پخش زنده
امروز: -
در آئین نکوداشت فاطمه مدرسی،ایران پژوه ارومیه ای، کتاب «دانشنامه اساطیر ایران» نوشته این استاد برجسته رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، فاطمه مدرسی متولد ۱۳۳۵ شمسی، استاد و پژوهشگر برتر کشوری، مؤلف، محقق، مترجم، مصحح، عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ارومیه، دکترای زبان و ادبیات فارسی، از چهرههای برجسته علمی مهاباد است که در یک خانواده فرهنگی مهابادی تبار در محلات به سال ۱۳۳۵ ش به دنیا آمد و پس از سه سال به مهاباد بازگشت.
او بعد از گذراندن دوران کودکی و طی کردنمقطعتحصیلی ابتدایی و راهنمایی، تحصیلات متوسطه خود را در مهاباد به پایان رسانید و در سال ۱۳۵۳ موفق به اخذ مدرک دیپلم شد. سپس در همان سال به عنوان دانشجوی ادبیات وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز شد و تحصیلات دانشگاهیاش را در رشت به پایان رسانید.
حوزه کاری وی در زمینه ترجمه از انگلیسی به فارسی، از عربی به فارسی و بیشتر زبانی است. در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات از محضر اساتید بزرگی همچون ابوالقاسمی، پور نامداریان و بسیاری دیگر از عالمان و اندیشمندان آن زمان کسب فیض نمود.
در سال ۱۳۵۶ با کسب رتبه اول کارشناسی ارشد را به پایان برد و در سال ۱۳۶۴ با کسب رتبه اول در دانشگاه تهران موفق به کسب درجه دکتری شد، از آن پس تاکنون به تدریس در دانشگاه ارومیه و دانشگاههای مهاباد مشغول است. در سال ۱۳۸۱ درجه پروفسوری به وی تعلق گرفت.
از تألیفات پر ارزش و از مهمترین آثار وی کتابهای نفیسی درباره ادبیات فارسی است که خوشبختانه به چاپ رسیده و مورد استفاده محققین، فرهنگیان و دانشجویان قرار دارد. بیش از ۴۵۰ مقاله تخصصی ایشان در نشریات تخصصی–پژوهشی داخل و خارج از کشور به چاپ رسیده است.
مدرسی بیش از ۵۰ کتاب دارد. چون تافته ریگ زیر باران، سی مرغ در آیینه سیمرغ، کتاب از واج تا جمله، سیمای رسول مهر در ادب فارسی، قلعه دختر، ترجمه امپراطوری زبان، ماهیان جدا از آب (تأملی در اشعار طاهره صفار زاده)، زبان فارسی در گسترۀ تمدن ایرانی، تصحیح دیوان محبی (سلطان سلیمان قانونی)، تصحیح و شرح دیوان طرزی افشار، کعبۀ دل (زبان صوفیانه عین القضات)، شعر فروغ در بوتۀ نقد زیبایی شناسی، گردآوری مجموعه مقالات دومین همایش بینالمللی مولانا، تصحیح ورقه وگلشاه (به زبان کردی)، ای عشق تو موزون تری جستار هایی در باب زندگی و اندیشه شمس و مولانا، تصحیح و توضیح سلامان وابسال خواجه زین العابدین مشهور به عبدی بیگ ونویدی شیرازی، ترجمه طبقات الشفاعیه فارسی و چندین مقاله و ترجمه از جمله آثار این ایرانپژوه ارومیهای است.
عضو هیئت ممیزه دانشگاه ارومیه از سال ۱۳۸۳ شمسی تا کنون، معاون پژوهشی دانشکده ادبیات از سال ۱۳۸۴ ش تاکنون و عضو شورای انتشارات دانشگاه ارومیه در دورههای مختلف از جمله مسئولیتهای وی بوده است. کسب عناوین مترجم نمونه در سال ۱۳۷۹ شمسی، مؤلف نمونه دانشگاه ارومیه در سال ۱۳۸۲ شمسی، پژوهشگر نمونه دانشگاه ارومیه در سالهای ۱۳۸۷-۱۳۸۳ شمسی و کسب عنوان مؤلف نمونه استان در سال ۱۳۸۶ شمسی، از جمله افتخارات وی است.
فاطمه مدرسی، استاد و پژوهشگر ارومیهای در این مراسم گفت: افتخارم ایناست که معلم و معلمزاده هستم.
وی گفت: معلمی شغلی است که با عشق عجین است و هر کسی عاشقانه در مسیر تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم همت دارد.
مدرسی ادامه داد: من از حتی از دانشجویان خودم آموزش محبت و مهربانی میبینم و این مهر و محبت است که باعث موفقیت میشود