• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۷۸۷۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۹
اقتصادی » صنعت

مطالبات ۷۲ همتی صنعت داروسازی

فعال صنعت داروسازی گفت: شرکت‌های دارویی ۲۶ همت از مراکز درمانی بخش دولتی و ۴۶ همت از بخش خصوصی طلب دارند و این مطالبه ۷۲ همتی در حالی است که حجم بازار دارویی کشور کمتر از ۲۰۰ همت است.

آقای محسن عبداله زاده در مصاحبه با تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: بودجه دارو در سال گذشته بیش از ۱۰۰ همت بود که امسال به ۶۹ همت کاهش یافت، اکنون که در روز‌های پایانی سال هستیم از این میزان فقط حدود ۴۰ همت پرداخت شده است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
این فعال صنعت داروسازی ادامه داد: وقتی بودجه تخصیص پیدا نکند، سازمان‌های بیمه گر پول دارو را به مراکز درمانی پرداخت نمی‌کنند، به عبارتی پول به شرکت‌های پخش دارو و در نهایت به کارخانه‌های داروسازی نمی‌رسد، در نتیجه کارخانه‌ها با مشکل مواجه می‌شوند و تولید کاهش می‌یابد که بدنبال آن ناچار می‌شویم برای تامین نیاز به سراغ واردات برویم.
 
عبداله زاده گفت: با توجه به تخصیص ارز یارانه‌ای به دارو و تفاوت نرخ ارز دارو با ارز بازار آزاد، همیشه قیمت دارو در ایران کمتر از نرخ جهانی است و این موضوع انگیزه قاچاق معکوس را افزایش می‌دهد؛ با اجرای طرح دارویار قرار بود که یارانه به انتهای زنجیره اختصاص یابد تا قاچاق معکوس هم توجیه نداشته باشد، اما امروز که دوباره اختلاف ارز آزاد با ارز نیمایی بیشتر شده باز همان مشکلات قبل از اجرای طرح دارویار تکرار می‌شود.
 
دبیر کل انجمن شرکت‌های پخش دارو تاکید کرد: در حوزه دارو ثبات قوانین نداریم و هر کدام از مدیران سازمان غذا و دارو که بر این کرسی تکیه می‌زنند، قوانین قبلی را نقض و دستورالعمل‌های تازه‌ای صادر می‌کنند؛ پیش از اجرای طرح دارویار بحث مابه التفاوت دارو‌هایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تولید شده و در انبار‌ها موجود بود، با مسئولان سازمان غذا و دارو در میان گذاشته شد، آنها وعده دادند که برای حمایت از صنعت، مابه اتفاوت نرخ ارز از دارو‌های موجود در شرکت‌ها دریافت نخواهد شد، اما بعد از اجرای طرح، کارخانه‌های داروسازی و فعالان صنعت را به دادسرای جرائم اقتصادی معرفی و اعلام کردند که باید مابه تفاوت نرخ ارز پرداخت شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی گفت: همچنین در دوره‌ای اعلام کردند شرکت‌هایی که محصول وارداتی دارند می‌توانند در داخل کشور کارخانه احداث کنند و این شرط را گذاشتند که مواد اولیه مورد استفاده باید مشابه همان مواد اولیه کارخانه خارجی صاحب نشان تجاری باشد، به دنبال این قانون برخی از سرمایه گذاران اقدام به راه اندازی کارخانه کردند، اما به یکباره اعلام شد مواد اولیه‌ای که تولید داخل دارد نباید وارد شود و بخشنامه قبلی را نقض کردند که باعث شد سرمایه گذاران دچار مشکل شوند.
 
عبداله زاده با اشاره به مداخلات نهاد‌های خارج از حوزه بهداشت و درمان در موضوع دارو، افزود: شورای رقابت با بحث آزادسازی مجوز‌ها باعث شد تا تعداد داروخانه‌ها در هر محله افزایش یابد، وقتی تعداد داروخانه‌ها بیش از نیاز جمعیت در هر محدوده می‌شود، برخی داروخانه‌ها برای بقاء و ادامه فعالیت اقتصادی خود ناچار می‌شوند که چرخه صحیح توزیع دارو را رعایت نکنند و دارو از شبکه خارج می‌شود؛ برای سازمان غذا و دارو کنترل دارو‌های بدون نسخه و دارو‌هایی که تحت پوشش بیمه نیست، دشوار است و افزایش داروخانه‌ها باعث می‌شود اقتصاد طبیعی داروخانه بهم بریزد و تخلفات متعددی رخ دهد.
 
 دبیر کل انجمن شرکت‌های پخش دارو گفت: دانش و ظرفیت‌های تولید دارو در کشور بسیار بالاتر از کشور‌های همسایه است، اما صادرات دارو از ایران بسیار دشوار است، زیرا به دلیل تخصیص ارز یارانه ای، کارخانه‌ها نمی‌توانند محصول خود را صادر کنند از طرفی صادرات دارو نیاز به مستندات علمی دارد که سازمان غذا و دارو همکاری لازم را برای تایید مستندات انجام نمی‌دهد، علت هم مسلط نبودن به بازار است و مدام این سازمان نگران است اگر صادرات کنیم دچار کمبود می‌شویم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۹ دی؛ یوم‌اللهِ بصیرت و تجلی پیوند ناگسستنی مردم و انقلاب
دعوت از فرنگی کار جهرمی به رقابت‌های انتخابی تیم ملی
تقویم روز و اوقات شرعی نهم دی به افق آبادان و خرمشهر
دعوت وزنه برداری سیرجانی به اردوی تیم ملی
درخشش تیم وزنه برداری باشگاه گل‌گهر در هفته دوم لیگ برتر
سال ۲۰۲۵ سال پیروزی مطلق بر طرح بی‌ثبات‌سازی ونزوئلا است
بازدید استاندار کرمان از محل فیلم‌برداری «پسرک پشم‌فروش»
جعفری: طرح جامع صنعت سیمان تدوین می‌شود
آتش‌سوزی مرگبار دیگر در انگلیس
صدور روادید فرودگاهی در کرمان
بهره‌برداری از «پل سه‌راهی سیلو» کرمان تا سه ماه آینده
افزایش ۷۷ درصدی صادرات ایران به آفریقا در ۸ ماه امسال
آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش آموز
افت ۱۱ درصدی تولید در صنعت سیمان
نظامی که با حضور بیمه شد؛ روایتی از حماسه نهم دی ماه ۱۳۸۸
شب‌های هنری ایران در مسقط
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود و شهمیرزاد
شهادت ۲۵ فلسطینی بر اثر سرمای هوا در غزه
حمله مجدد آمریکا به یک قایق در آب‌های آزاد
معرفی فینالیست‌های بوکس قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور؛ ۸ دی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ماهانه حدود ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر برای تامین معیشت
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله میرشفیعی
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی در دستور کار دستگاه قضا
بیانیه سپاه پاسداران: مقتدرانه از امنیت ایران دفاع می‌کنیم
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پویش «مامان بابام، نور چشام»، در شبکه نهال  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)