• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۴۴۸۷۷
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

گفتگو با دو مستندساز رادیویی

نیکو یوسفی و سیدحسین رضوی، از مستندسازان و از برگزیدگان بخش اصلی سومین جشنواره مستند رادیویی پژواک، با حضور در شبکه خبر از مستندهای خود گفتند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  خانم نیکو یوسفی، مستند ساز و از برگزیدگان بخش اصلی سومین جشنواره مستند رادیویی پژواک، در گفتگو با شبکه خبر درباره ویژگی های مستندهای پرتره گفت: مستند پرتره باید ویژگی کلی مستند را داشته باشد که بر مبنای واقعیت است و یک روایت گزارشی از یک واقعیت است. ما در تولید مستند زندگی آقای محمدعلی بهمنی شاعر و ترانه سرای معاصر کشورمان، به علت شرایط جسمی که آقای بهمنی داشت در داخل منزلشان گفتگو و برنامه را ضبط کردیم و از این چندین ساعت ضبطی که داشتیم یک مستند ۲۰ دقیقه‌ای تولید کردیم از زندگی آقای بهمنی.

وی در پاسخ به این سوال که چرا آقای بهمنی را انتخاب کردید افزود: آقای بهمنی یکی از چهره‌های شاخص و تاثیر گذار است در زمینه ادبیات فارسی، ترانه سرایی خیلی خوبی هست و آثار زیادی دارند.

خانم یوسفی درباره ویژگی های مستند رادیویی خوب گفت: اول از همه باید تصویرسازی کرد که خیلی خوب و دقیق باشد، چون در  مستند رادیویی ما تصویر نداریم و فقط با صدا و افکت و گزارش و با موسیقی که عنصر مهمی است می توانیم تصویر بسازیم، تصویری که روایتش به وسیله صدا به گوش مخاطب می رسد.

وی گفت: در مستند اقای بهمنی از صدا‌های کسانی که با آقای بهمنی گفتگو کردند، از صدای استاد بهروز رضوی که دوست نزدیک اقای بهمنی است از خاطرات خود اقای بهمنی در سنین مختلف که صداهاش موجود است، استفاده کردیم.

خانم یوسفی درباره مشکلات تولید مستندهایی رادیویی گفت: هر کاری سختی خودش را دارد، کار مستند در مرحله پژوهش خیلی دشوار است دسترسی به خیلی از منابع را نداریم. در مجموع یک پژوهش مفصل باید انجام داد که زمان بر است و دسترسی نداشتن به برخی نسخه های اصلی کار را مشکل می کند.

همچنین سیدحسین رضوی مستند ساز و از برگزیدگان بخش اصلی سومین جشنواره مستند رادیویی پژواک که مستند «رو به رشد» این مستند ساز جایزه پیشرفت را در همین جشنواره دریافت کرد، در گفتگو با شبکه خبر، درباره ویژگی‌های مستند‌های تحقیقی گفت: مستند‌هایی که تحقیقی هستند باید یک تیم تحقیق داشته باشند پشتوانه تحقیقی یک مستند تحقیقی را در واقع حمایت کنند، ما در مستند «رو به رشد» علاوه بر اینکه ماجرا برمی گردد به مسله شخصی خودم و خانواده ام، جدا از اینکه من بخشی از ماجرا‌ها را از خانواده ام پرس و جو کردم و هم خودم در جریان بودم، سعی کردم خلا‌های آماری و روند پیشرفتی که در عنوان این مستند هست را با همان تحقیقات کار کنم. مستند «رو به رشد» عنوانی است که هم اشاره دارد رو به پیشرفت بودن و هم اشاره دارد به هرمون رشد.

رضوی درباره ساختار مستندش گفت: سعی کردم مستند را سوار بر داستانی که در واقع خانواده با آن رو به رو می‌شود تولید کنم، تصورم اینکه که مخاطب با داستان‌ها خیلی همزاد پنداری می‌کند و همراه می‌شود اگر قصه و داستان درست بیان شود و لحن درستی براش انتخاب شود، و از آمار و ارقام زیاد استفاده نشود مخاطب خسته نخواهد شد، نوع روایت داستان طوری است که مخاطب خودش متوجه می‌شود که چطور از کجا به کجا رسیدیم و چطور دوران جنگ همچنین چیزی نداشتیم و چه مشکلاتی داشتیم و در نهایت کشور توانست در تولید هرمون رشد به خودکفایی برسد.

وی درباره ویژگی‌های مستند خوب رادیویی گفت: یکی از ویژگی های مستند خوب رادیویی، روایت واقع گرایانه و هیجان انگیز است و اینکه بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دانشگاه صنعتی اصفهان در جمع سرآمدان علمی کشور
تشریح طرح های ترافیکی هفته مقاومت
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور
برگزاری نخستین نشست ستاد پیشگیری و بررسی جرائم انتخاباتی
مسدود شدن محور مهاباد- بوکان
اولویت امنیت سایبری، ایمنی زیرساخت‌ها و حفظ تداوم خدمات حیاتی در پدافند غیرعامل
بنای همای رحمت در خدابنده
ششمین دوره دو امدادی «رهروان مکتب» به مناسبت سالگرد شهادت سردار دل‌ها
عملیات جست‌و‌جو سومین قربانی سیل سد سرپری با نظارت استاندار
جهش ۸ درصدی ارزآوری محصولات شیلاتی ایران
مشارکت گسترده بخش خصوصی در توسعه آزادراه‌ها
طبخ و توزیع ۶۳ دیگ غذای تبرکی به مناسبت گرامیداشت دهه‌ مقاومت و بصیرت
روایتی از رویداد‌ها با چاشنی نقد
سریال «امیدوارها» در ایستگاه پایانی تولید
اعزام چهارمین کاروان فرهنگیان لرستان به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز شهرداری زهران ممدانی در شهر نیویورک، امشب به وقت نیویورک
اختتامیه هشتمین جشنواره تئاتر منطقه‌ای افراد دارای معلولیت در ارومیه
ممنوعیت ورود شهروندان آمریکا به مالی و بورکینافاسو
اخبار کوتاه گلستان؛ چهارشنبه ۱۰ دی
اجرای ۱۰۷ طرح آموزش در استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)