابت دارند و 14/5 درصد هم در معرض  خطر دیابت هستند.
وی افزود:‌ به علت شیوه زندگی، تحرک کم وعادات غذایی و همچنین زمینه  ژنتیک، این بیماری از 1370 تا 1390 به میزان 150 درصد رشد  داشته است.  
دکتر سیاری تصریح کرد: با آموزش های داده شده، میزان اطلاع افراد از بیماری از 50 درصد به 70 درصد رسیده است.
وی یکی از عوامل دیابت را چاقی دانست وگفت: 48 درصد افراد بالای 20 سال یعنی حدود  26 میلیون  نفر اضافه وزن دارند.
معاون وزیر بهداشت افزود: کسانی که دور شکم آنها بالاتر از 95 سانتی متر است بایددر زمینه  پیشگیری از دیابت  اقدام کنند .
وی آموزش را در عادات غذایی برای پیشگیری  از دیابت موثر دانست  و تصریح کرد: موادغذایی پرچربی و شیرین و دارای کالری اضافی مانند فست فودها باعث ذخیره  چربی در بدن می شود .
دکتر سیاری گفت: روزانه نیم  ساعت تحرک به گونه ای که باعث عرق کردن  و افزایش ضربان قلب شود در پیشگیری  از دیابت می تواند موثر باشد .
وی افزود: اگریکی ازوالدین  چاق باشد  احتمال چاق شدن کودک 40 درصد است بنابراین باید از زمان شیرخوارگی، تغذیه درست انجام و تا 6 ماهگی فقط از شیر مادر استفاده شود .
معاون وزیر بهداشت با اشاره به  برنامه های آموزشی  در شهرها و روستاها  تصریح کرد: در روستاها  370 هزار دیابتی تحت آموزش مراقت هستند ودر شهرهای بزرگ در 20 دانشگاه  آموزش ومراقبت انجام می شود .
وی با اشاره به این که دیابت یکی از چهار عامل اصلی مرگ و میر در دنیاست  که قابل پیشگیری  است
گفت: ازبرنامه های ما این است که در قالب طرح پزشک خانواده  افراد پرونده داشته باشند  و با اندازه گیری میزان  قند و چربی، احتمال ابتلای آنها کنترل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود:‌کپسولی با نام  اکسی الیت با وجود  ممنوعیت تبلیغ در کشور در ماهواره ها، باشگاه های بدن سازی و آرایشگاه های زنانه  تبلیغ می شود، این در حالی است که این ماده به علت عوارض آن در آمریکا  و اروپا و چین جمع آوری شده است .
دکتر سیاری تصریح کرد: اکسی الیت می تواند اختلالات قلبی،کبدی و کلیوی  ایجاد کرده و حتی موجب فوت مصرف کنندگان شود.
بیماری دیابت نوع دوم  علامت های زیادی ندارد و بیشتر در افراد مسن تر دیده میشود  و به همین دلیل  نیاز به غربالگری  دارد .
ساده ترین  کار برای غربالگری  اندازه گیری قند ناشتا  است که برای همه  افراد بالای 45 سال و هر 3 سال یکبار توصیه می شود .
وی با بیان اینکه  چاق ودیابت  ارتباط مستقیم  دارند گفت : چاقی مترادف  با پرخوری نیست و عمدتاَ بیماری  ژنتیکی است.
وی افزود : با این حال عادات نامناسب  تغذیه ای  به چاقی بیشتر کمک می کند .
اولین مطالعه در سال 85 میزان شیوع  دیابت 7/8 درصد  اعلام شد  که هم اکنون  به حدود 11/5 درصد رسیده است .
به ازای هر 3 نفر در شهرها  2 نفر در روستاها  دیابت دارند  و در خانم ها  30 درصد بیشتر از آقایان  است .
بیماریهای کلیوی ، قلبی  و چشمی  می تواند  از عوارض  بیماری  دیابت باشد  و افراد دیابتی  باید از نظراین  بیماریها  نیز غربالگری  شوند  .
هنوز هیچ دارویی برای  کاهش وزن بدون عوارض  وجود ندارد برای درمان  چاقی های مفرط  جراحی می تواند مناسب باشد .
اصلاح شیوه  زندگی ، ورزش  و تغذیه  می تواند راه مناسب  برای کاهش وزن باشد .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه اندازی شبکه اینترنتی مستند العالم
رویای مهارت در دل روستای شورین محقق شد
کشف دو دستگاه فلزیاب در بیجار
طلای زرد شهربابک در بازار
اعلام جزییات اجتماع بزرگ عزاداران حضرت زهرا(س)
ایران به تنهایی جلوی ناتو و سنتکام ایستاد
پیام تبریک فرماندار ویژه مهاباد به مناسبت هفته بسیج
اشتغالزایی و افزایش ثروت ملی با اجرای فاز دوم پتروشیمی ماهشهر
استقبال از امیرحسین موشحی در فرودگاه اردبیل
نبود بارش مؤثر و تداوم خشکسالی رودخانه‌ها را در تنگنا قرار داده است
دو فوتی و یک مصدوم در حادثه رانندگی اتوبان قم _کاشان
دادستان، محور صیانت از حقوق عامه و کاهش دعاوی است
مرمت کاشی‌کاری‌های گنبد زیارت تاریخی طاهر و منصور کاشان
تشدید طرح کنترل دروازه‌ای ناوگان باری در محور‌های خاتم و مروست
ضرورت نقش‌آفرینی زنان پژوهشگر در توسعه خراسان شمالی
افتتاح واحد تولیدی کارتن‌سازی در ارومیه
معاملات برق در بورس انرژی از ۲۴ هزار میلیارد ریال عبور کرد
قمرپور در کشتی آزاد فینالیست شد 
تیم شهرداری همدان، همچنان صدرنشین لیگ یک فوتبال جوانان
افتتاح دو باب مدرسه در جنوب سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
حذف چهار صفر از پول ملی
اپیدمی نفوذ و جاسوسی برای ایران در نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی
دومین شب عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) با حضور رهبری
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)