پخش زنده
امروز: -
رییس اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان در حوزههای مختلف گفت: گلوگاه های تولید در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و دیگر بخشهای اقتصادی باید برداشته شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی اظهار امیدواری کرد که در راستای تحقق شعار سال با تعامل بخش خصوصی و نهادهای مرتبط، میتوان در جهت شکوفایی اقتصاد استان گامهای اساسی برداشت.
وی با اشاره به مشکلات بخش صنعت، کشاورزی، بازرگانی و معادن خوزستان اظهارکرد: باوجود چالشهای موجود، نباید اجازه داد که صنایع کوچک آسیبپذیر شوند بنابراین با اقدامات کارشناسی و بررسیهای میدانی باید نسبت به رفع موانع و گلوگاهها در مسیر کار فعالان اقتصادی تلاش کرد.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز به دغدغههای فعالان بخش خصوصی در زمینه رویهها و فرآیندهای مربوط به سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: برای اصلاح برخی رویه ها، فعالان اقتصادی از این سازمان در دیوان عدالت اداری شکایتهایی را ثبت و آرایی نیز صادر شد که پیروی تامین اجتماعی از این آرا، باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
امانی گفت: امیدواریم دستگاههای اجرایی در راستای رفع موانع به منظور تحقق شعار سال، حمایت از تولید را در دستور کار قرار دهند تا تولیدکنندگان در شرایط سخت کنونی بتوانند فعالیت کنند.
وی در خصوص شهرکهای صنعتی اهواز نیز گفت: شهرک صنعتی شماره یک اهواز قدیمیترین شهرک کشور است که سال ۱۳۴۵ در ۳۸ هکتار راهاندازی شد و باید توجه داشت که توسعه و توجه به بهبود زیرساختهای مربوطه همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس اتاق بازرگانی اهواز همچنین از برخی رویههای بانکی بخاطر مسدود شدن حساب کاری فعالان بخش خصوصی بخاطر بدهیهای کوچک انتقاد کرد و گفت: مسئولان و سیاست گذاران حوزه اقتصادی اجازه ندهند فعالان بخش خصوصی به علت بدهی اندک به بانک، تامین اجتماعی یا دارایی دچار مشکل شوند چرا که شعار امسال نیز جهش تولید با مشارکت مردم است و این امر با فعالیت مستمر بخش خصوصی و تولیدکنندگان محقق میشود.
وی به مشکلات فراوان بخش صنعت در خوزستان اشاره کرد و گفت: اعتباراتی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده ولی گرفتن استعلامهای بانکی با وقفه چند ماهه همراه است و این باعث تحمیل برخی هزینهها به تولید کننده میشود.
نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز نیز گفت: مشکلات استان خوزستان در زمینه تولید و فعالیتهای اقتصادی به صورت کارشناسی باید مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد.
شهلا عموری اظهارکرد: بانکهای استان باید همکاری اثربخشی با فعالان اقتصادی داشته باشند؛ همچنین صنایع بزرگ مانند شرکت نفت و ملی حفاری نیاز است که از شرایط بخش خصوصی درک روشنی داشته و مطالبات فعالان اقتصادی را در موعد مقرر پرداخت کنند.
وی ادامه داد: شرکتهای بزرگ در برخی مواقع حاضر به انجام تهاتر نیستند و فرآیند پرداخت مطالبات فعالان اقتصادی در خوزستان اغلب طولانی است.
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی اهواز به شرایط محیط زیست در خوزستان اشاره و خاطرنشان کرد: برخی شرکتهای بزرگ در خوزستان به رغم ایجاد آلایندگی، حاضر نیستند که گردش مالی و پرداخت مالیاتشان در استان خوزستان انجام دهند؛ بنابراین این عوامل باعث شده واحدهای تولیدی متوسط و کوچک با بحران مواجه شوند.
عموری گفت: واردات خوزستان بر صادرات غلبه دارد و همیشه تراز صادرات منفی است، زیرا بیشتر محصولات از مرزهای خوزستان وارد میشوند.
وی با اشاره به دیگر چالشهای موجود در فعالیتهای اقتصادی استان خوزستان ادامه داد: مواد اولیه واحدهای تولیدی در استان موجود است ولی واحدهای تولیدی مجبور هستند که مواد اولیه مورد نیاز خود را از استانهای دیگر تامین کنند.